Dagens Trippel 24/5 24/5 “Hockey-trippel”

Dagens Trippel 24/5 24/5 "Hockey-trippel"

VM-spelen trillade in fint även igår då Österrike (-1,5) och Danmark (+2,5) gjorde jobbet. Återigen väljer jag att gå emot Kanada som ställs mot Frankrike i den sista omgången av gruppspelet. Övriga två spel på trippeln hämtas från NHL – i Edmonton ser Svenska Spel ut att ligga helt snett på ett målspel!

Trippeln finns att rygga här

Kanada – Frankrike: Frankrike +4,5 @ 1,66

Årets kanadensiska upplaga är långt ifrån en av de mest stjärnspäckade, och så här långt har inte lönnlöven övertygat. Två raka förluster har det blivit för Kanada som inte är helt matematiskt klara för slutspelet. Innan gårdagens högst oväntade torsk mot Danmark fick Kanada stryk mot Schweiz med 3-6.

Frankrike är absolut ingen slagpåse man bara kör över. Något slutspel kommer det inte att bli, men fransmännen har stått upp fint i samtliga matcher. Henri-Corentin Buysse har varit stabil i buren och ett par spetsspelare har levererat, såsom Alexandre Texier (3+2) som till vardags spelar i NHL.

Frankrike har löst +4,5 i samtliga matcher och jag tror de har riktigt goda chanser att göra det även mot ett till synes överskattat Kanada. 1,66 på spelet är taget.

Spel: Frankrike +4,5 @ 1,66

Tävling: VM

Plats: Helsinki Ice Hall

Tid: 19:20

New York Rangers – Carolina Hurricanes: Carolina ML @ 1,97

Carolina Hurricanes slutade på andra plats i Eastern Conference och innan Stanley Cups-slutspelet var Canes en av huvudfavoriterna. Sebastian Aho & Co slog ut Boston i den förra omgången med 4-3 i matcher och Carolina inledde matchserien mot New York Rangers med två raka hemmasegrar. I söndags kväll blev det dock torsk med 1-3 i Madison Square Garden.

Zibanejad och Rangers-målvakten Shesterkin blev matchvinnarna i söndagens viktoria. Zibanejad gjorde både mål och assist medan ryssen Shesterkin motade 43 skott i 3-1-segern. Även fast Canes inte kom till jättemånga farliga så var ett mål helt klart i underkant – Carolina landade på 2,85 i xG.

Carolina ska hållas högre. Trots hemmaplansfördel ställer jag mig något tveksam till att Rangers är favoriter. Lagen har mötts sju gånger under 2022 och gästerna har vunnit fem av dessa matcher. Jag spelar Carolina moneyline (inklusive förlängning/straffar) till 1,97.

Spel: Carolina ML @ 1,97

Tävling: NHL

Plats: Madison Square Garden

Tid: 01:00

Edmonton Oilers – Calgary Flames: Under 6,5 mål @ 1,90

Spelet på Edmonton att vinna NHL till 17 gånger smeten börjar se riktigt intressant ut. Oilers leder nu med 2-1 i matcher efter att Connor McDavid och gänget vann hemmamötet mot Calgary Flames i måndags natt med 4-1 där Evander Kane gjorde tre pytsar.

Edmonton har fin spets i laget i form av McDavid och Draisaitl. Oilers var ett av hela NHL:s målgladaste lag under grundserien – 6,4 mål per match i snitt. Endast St Louis, Colorado och Minnesota hade högre målsnitt i Western Conference. Med det sagt känns underspelet väldigt lockande här, trots att Calgary vann det första mötet med hela 9-6!

I det första mötet som slutade 9-6 gick precis allt in. Då landade xG på 5,24 – 2,21 i Calgarys favör. Trots att detta är två målrika lag så snittade ändå båda lagen under 6,5 mål per match i grundserien. Således ställer jag mig frågande till det höga oddset på underspelet. 1,90 på under 6,5 mål får vi hos Svenska Spel – andra spelbolag ligger däremot runt 1,70 på spelet vilket är mer korrekt.

Spel: Under 6,5 mål @ 1,90

Tävling: NHL

Plats: Rogers Place

Tid: 03:30

Trippeln

Kanada – Frankrike: Frankrike +4,5 @ 1,66New York Rangers – Carolina Hurricanes: Carolina ML @ 1,97Edmonton Oilers – Calgary Flames: Under 6,5 mål @ 1,90

Totalt odds: 6,21

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel