Dagens Trippel 24/8 24/8 “Champions League-kval”

Dagens Trippel 24/8 24/8 "Champions League-kval"

Poolarn

Skribent:
Poolarn

Publicerad:
2022-08-24 08:14

Vi bjuds på flera högintressanta matcher i Champions League-kvalet under onsdagskvällen! Både Danmarks stolthet samt den norska maskinen från Bodö ska upp i ringen den här aftonen. En mäktig tränarkamp väntar även mellan Van Nistelrooy och Van Bronckhorst i Eindhoven!

Speltipset finns att rygga här

Trabzonspor – FC Köpenhamn: 1 @ 2,01

FC Köpenhamn står med halva foten i Champions League-gruppspelet. Danskarna vann hemmamötet med 2-1 på Parken där Viktor Claesson öppnade målskyttet. Trabzonspor var dock det spelförande laget och på turkisk mark tror jag FCK kommer att få det tuffare.

Trabzon vann den turkiska ligan i fjol, till stor del tack vare ett väldigt stabilt hemmaspel. Faktum är att värdlaget inte förlorat på över ett år hemma på Senol Günes Stadium. En redan slagkraftig trupp har förstärkt under sommaren med väletablerade spelare som Marc Bartra och Trézéguet.

FCK har överlag inlett säsongen skakigt. Danskarna står på tre förluster efter sex omgångar av Superligaen. Dessutom ska det sägas att FCK hade blott 38% av bollinnehavet i hemmamötet mot Trabzon.

Speltips

På hemmaplan i ett underläge tycker jag de turkiska mästarna ska gälla som större favoriter mot danskt motstånd. Framförallt då Trabzon såg väl så bra ut som FCK i bortamötet. Raka ettan runt dubbla pengen känns fin.

Spel: 1 @ 2,01Tävling: Champions LeaguePlats: Senol Günes StadiumTid: 21:00

Dinamo Zagreb – Bodö/Glimt: Bodö +0,5 @ 1,98

Över till Maksimirstadion i Zagreb. Bodö/Glimt vann hemmamötet med 1-0 på Aspmyra och faktum är att baggarna skapade tillräckligt med lägen för att göra fler mål.

Att Dinamo målas upp som favoriter i returen är inte mycket att säga om. Balkanhalvön är något annat än Nordnorge, så även underlaget (naturgräs). De kroatiska mästarna har gott om erfarenheter från dessa sammanhang och är generellt sett väldigt stabila på hemmaplan. Senaste gången Dinamo torskade en hemmamatch var i december förra året.

Med det sagt anser jag att Bodö alltjämt underskattas. Trots att Glimt blivit av med mängder av nyckelspelare det senaste året lyckas ändå coach Kjetil Knutsen få ut otroligt mycket av sitt manskap. Så sent som i höstas slaktades Roma i Conference League på hemmaplan med hela 6-1. Baggarna har även gjort slarvsylta av både Linfield (8-1) och Zalgiris (6-1) i de tidigare kvalomgångarna.

Speltips

Trots att Bodö varit som dag och natt hemma kontra borta i kvalet känns +0,5 runt dubbel deg som bra betalt. Knutsen har visat gång på gång att han får ut max och lite till av sitt manskap och hemmasegern mot Dinamo var fullt rättvis..

Spel: Bodö +0,5 @ 1,98Tävling: Champions LeaguePlats: MaksimirstadionTid: 21:00

PSV – Rangers: Över 2,5 mål @ 1,62

Mäktig tränarkamp i Eindhoven mellan Van Nistelrooys PSV mot Van Bronckhorsts Rangers! Det var en underhållande tillställning i Glasgow förra veckan som slutade 2-2. Jag räknar med att även returen blir sevärd.

Som så många andra holländska lag är PSV ett offensivt inriktat gäng som sällan är inblandade i målsnåla matcher. Nistelrooys mannar har öst in mål under inledningen och vann säsongspremiären mot Ajax på bortaplan med 5-3. I fronten finns klasspelare som Gakpo samt nyförvärven Xavi Simons och Luuk de Jong att tillgå.

Skottarna från Glasgow, som gick till Europa League-final i fjol, är inte heller något målsnålt gäng. Deras fyra senaste matcher har gått över 2,5 mål. Helgens möte borta mot Hibernian i Premiership slutade 2-2. I offensiven finns vassa spelare som Morelos, Lawrence och Colak.

Speltips

Att det här ska bli en tillknäppt historia känns väldigt långsökt. PSV har bara en växel och det är gasen i botten, framförallt hemma i Eindhoven. Över 2,5 mål till drygt 1,60 känns som ett givet inslag på trippeln.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,62Tävling: Champions LeaguePlats: Philips StadionTid: 21:00

Trippeln

Trabzonspor – FC Köpenhamn: 1 @ 2,01Dinamo Zagreb – Bodö/Glimt: Bodö +0,5 @ 1,98PSV – Rangers: Över 2,5 mål @ 1,62

Totalt odds: 6,44

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Spela Trippel på Svenska Spel