Dagens Trippel 25/5 25/5 “Conference League-final”

Dagens Trippel 25/5 25/5 "Conference League-final"

Ikväll spelas finalen i Europa Conference League. Roma och Feyenoord är det som ska upp i den albanska ringen. Romarna har sett bättre och bättre ut under Mourinhos styre och till dessa priser känns det sunt att backa “The Special One”. Utöver finalen finns norsk boll och NHL-hockey med på trippeln.

Trippeln finns att rygga här

Lilleström – Vålerenga: 1 @ 1,92

Vi börjar med Eliteserien på Åråsen Stadion. Här utspelar sig en riktig klassiker, känt som The Norwegian El Clásico. Det brukar bli jämna matcher då LSK och VIF strålar samman men här känns hemmalaget som en rättmätig favorit.

Lilleström har fått en riktig smakstart på säsongen. Jörgen Lennartssons gamla gäng toppar det norska finrummet efter åtta omgångar. Sex vinster och två kryss har det blivit. Detta trots att de gulsvarta mött både Molde och Bodö/Glimt på bortaplan – de på förhand två bästa lagen. Prestationerna har varit habila och coach Geir Bakke störs inte direkt av några avbräck.

Vålerenga har inte alls inlett lika förtroendeingivande. Gästerna har förlorat fyra av de fem inledande bortamatcherna. I den förra omgången blev det torsk borta mot Strömsgodset med 2-3. Den gamla Bajen-anfallaren Kjartansson har öppnat säsongen lovande men sätter Lilleström stopp för honom ska mycket vara vunnet.

På Åråsen ska LSK helt klart gälla som favoriter. Drygt 1,90 på Lilleström, som öppnat så gott som felfritt, känns kort och gott för högt.

Spel: 1 @ 1,92

Tävling: Eliteserien

Plats: Åråsen Stadion

Tid: 20:00

Roma – Feyenoord: 1 @ 2,31

Roma kliver in i finalen med riktigt go känsla. Mourinho har verkligen fått supportrarna på sin sida och under egentligen hela våren har Giallorossi haft ett enormt publikstöd från de passionerade fansen. I både kvartsfinalen mot Bodö/Glimt (4-0) och i semin mot Leicester (1-0) har Olimpico varit helt slutsålt vilket säger det mesta.

Flera nyckelspelare har verkligen hittat rätt under The Special One, såsom kaptenen Pellegrini och målkungen Abraham. Båda dessa herrar har kallats upp till respektive landslag. Roma har dessutom fått tillbaka Spinazzola i spel som varit skadad sedan EM förra sommaren.

Patrik Wålemarks nya Feyenoord är absolut inget motstånd som ska underskattas. Holländarna besegrade Marseille i semin och har i det stora hela sett väldigt stabila ut under hela turneringen. Enda förlusten i Conference League var borta mot Elfsborg i kvalet.

Såklart är det svårt att förutspå en final på en neutral matta. Men position för position tycker jag Roma ser klart starkare ut och det känns överlag väldigt harmoniskt i den italienska storklubben. Drygt 2,30 på att romarna löser detta under ordinarie tid liras.

Spel: 1 @ 2,31

Tävling: Europa Conference League

Plats: Air Albania Stadium

Tid: 21:00

Colorado Avalanche – St Louis Blues: 1 @ 1,71

Colorado är favoriter till att vinna Stanley Cup, vilket inte är så underligt. Avs vann Western Conference och Gabriel Landeskog & Co har agerat stabilt under hela säsongen. I 8-delsfinalen mot Filip Forsbergs Nashville vann Colorado med klara 4-0.

Matchersiern mot St Louis står 3-1, Avs har således möjligheten att slå in matchbollen i natt, vilket jag tror att de kommer att göra. St Louis har släppt in elva mål på de två senaste matcherna. I 3-6-förlusten senast hemma i Enterprise Center torskade Blues skotten med hela 20-37. I den bataljen noterades St Louis endast för 1,93 i xG.

Colorado ser oerhört stabila ut och har som sagt vunnit sju av åtta slutspelsmatcher. Runt 1,70 på en rak seger kanske låter lågt i ett Stanley Cup-slutspel, men faktum är att Svenska Spel är marknadshögst med det oddset i skrivande stund. Jag backar favoriten således.

Spel: 1 @ 1,71

Tävling: NHL

Plats: Ball Arena

Tid: 02:07

Trippeln

Lilleström – Vålerenga: 1 @ 1,92Roma – Feyenoord: 1 @ 2,31Colorado Avalanche – St Louis Blues: 1 @ 1,71

Totalt odds: 7,58

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel