Dagens Trippel 25/6 25/6 “Norsk och amerikansk…

Dagens Trippel 25/6 25/6 "Norsk och amerikansk…

Poolarn

Skribent:
Poolarn

Publicerad:
2022-06-24 21:11

Det görs inte många knop under midsommardagen. Varken i vårt avlånga land eller i trippelutbudet. Två fighter från Eliteserien ges plats på min trestegsraket som sedan kompletteras med en dust som hittas på andra sidan pölen. Hänger ni med på resan till en bra bit över sex gånger pengarna?

Spelstopp: 15.59

Haugesund – Viking: Bortaseger @ 1,86

Haugesund har det minst sagt kämpigt i bottenskiktet av Eliteserien. Fyra raka utan seger skvallrar om ett sargat självförtroende och med bara nio inspelade poäng på elva fighter befinner sig värdarna på negativ kvalplats. Då ska det också sägas att Jerv och Kristiansund – lagen som ligger nedanför i tabellen – har färre matcher spelade och kan gå om vid händelse av tre poäng fram till lika många matcher spelade. Haugesund är således i behov av ett trendbrott men jag tror inte att det kommer under lördagen.

Viking kommer nämligen ruskigt revanschsugna till Haugesund Stadion efter fadäsen mot Sandefjord. Pågarna från Stavanger dominerade matchbilden med eftertryck, men när 90 minuter var passerade stod de likväl med skägget i brevlådan och noll poäng. Faktum är att det var besökarnas andra raka förlust. Känning på toppstriden finns med det sagt fortfarande och med ligans kanske allra bästa spelare i de främre leden tror jag att Viking står för en förbättrad prestation.

Veton Berisha kan sänka samtliga opponenter i Eliteserien på egen hand och har han en bra dag har oftast Viking detsamma. Det råder klasskillnad mellan lagen och till 1,86 trycker jag av på den raka tvåan.

Spel: Bortaseger @ 1,86

Tävling: Eliteserien

Plats: Haugesund Stadion

Tid: 16.00

TV: Discovery+

Rosenborg – Kristiansund: Båda lagen gör mål/Över 2,5 mål @ 2,02

Rosenborg har varit en slumrande jätte ett par säsonger i rad och ser ut att gå mot en dyster tabellplacering med deras mått mätt även i år. Kjetil Rekdal har förvisso lotsat sina mannar till blott två förluster på tio spelade matcher, men bara tre segrar är för klena papper för ett lag av Rosenborgs dignitet. Supertalangen Holms skada är en faktor som till viss del ursäktar den klena segerskörden, men utan honom blir Vecchia alldeles för ensam i de främre leden.

Svenskens spetsegenskaper kan dock mycket väl räcka till nätkänning denna afton. Hittar Vecchia eller någon av hans kamrater nätet räcker det gott och väl för mig. Kristiansund är ett större frågetecken vad gäller målskyttet och hela säsongen i stort, men här tror jag åtminstone att ärkejumbon ska kunna trivas med den förväntade matchbilden. Rosenborg trivs inte som bäst när de förväntas ta tag i taktpinnen, något som i sin tur bör innebära fina ytor för omställningar hos de tillresta.

Min stora förhoppning är att gästerna chockartat tar ledningen på Lerkendal och sedan får utstå ett smärre bombardemang från de hemmahörande. Båda lagen gör mål/Över 2,5 mål i matchen är spelet jag vill åt och detta går att få till finfina 2,02.

Spel: Båda lagen gör mål/Över 2,5 mål @ 2,02

Tävling: Eliteserien

Plats: Lerkendal Stadion

Tid: 18.00

TV: Discovery+

Seattle Sounders – Sporting Kansas City: Seattle Sounders över 1,5 mål @ 1,78

MLS roffar åt sig bästa sändningstid under lördagen och väljer att basunera ut mötet mellan Seattle Sounders och Sporting Kansas City från CenturyLink Field. På sin hemmabana är Erik Fribergs gamla lag erkänt starka och inte många aktörer kommer till Washington och håller tätt framför den egna kassen. I fem av de sex senaste kamperna alla kategorier har värdklubben gjort två eller fler mål på egen mark och jag tror att trenden fortsätter denna afton.

Lodeiro, Montero och Rusnak är alla spelare som på eget manér kan skoja friskt med Sporting Kansas Citys bakre led. Gästerna från mellanvästern har 1-2-6 på sina nio bortamatcher och trivs som syns inte alls utanför hemtrakterna. Närmast kommer Kansas från en trevlig 2-1-viktoria mot Nashville, men här blir det tuffare emot. Även om de tillresta trivts bra mot Seattle i modern nutid väljer jag att lägga mina ägg i den vänstra korgen.

Åtminstone vad gäller målproduktionen. 1,78 erbjuds på att Seattle gör två eller fler mål och det är för bra för att jag ska blunda!

Spel: Seattle Sounders över 1,5 mål @ 1,78

Tävling: MLS

Plats: CenturyLink Field

Tid: 21.00

TV: Sportkanalen, C MORE Stream

Trippeln

Haugesund – Viking: Bortaseger @ 1,86

Rosenborg – Kristiansund: Båda lagen gör mål/Över 2,5 mål @ 2,02

Seattle Sounders – Sporting Kansas City:Seattle Sounders över 1,5 mål @ 1,78

Totalt odds: 6,68

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag: http://clk.tradedoubler.com/click?p(295103)a(3078835)g(0)url(https://spela.svenskaspel.se/odds/mobilegoto.aspx?LineID=R970008777&LineID[1]=Q1283614117_84553&LineID[2]=R973577707&

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Spela Trippel på Svenska Spel