Dagens Trippel 25/9 25/9 “Söndagstrippel”

Dagens Trippel 25/9 25/9 "Söndagstrippel"

Den sista omgången av Grupp A1 & A4 i Nations League står i centrum den här söndagen. Jag har satt tänderna i “Låglandsderbyt” i Amsterdam samt Danmark – Frankrike på Parken. I båda dessa kamper har undertecknad hittat odds där Svenska Spel är marknadshögst. Trippeln inleds dock på hemmaplan där Sveriges formstarkaste lag(?) får förtroendet!

Speltipset finns att rygga här

Gefle – Karlstad: 1 @ 1,55

Sveriges formstarkaste lag hittas troligen i Division 1 Norra. Gefle IF har gått och blivit en maskin och Gästriklands stolthet står nu med halva foten i Superettan efter tolv(!) raka vinster. Den gamla Sundsvall-anfallaren Leo England har sprutat in mål, nyförvärvet Jesper Carström (inlånad från Sundsvall) har även varit framstående. Carström stod för ett hattrick i 4-1-segern senast mot Piteå.

Gästande Karlstad återfinns i mittenskiktet av tabellen. Värmlänningarna har fått ihop ett slagkraftigt lag men det har varit problematiskt att hitta jämnheten i prestationerna. Formen går det absolut att sätta ett frågetecken kring. Förlusterna mot Piteå och Täby följdes upp med 0-0 hemma mot Sylvia i den förra omgången.

Speltips

Gefle ser för dagen ut att vara alldeles för bra för den här serien. Den senaste hemmamatchen slutade hela 6-0 mot Sylvia. Även fast Karlstad har en trupp för den övre halvan gillas ändå hemmasegern till drygt 1,50.

Spel: 1 @ 1,55

Tävling: Division 1 Norra

Plats: Gavlevallen

Tid: 15:00

Nederländerna – Belgien: 1 @ 2,24

Nederländerna ser ut att vinna Grupp A4 i Nations League. För att Belgien ska norpa förstaplatsen måste de vinna med minst tre baljor i Amsterdam vilket knappast lär hända.

Under Louis van Gaals styre har Nederländerna presterat på en väldigt stabil nivå. Van Gaal har lett nationen i 14 raka landskamper och under den här perioden är De Oranje obesegrade, trots att de mött nationer som Belgien, Tyskland och Danmark. Bortamötet mot Belgien i somras slutade hela 4-1. Tidigare i veckan blev det även en stabil trea borta mot Polen.

Som jag var inne på tidigare i veckan börjar Belgiens gyllene generation bli till åren. Spelare som Alderweireld, Vertonghen, Witsel, Mertens och Eden Hazard har helt klart passerat bäst föredatum. Numera vilar ett större ansvar på De Bruyne och Lukaku, men den sistnämnda saknas här på grund av en skada.

Speltips

Hela 2,24 på hemmasegern känns generöst. I skrivande stund är det oddset marknadshögst hos Svenska Spel, bara en sådan sak gör ettan än mer lockande.

Spel: 1 @ 2,24

Tävling: Nations League

Plats: Johan Cruyff Arena

Tid: 20:45

Danmark – Frankrike: Över 2,5 mål @ 2,14

I Grupp A1 lever allt inför den sista omgången. För att Danmark ska vinna gruppen krävs det tre poäng här samtidigt som Kroatien tappar poäng mot Österrike. Skulle Österrike besegra kroaterna behöver i sin tur Frankrike ta tre poäng för att inte trilla ur A-divisionen. Således behöver troligen både danskarna och fransmännen gå för segern i Köpenhamn.

Danmark är numera Nordens klart bästa lag. Danskarna har lirat en snabb och produktiv fotboll med Kasper Hjulmand vid rodret. De rödvita slaktade allt i VM-kvalgruppen förra året och flera insatser i Nations League har även varit riktigt bra med tanke på motståndet.

De regerande Nations League-mästarna Frankrike har i sin tur underpresterat. Att Les Bleus ens riskerar att trilla ur A-divisionen är långt ifrån godkänt. Dock ska det sägas att insatsen tidigare i veckan mot Österrike var ruskigt bra (2-0) där det var en total överkörning. Trots avsaknaden av nyckelspelare som Lloris, Kimpembe, Kanté, Pogba och Benzema finns det bevisligen en hög höjd i Didier Deschamps landslag.

Speltips

Jag ser framför mig en sevärd och chansrik tillställning mellan två lag som behöver gå för tre poäng. Vinner Österrike mot Kroatien kommer inte krysset att gynna någon part på Parken. Sammantaget känns 2,14 på över 2,5 mål för högt. Även det oddset är marknadshögst hos Svenska Spel.

Spel: Över 2,5 mål @ 2,14

Tävling: Nations League

Plats: Parken

Tid: 20:45

Trippeln

Gefle – Karlstad: 1 @ 1,55Nederländerna – Belgien: 1 @ 2,24Danmark – Frankrike: Över 2,5 mål @ 2,14

Totalt odds: 7,43

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel