Dagens Trippel 26/4 26/4 “Champions League-semifinal i…

Dagens Trippel 26/4 26/4 "Champions League-semifinal i…

Ikväll drar semifinalerna i Champions League igång. Först ut är Manchester City mot Real Madrid på Etihad. Trots Benzemas briljans under slutspelet ställs Pep och hans titeltörstande britter ut som tydliga favoriter i Manchester. Befogat? Jag har vridit och vänt på matchen och tillslut landat i ett speltips. Först ut på trippeln är dock Allsvenskan och Superettan.

Trippeln finns att rygga här

Kalmar FF – IFK Norrköping: 1 @ 2,35

Vi börjar med allsvensk kula på Guldfågeln där den sista matchen i omgång 5 går av stapeln. Kalmar har gjort flera fina insatser under inledningen och mot “krislaget” IFK Norrköping borde en viktoria vara inom räckhåll.

Smålänningarna lirar fortfarande en väldigt trevlig fotboll under Henke Rydström. Kalmar har skapat gott om målchanser i samtliga matcher och sex poäng efter fyra omgångar känns nästan i underkant. 0-1-förlusten hemma mot Malmö FF var en tämligen jämn tillställning där Oliver Bergs 1-0-mål underkändes (felaktigt) för offside. KFF var även det spelförande laget i bortamötet senast mot Sundsvall där Pontus Engblom avgjorde med ett riktigt klassmål på stopptid.

IFK Norrköping har verkligen fått en mardrömsstart. Efter fyra omgångar står Peking på blott en pinne och två gjorda mål. Dessutom har Kristoffer Khazeni blivit allvarligt sjuk och tvingat pausa karriären vilket påverkat hela laget. Elvan Rikard Norling kommer att kunna ställa på benen är det absolut inget fel på, men bredden på truppen känns tunn och utan Samuel Adegbenro ser inte offensiven alls lika spetsig ut som i fjol.

Trots att det bara blivit en inspelade poäng har Norrköping ändå gjort ett par skapliga prestationer. Peking har absolut vad som krävs för att vara med och slåss på den övre halvan. Men med det sagt tror jag inte den negativa trenden vänder på Guldfågeln. Med vind i seglen ser jag ett kompetent Kalmar som tämligen klara favoriter, framförallt på naturgräs. Närmare 2,40 på ettan känns högt.

Spel: 1 @ 2,35

Tävling: Allsvenskan

Plats: Guldfågeln Arena

Tid: 19:00

Örebro SK – Halmstads BK: Under 2,5 mål @ 1,81

Två lag som tillhörde det blågula finrummet den gångna säsongen går i klinch på Behrnabeu i Superettan. Det var tajta tillställningar mellan Örebro och Halmstad i fjol och jag tror att vi kan få se något liknande här.

ÖSK såg bedrövliga ut under försäsongen och torskade premiären mot Brage med hela 0-3. Detta ledde till att Joel Cedergren fick sparken på rekordtid. Numera är det den gamla bossen Axel Kjäll som håller i spakarna, något som har gjort laget gott. Det har bland annat Jiloan Hamad vittnat om, så även prestationerna och resultaten. Efter torsken mot Brage har ÖSK besegrat både J-Södra (3-1) och Norrby (2-0).

Halmstad var Allsvenskans klart målsnålaste gäng i fjol, till stor del på grund av ett oerhört ramstarkt försvar. Endast fem av deras 30 matcher gick över 2,5 mål. Pelle Olsson och Mange Haglund har lyckats behålla den ramstarka defensiva från i fjol med Malkolm Nilsson i buren samt Joseph Baffo och Ante Johansson i mittlåset. Försvaret har med andra ord alla medel för att vara Superettans allra bästa. HBK gick inte riktigt att känna igen mot varken ÖIS (2-2) eller Norrby (1-2) men i den förra omgången blev det en 1-0-seger mot Dalkurd på ett typiskt Pelle-manér.

Jag förutsätter att HBK kommer att vara starka bakåt, precis som i fjol. Den defensiva uppsättningen är definitivt bra nog för allsvenskt spel. Mot ÖSK, som bevisligen fått en nytändning under Axel Kjäll, räknar jag med ett riskminimerande HBK som kommer att hålla det tajt på Behrn Arena. Under 2,5 mål till priser runt 1,80 känns som en sund position att ta.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,81

Tävling: Superettan

Plats: Behrn Arena

Tid: 19:00

Manchester City – Real Madrid: 1 @ 1,48

Pep Guardiola och hans Manchester City suktar fortfarande efter en Champions League-titel. Trots att mesta mästarna står på andra sidan i semifinalen målas britterna upp som klara favoriter. Befogat? Ja, det känns faktiskt som så.

Manchester City behöver knappast någon närmare presentation. Peps ljusblå manskap har uppträtt på ett maskinellt sett hela säsongen. Man vet nästan alltid vad man får av City som har en otroligt hög lägstanivå. Truppen är även väldigt bred, således tror jag inte de defensiva avbräcken påverkar nämnvärt. John Stones och Kyle Walker dras med skador medan Joao Cancelo är avstängd.

Samma stabilitet ser jag inte hos Real Madrid. Inte heller samma spelmässiga tempo. Toni Kroos och framförallt Luka Modric är briljanta i sina stunder, men mot Peps maskin tror jag de får väldigt svårt att hänga med på mittfältet. Karim Benzema har varit helt magisk under slutspelet men som helhet har inte Real imponerat nämnvärt i mitt tycke. Marängerna tappade en tvåmålsledning hemma mot Chelsea i kvarten och avancemanget mot PSG i åttondelen kändes direkt oförtjänt. I bortamötet mot PSG var det mer eller mindre spel mot ett mål under hela matchen. Både Casemiro och David Alaba står som tveksamma till spel på grund av skador – båda dessa är potentiella jätteavbräck.

Jag förväntar mig ett City som kommer att diktera villkoren på Etihad, som så många gånger förr. Kan britterna får någorlunda kontroll på Reals kontringar luktar det hemmaseger lång väg i Manchester. 1,48 på raka ettan känns bra nog.

Spel: 1 @ 1,48

Tävling: Champions League

Plats: Etihad Stadium

Tid: 21:00

Trippeln

Kalmar FF – IFK Norrköping: 1 @ 2,35Örebro SK – Halmstads BK: Under 2,5 mål @ 1,81Manchester City – Real Madrid: 1 @ 1,48

Totalt odds: 6,30

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel