Dagens Trippel 26/6 26/6 “Allsvensk återstart!”

Dagens Trippel 26/6 26/6 "Allsvensk återstart!"

Poolarn

Skribent:
Poolarn

Publicerad:
2022-06-26 08:36

Nu har vi väntat länge nog, länge nog, länge nog. Ja, ni kan ramsan. Efter vad som känts som en evighet är det äntligen dags för Allsvenskan att sparka igång igen! Stora Valla, Tele2 Arena och Strandvallen står värdar för trippelns tre fighter och jag kan knappt bärga mig inför söndagen. Nu kör vi!

Degerfors – AIK: Båda lagen gör mål @ 1,80

Stora Valla slår upp portarna för trippelns första batalj när Degerfors ska stångas med AIK. De sistnämnda gick på pumpen på denna arena med 1-2 i fjol och pågarna från Solna är inga lejon när det vankas resor. Fjolårets bortaspel var katastrofalt och så här långt presenterar Gnaget 2-1-2 utanför hemtrakterna. Det är inte särskilt imponerande och denna eftermiddag saknar Grzelak tillgång till både Larsson och Otieno, två pjäser som är vitala för AIK:s motorik.

Degerfors har i sin tur ett bättre truppläge men knappast ett bättre tabelläge. Bruksklubben återstartar som ett av två lag som åker direkt ur Allsvenskan. En ihålig defensiv är anledningen till detta och det är definitivt inte omöjligt för AIK att hitta nätet på Stora Valla. Degen ska i sin tur inte heller darra i knäskålarna bara för att motståndarna har ett namn på tre bokstäver. Fjolårets motsvarande möte kan fungera som inspiration och med spelare som Campos, Bertilsson och Saidi att tillgå finns hot mot gästernas tröga backlinje.

Jag ser en böljande tillställning framför mig och tvekar inte en sekund på att trycka av på båda lagen gör mål. Spelet hittas till 1,80 gånger såsen.

Spel: Båda lagen gör mål @ 1,80

Tävling: Allsvenskan

Plats: Stora Valla

Tid: 15.00

TV: Discovery+

Hammarby – Häcken: Hemmaseger @ 1,92

Det slår gnistor om bataljen på Tele2 Arena där plastgräs-vurmarna Hammarby och Häcken ska duellera. Bajen visade den kanske allra högsta högstanivån under våren men återstartar likväl Allsvenskan i egenskap av tillfälliga bronsmedaljörer. Förlusten mot Värnamo är anledningen till detta, men den ska inte spela alltför stor roll inför denna batalj. Swedberg har som bekant flyttat till Galicien men det betyder inte att det går någon nöd på Cifuentes offensiv. Selmani, Ludwigson, Besara och Bojanic är fortfarande matchvinnare av yppersta allsvensk klass.

Kommer kvartetten upp i närheten av sin högstanivå blir Bajen, med sin högljudda publik i ryggen, allt annat än lätta att tas med. Häcken gick på uppehåll som vårmästare och Högmo med adepter förtjänar en stående applåd för vad de hittills åstadkommit. Jeremejeff har varit seriens bästa spelare och anfallaren är välgödd i de främre leden med dynamos som Berggren, Rygaard och Uddenäs bakom sig. Defensivt tycker jag dock att Getingarna svajat och deras senaste besök på Tele2 Arena var inte vackert.

Så sent som i april asfalterade Hammarby söndagens kombattanter med 4-0 i Svenska Cupen. Mycket har hänt sedan dess men Bajen är fortfarande vrålstarka på egen plast. Jag tror att de drar det längsta strået igen. Ettan liras till 1,92.

Spel: Hemmaseger @ 1,92

Tävling: Allsvenskan

Plats: Tele2 Arena

Tid: 15.00

TV: Kanal5, Discovery+

Mjällby – IFK Norrköping: Över 2,5 mål @ 2,24

Söndagens festligheter har målgång på idylliska Strandvallen där Mjällby ska mäta svärd med IFK Norrköping. Andreas Brännström inledde sitt äventyr i Sölvesborg på bästa sätt och det var inte många som suktade efter rektor Torstensson som återgått till skolans värld. Allt eftersom Allsvenskan fortlöpt har dock verkligheten hunnit ikapp grabbarna från Listerlandet vars gråfärgade underliggande siffror är oroande inför framtiden.

Gräs är emellertid en faktor som talar för värdföreningen när IFK Norrköping kommer på besök, men gästernas offensiv är samtidigt en som är överlägsen Mjällbys. Åtminstone på pappret. Firma Nyman/Levi vaknade till liv under våren och när de offensiva parhästarna har sin dag får vilken backlinje i Allsvenskan som helst problem. Jag blir inte förvånad om duon skojar friskt med Moros Gracia och övriga.

Jag är inte alls inne på samma spår som oddsmakarna som spår en målsnål tillställning på Strandvallen. Norrköping har sina styrkor i offensiven men Mjällby saknar inte heller hot när Peking går bort sig i framtunga lutning. Över 2,5 mål bara måste testas till höga 2,24.

Spel: Över 2,5 mål @ 2,24

Tävling: Allsvenskan

Plats: Strandvallen

Tid: 15.00

TV: Discovery+

Trippeln

Degerfors – AIK: Båda lagen gör mål @ 1,80

Hammarby – Häcken: Hemmaseger @ 1,92

Mjällby – IFK Norrköping: Över 2,5 mål @ 2,24

Totalt odds: 7,74

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag: http://clk.tradedoubler.com/click?p(295103)a(3078835)g(0)url(https://spela.svenskaspel.se/odds/mobilegoto.aspx?LineID=Q1276820787_84731&LineID[1]=R966303218&LineID[2]=R968942668&)

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Spela Trippel på Svenska Spel