Dagens Trippel 27/5 28/5 “NHL & VM”

Dagens Trippel 27/5 28/5 "NHL & VM"

Det blev återigen två av tre på gårdagens trippel. Både VM-spelen trillade in fint men dessvärre blev det islossning Calgary. Kul dock att långtidsspelen Edmonton vinna NHL (17,00), Tampa vinna östra konferensen (7,00) och USA vinna VM (13,00) ser riktigt spännande ut fortsatt.

I natt riktar jag in mig på game 6 i St. Louis. Trippeln går sedermera i mål under lördagen med de två semifinalerna i VM.

Trippeln finns att rygga här

St. Louis Blues – Colorado Avalanche: 2 @ 1,94

Colorado leder med 3-2 i matcher, men Avs “borde” ha avgjort matchserien hemma i Denver natten till torsdagen. När drygt halvan matchen var spelad ledde Landeskog & Co med 3-0 och där och då hade Colorado till synes full kontroll på matchen. Avs skapade flest målchanser, hade högre xG och var kort och gott det bättre laget.

Sett över hela säsongen har inte St. Louis riktigt varit på samma nivå. Colorado vann Western Conference och är fortsatt rättmätiga favoriter till att vinna Stanley Cup. Avs har vunnit samtliga slutspelsmatcher på bortais och i Enterprise Center ser jag gästerna som tämligen klara favoriter. Raka tvåan över 1,90 är taget.

Spel: 2 @ 1,94

Tävling: NHL

Plats: Enterprise Center

Tid: 02:07

Finland – USA: Över 4,5 mål @ 2,12

Överspelet i Finlands kvartsfinal gick in lugnt och fint och här tycker jag vi återigen får ett trevligt odds på mållinan. Kvarten mot Slovakien (4-2) var långt ifrån någon perfekt insats från de finska lejonen, men sett över hela mästerskapet har värdnationen presterat stabilt. Blott en förlust har det blivit och det var mot Tre Kronor (2-3) efter straffar. Trots att finnarna släppt in få mål har ändå fyra av deras åtta matcher gått över 4,5 mål.

USA har känts undervärderat under hela mästerskapet. Amerikanerna har dock ett stort kunnande i laget och de behöver inte alls be om ursäkt för att ha tagit sig så här långt. I kvarten blev det seger mot Schweiz med 3-0 där Mayers och Boston-keepern Swayman visade klass. Jänkarna torskade skotten med 22-33 – noterbart är att detta var första matchen under mästerskapet som USA torskade skottstatistiken.

Trots att både Finland och USA varit pålitliga bakåt känns ändå en bra bit över dubbel deg på över 4,5 mål alldeles för högt. När lagen möttes i gruppspelet vann finnarna med 4-1, och i den matchen hade mycket väl USA kunnat göra fler kassar.

Spel: Över 4,5 mål @ 2,12

Tävling: VM

Plats: Arena

Tid: 13:20

Kanada – Tjeckien: Över 4,5 mål @ 1,53

Dessvärre stod det stopp i kvarten för Tre Kronor. Det finns inget lättare än att leda med 3-0 i hockey.. Kanada lyckades reducera och kvittera när mindre än två minuter återstod och i förlängningen kunde Ottawas Batherson avgöra i PP. Det kanadensiska försvaret har långt ifrån övertygade men framåt känns lönnlöven som brukligt vassa. Alla Kanadas matcher (8) har gått över 4,5 mål, sju av dessa har till och med gått över 5,5 mål.

Tjeckien är en tuff opponent som fått in en del skickligare spelare under mästerskapet, bland annat Boston-stjärnan Pastrnak som visat klass. I kvarten mot Tyskland (4-1) var det föga förvånande Pastrnak och hans gamla lagkamrat Krejci som gick i bräschen för tjeckerna.

Kanada är framåtlutade medan Tjeckien alltid är kontringsstarka. Tjeckerna har dessutom ett sylvasst PP med Cervenka, Pastrnak och Krejci. Mellan dessa två manskap är 4,5 en lina som borde krossas. 1,53 på spelet är taget.

Spel: Över 4,5 mål @ 1,53

Tävling: VM

Plats: Arena

Tid: 17:20

Trippeln

St. Louis Blues – Colorado Avalanche: 2 @ 1,94

Finland – USA: Över 4,5 mål @ 2,12

Kanada – Tjeckien: Över 4,5 mål @ 1,53

Totalt odds: 6,29

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel