Dagens Trippel 28/5 28/5 “Allsvenskan & CL-final”

Dagens Trippel 28/5 28/5 "Allsvenskan & CL-final"

Champions League ska avgöras den här lördagen! Blir det Klopps maskin eller mesta mästarna från Madrid som lyfter bucklan i Paris? Jag delar med mig av mina tankar här nedan och landar i ett speltips från 1X2-marknaden. Trippeln inleds med allsvensk boll från Strandvallen och Bravida.

Trippeln finns att rygga här

Mjällby – Kalmar: 2 @ 2,39

Mjällby fick en smakstart på säsongen men nu verkar verkligheten har sprungit ikapp Brännan & Co. De gulsvarta har varit det sämre laget i flera matcher i följd och i den förra omgången blev det torsk uppe i Sundsvall med 0-2. Försvararen Ivan Kricak drog på sig säsongens tredje ostskiva i Medelpad och är såldes avstängd här. Även fast Mjällby fortfarande är obesegrade på Listerlandet känns oddset på Kalmar lockande här.

Kalmar är helt klart nivån upp från Mjällby. Truppen är kanske inte den bredaste men ser vi till lagens startelvor så råder det ingen tvekan om att KFF är spetsigare position för position. Henke Rydströms mannar har börjat rada upp fina prestationer och besegrat lag som Blåvitt, Bajen och Djurgården den här månaden. I dessa tre segrar har smålänningarna dessutom varit det bättre laget.

Känslan är att Mjällby har övervärderats något på grund av den flygande inledningen. Jag håller Kalmar högre och gillar helt sonika raka tvåan runt 2,40.

Spel: 2 @ 2,39

Tävling: Allsvenskan

Plats: Strandvallen

Tid: 15:00

Häcken – Sirius: Över 2,5 mål @ 1,55

I skymundan av de förmodade topplagen har Häcken tuffat på i en väldig fart. Baggen Högmo har verkligen fått utväxling av sina nyförvärv samtidigt som Jeremejeff varit stekhet längst fram. Med sina nio pytsar toppar han skytteligan. Föga förvånande gjorde 28-åringen både mål och assist i 2-1-segern borta mot hans gamla Malmö FF i den förra omgången. Detta var fjärde raka viktorian samt fjärde matchen i följd som gick över 2,5 mål.

Bäckströms passningsorienterade Sirius har blandat högt med lågt under våren. Så länge inte Uppsalas stolthet kör fast i motståndarnas press-spel så kan de blåsvarta såra alla lagen i den här serien, även på bortaplan. Det visade Sirius i 2-2-matchen senast mot AIK. Samtidigt har Bäckströms mannar fallerat som ett korthus i ett par matcher och bland annat torskat med 0-4 mot Djurgården och 0-3 mot Hammarby.

Det här bör bli en sevärd och händelserik tillställning mellan två offensivt lagda lag vars spel gör sig klart bäst på konstgräs. Häcken är såklart laget med högst kapacitet och vill det säg väl kan mycket väl Hisingsgänget lösa den här linan (2,5 mål) på egen hand. 1,55 på att det blir minst tre fullträffar i matchen är taget.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,55

Tävling: Allsvenskan

Plats: Bravida Arena

Tid: 17:00

Liverpool – Real Madrid: 1 @ 2,10

På Stade de France avgörs Champions League-final. Liverpool har nått finalen på ett smärtfritt sätt medan Real Madrid egentligen varit helt uträknade under hela slutspelet. Courtois, Modric, Vinícius Júnior och framförallt Benzema har varit helt magiska samtidigt som mesta mästarna haft alla marginaler på sin sida.

Rent spelmässigt tycker jag Liverpool känns som ett klart starkare fotbollslag. Klopps maskin har slaktat så gott som allt den här våren, dock räckte det inte hela vägen fram i Premier League. Att både motorn Thiago och Fabinho dragits med skador är såklart inte optimalt inför den här finalen, dock ska båda spelarna finnas med i matchtruppen i Paris.

Real har gång på gång visat att de aldrig kan räknas bort. Spetsen och rutinen marängerna besitter skojar man inte bort, men jag hävdar som sagt att Liverpool ska hållas som det bättre laget, med viss marginal dessutom. Ser vi till lagens prestationer under våren så har Pool som helhet presterat på en högre nivå. 2,10 på raka ettan blir mitt speltips.

Spel: 1 @ 2,10

Tävling: Champions League

Plats: Stade de France

Tid: 21:00

Trippeln

Mjällby – Kalmar: 2 @ 2,39Häcken – Sirius: Över 2,5 mål @ 1,55Liverpool – Real Madrid: 1 @ 2,10

Totalt odds: 7,78

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel