Dagens Trippel 28/8 28/8 “Allsvensk söndag”

Speltips: AIK - Varberg 20/4 "Måstematch för AIK"

Poolarn

Skribent:
Poolarn

Publicerad:
2022-08-28 10:18

Det bjuds på flera högintressanta matcher i Allsvenskan den här söndagen. Givetvis kittlar derbyt mellan AIK och Hammarby lite extra. Undertecknad har scannat av utbudet och hittat flera spel där Svenska Spel ligger högt med oddsen. Den allsvenska trippeln betalar närmare åtta gånger smeten!

Speltipset finns att rygga här

AIK – Hammarby: 2 @ 2,38

Det är helt klart fördel Hammarby inför derbyt, trots bortaplan och naturgräs. AIK har presterat svagt under en längre tid och klubben valde att sparka Bartosz Grzelak efter 0-3-förlusten i Tjeckien mot Slovacko. Det blev en reaktion nere i Norrköping förra helgen men i torsdag stod Gnaget för en ny svag insats i Conference League. Möjligen tankade Henok Goitom och company inför derbyt?

Annat läge är det hos Bajen. Hammarby har varit stabila bakåt hela säsongen och verkligen träffat rätt med de fasta situationerna, något som kan bli avgörande mot ett fysiskt starkt AIK. Framåt känns även Bajen klart spetsigare då det påkostade nyförvärvet Berisha verkligen börjat komma igång. Jeahze är även åter i spel efter mycket om och men.

Speltips

Med vind i seglen och mer utvilade ben blickar jag ögonaböj mot Bajen-sidan och då Svenska Spel ligger högt med oddset på tvåan tvekar jag inte en sekund på att slå till. 2,38 på bortasegern är i skrivande stund högre än hos alla andra bookies.

Spel: 2 @ 2,38

Tävling: Allsvenskan

Plats: Friends Arena

Tid: 15:00

IFK Göteborg – Sirius: 1 @ 1,83

Blåvitt har sett ut som ett nytt lag de senaste månaderna. Flera nya yngre förmågor har klivit in med ny energi och levererat, såsom Yakub, Carneil och Bångsbo. Dessutom har IFK fått in Markovic. Dock har formen stagnerat något, det har blivit två uddamålsförluster mot Kalmar och Hammarby på slutet. Men båda dessa insatser har varit fullt godkända – noterbart är att Göteborg haft högre xG än både Kalmar och Bajen.

Sirius hemma på Gamla Ullevi bör vara en passande uppgift den här söndagen. Gästerna från Uppsala gör det ofta bra på hemmaplan och framförallt naturgräs där de blåsvarta får mer effekt av deras possessionspel. På resande tass har det inte gått lika bra, framförallt inte på vanlig gräs. På annat underlag än plastmattor har Sirius bara vunnit en match den här säsongen. Lägg därtill att gästerna saknar både Stensson och Björkström här på grund av avstängningar.

Speltips

Ett i grunden starkare Blåvitt hemma på Gamla Ullevi bör vara relativt tydliga favoriter mot Sirius. I synnerhet då gästerna saknar vitale Björkström. Även här ligger Svenska Spel högst av samtliga bolag på favoriten. Jag kliver därför på raka ettan helt sonika till 1,83.

Spel: 1 @ 1,83

Tävling: Allsvenskan

Plats: Gamla Ullevi

Tid: 15:00

Varberg – IFK Norrköping: Varberg +0,5 @ 1,82

Det har kommit in nytt blod i IFK Norrköping under sommaren, både på och utanför planen. Spelare som Traustason och Sigurdsson har bland annat återvänt till klubben. Viss effekt har det fått, med det sagt har det bara blivit en seger sedan maj månad, och det var hemma mot Degerfors. Förlusten förra helgen hemma mot AIK var ett nytt bakslag.

Jag utesluter inte att Norrköping kan höja sig på sikt under det nya styret, men här och nu skriver jag inte under på att Peking blir så pass stora favoriter på Påskbergsvallen. Varberg återfinns trots allt på samma poäng (20) och hemma i Halland är Jocke Perssons gäng ofta svåra att bryta ner. I den förra omgången grejade Varberg poäng hemma mot ett oerhört formstarkt Djurgården, och det var ytterst nära att det till och med blev tre poäng.

Speltips

Givetvis ska det finnas en högre höjd hos Peking, men på det halländska gräset köper jag inte att Norrköping prisas runt dubbel deg. Jag vänder därför på klacken och lirar Varberg +0,5 till 1,82.

Spel: Varberg +0,5 @ 1,82

Tävling: Allsvenskan

Plats: Påskbergsvallen

Tid: 15:00

Trippeln

AIK – Hammarby: 2 @ 2,38

IFK Göteborg – Sirius: 1 @ 1,83

Varberg – IFK Norrköping: Varberg +0,5 @ 1,82

Totalt odds: 7,93

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Spela Trippel på Svenska Spel