Dagens Trippel 29/3 29/3 “Landslagstrippel”

Dagens Trippel 29/3 29/3 "Landslagstrippel"

Playoff-finalen mellan Polen och Sverige står i blickfånget under tisdagskvällen. Inga odds från VM-kvalet faller mig dock i smaken. Däremot spelas det en hel drös med träningslandskamper under kvällen där undertecknad har flera spelidéer.

Trippeln finns att rygga här

Norge – Armenien: Norge -1,5 @ 1,96

Vi börjar på Ullevål i Oslo där baggarna får bära ett tydligt favoritskap då Armenien kommer på besök.

Norge har väldigt spännande generation på gång och känslan är att baggarna bara kommer att bli bättre och bättre kommande år. Med Ödegaard och Håland har Ståle Solbakken en oerhörd potential i offensiven. Norge gjorde flera fina insatser under VM-kvalet förra året, framförallt hemma på Ullevål där bland annat Nederländerna tappade poäng. Förra veckan blev det seger hemma mot Slovakien med 2-0 där föga förvånande Ödegaard och Håland nätade.

Armenien är en nivå sämre än Slovakien. I höstas gick armenierna rejäl kräftgång i VM-kvalet då de bara tog två poäng på de fem avslutande omgångarna, trots att de mötte nationer som Island, Nordmakedonien och slagpåsen Liechtenstein. Hemmamötet mot Nordmakedonien slutade hela 0-5. Efter VM-kvalet valde Roma-stjärnan Henrikh Mkhitaryan (Armeniens klart bästa spelare) att avsluta landslagskarriären. Förra veckan blev det dock seger i en träningsmatch hemma mot Montenegro med 1-0, men det ska sägas att det var ett blekt och b-betonat Montenegro.

Norge är på uppgång och ska precis som oddsen gör gällande vara klasser bättre än Armenien. Jag tror baggarna har goda chanser att vinna detta komfortabelt hemma på Ullevål och gillar Norge -1,5 strax under dubbel deg.

Spel: Norge -1,5 @ 1,96

Tävling: Landskamp

Plats: Ullevål Stadion

Tid: 19:00

Nederländerna – Tyskland: Över 2,5 mål @ 1,86

I klassikermötet på Johan Cruijff Arena räknar jag med en underhållande tillställning mellan två VM-klara och offensivt inriktade lag.

Nederländerna har ett väldigt stjärnspäckat landslag och efter att Louis van Gaal tog över rodret har “De Oranje” sett urstarka ut, framförallt hemma i Amsterdam där de slaktade Turkiet med 6-1 under VM-kvalet. I lördags blev det seger mot Danmark med 4-2 där Nederländerna gjorde tre mål på 38:a minuter.

Tyskarna bytte också förbundskapten efter EM. Numera är det den före detta Bayern München-coachen Hansi Flick som håller i spakarna. Tyskarna vann nio av tio matcher och noterades för 36 mål under VM-kvalet. “Die Mannschaft” saknar Goretzka, Reus och Gnabry den här samlingen men Flick kommer likväl att kunna mönstra en stark elva. Havertz, Werner, Müller och Sané lär få speltid här, precis som i 2-0-segern senast mot Israel.

Jag spelade över 2,5 mål i mötet mellan Nederländerna och Danmark i helgen. Då fick vi drygt dubbel betalt på överspelet. Här får vi inte ett lika generöst men 1,86 känns ändå bra nog. Jag räknar med att båda lagen kommer att bjuda upp till dans.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,86

Tävling: Landskamp

Plats: Johan Cruijff Arena

Tid: 20:45

Turkiet – Italien: Italien -0,5 @ 1,94

Vi avslutar på Torku Arena i Konya. Detta blir en kamp mellan två nationer som helst att sluppit den här träningsmatchen.

Turkiet förlorade playoff-semin mot Portugal medan Italien mirakulöst nog torskade mot Nordmakedonien. De regerande Europamästarna dominerade spelet fullständigt mot Nordmakedonien vilket alla siffror indikerar. Italien vann goal attempts med 34-4 och hörnorna med 16-0. “Gli Azzurri” har i stort sett samma manskap att tillgå som i somras och coach Roberto Mancini verkar fortsatt ha fullt förtroende.

Turkarna såg stundtals bedrövliga ut under VM-kvalet då de bland annat torskade med 1-6 mot Nederländerna och hade enorma bekymmer både hemma och borta mot Lettland. Turkiet såg även riktigt dassiga ut under EM-slutspelet då de förlorade samtliga tre gruppspelsmatcher – matchen mot Italien slutade 0-3 i Rom.

Trots Italiens fiasko på Sicilien tror jag det är läge att backa “Gli Azzurri”. Det är tydlig klasskillnad mellan nationerna och i det här läget har jag väldigt svårt att se Mancinis Italien bara vaska den här träningsmatchen. Jag räknar med en bra prestation från Europamästarna. Italien -0,5 till 1,94 känns för högt.

Spel: Italien -0,5 @ 1,94

Tävling: Landskamp

Plats: Torku Arena

Tid: 20:45

Trippeln

Norge – Armenien: Norge -1,5 @ 1,96

Nederländerna – Tyskland: Över 2,5 mål @ 1,86

Turkiet – Italien: Italien -0,5 @ 1,94

Totalt odds: 7,07

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel