Dagens Trippel 29/4 28/4 “Torsdagstrippel”

Dagens Trippel 29/4 28/4 "Torsdagstrippel"

Liverpool gjorde jobbet under gårdagen då återigen två av tre spel satt på trippeln. Nya tag ikväll då Europa League och Conference League står på programmet. Undertecknad tar tydlig ställning i både Rotterdam och Leipzig. Först ut är dock ett tungviktsmöte från Premier League.

Trippeln finns att rygga här

Manchester United – Chelsea: Över 2,5 mål @ 1,86

På Old Trafford ställs Man United mot Chelsea. Känslan är att detta är lite av sista chansen för United i jakten på en Champions League-plats.

The Red Devils gör som bekant en usel säsong. Omklädningsrummet är splittrat och försvarsspelet ser obehagligt osynkat ut. På sikt kommer det att krävas en ombyggnation av truppen. United har släppt in tio bollar på de tre senaste matcherna och förlusten senast mot Arsenal gör att avståndet upp till topp 4 är sex poäng, med en match mer spelad dessutom.

Chelsea ser ut att ha ett stabilt grepp om tredjeplatsen, trots att de kungsblå blandat och gett den senaste månaden. I det stora hela har The Blues varit stabila bakåt under Tuchels styre, men 2022 har inte försvaret varit lika pålitligt. Här riskerar Tuchel dessutom att få klara sig utan flera försvarare. Sedan tidigare saknas Chilwell – Christensen, James och Rudiger är dessutom osäkra till spel. Kovacic är även out.

För den objektive har det varit rätt underhållande tillställningar som Man United har varit inblandade i på slutet. Jag tror vi kan få se något liknande mot Chelsea som har försvarsbekymmer. Att United måste gå för det bör öppna upp matchen förr eller senare. Över 2,5 mål till 1,86 känns således som en sund position att ta.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,86

Tävling: Premier League

Plats: Old Trafford

Tid: 20:45

Leipzig – Rangers: Leipzig -1,5 @ 1,95

I Europa League-semin väntar en tuff uppgift för Rangers. Leipzig har lirats med framgång under hela året och här väljer återigen att backa Emil Forsberg & Co.

Leipzig har haft otroligt bra utdelning sedan Tedesco tog över rodret. Nkunku har varit helt magisk och öst in mål under hela året. Det ska sägas att tjurarna tappade en 1-0-ledning mot Union Berlin i helgen, men detta var blott andra förlusten det här året. Leipzig har sett fina ut i Europaspelet där de slagit ut både Atalanta och Real Sociedad, utan några större bekymmer ska sägas. Att Leipzig tog även poäng av Man City och vann hemma mot PSG i Champions League-gruppspelet i höstas.

Rangers är inte riktigt på samma nivå. Skottarna befinner sig sex poäng bakom antagonisten Celtic i ligaspelet, ett Celtic som fick stryk både hemma och borta mot Bodö/Glimt i Europa Conference League. Hemma på Ibrox har Rangers gjort det bra i Europaspelet men spelet på resande tass har lämnat en hel del att önska. Blott en av sju bortamatcher i turneringen har Rangers gått segrande från.

Trots att Leipzig saknar både Orban och Kampl på grund av avstängningar räknar jag med att tyskarna kommer upp i en bra prestation här. På Red Bull Arena brukar Leipzig vara pålitliga och mot skotskt motstånd ska de tveklöst ses med toppchans. 1,95 på att Leipzig vinner detta med två kulor är taget.

Spel: Leipzig -1,5 @ 1,95

Tävling: Europa League

Plats: Red Bull Arena

Tid: 21:00

Feyenoord – Marseille: Marseille +0,5 @ 1,79

I Europa Conference League stundar ett ovisst möte på De Kuip. Detta tror jag blir tajtare än vad oddset visar.

Feyenoord har visat upp ett fint offensivt spel i turneringen. I semin mot Slavia Prag noterades holländarna för sex pytsar. Försvaret har däremot läckt och här riskerar Rotterdam-klubben att få klara sig utan Guus Til som är en av lagets bästa spelare. Den offensiva mittfältaren, som gjort 15 mål i ligaspelet, har saknats i de två senaste matcherna på grund av en skada.

Marseille kommer till spel i otroligt bra slag. De ljusblå fransoserna har vunnit tio av de elva senaste matcherna. Enda plumpen under den här perioden var mot PSG i ligaspelet. Sampaoli har bra status i truppen och flera nyckelspelare i toppform, bland annat Payet som gjorde ett av säsongens vackraste mål i kvarten mot PAOK.

Ett i grunden starkt Marseille, med bra truppstatus och fin form tror jag kommer att stå upp bättre än vad oddsen gör gällande på De Kuip. Närmare 1,80 på Marseille +0,5 känns generöst.

Spel: Marseille +0,5 @ 1,79

Tävling: Europa Conference League

Plats: De Kuip

Tid: 21:00

Trippeln

Manchester United – Chelsea: Över 2,5 mål @ 1,86Leipzig – Rangers: Leipzig -1,5 @ 1,95Feyenoord – Marseille: Marseille +0,5 @ 1,79

Totalt odds: 6,49

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel