Dagens Trippel 29/5 29/5 “Allsvensk trippel”

Dagens Trippel 29/5 29/5 "Allsvensk trippel"

Tio allsvenska klubbar ska upp i ringen under söndagen. Helsingborg, IFK Värnamo och Degerfors är tre förmodade bottengäng som ställs mot tuffa motståndare på hemmaplan. Undertecknad är inne på att ett av dessa lag kan skrälla!

Trippeln finns att rygga här

Degerfors – Malmö FF: Under 3,5 mål @ 1,54

Vi börjar på Stora Valla där såklart guldfavoriten Malmö FF kliver in som enorma favoriter. Detta trots den knackiga inledningen från di blåe. En hel drös med skador har satt käppar i hjulen för Milojevic, men statusen i truppen ser nu bättre ut och straff-segern i torsdags mot Hammarby i Svenska Cupen lär ha gett lite luft under vingarna. Dock kan det mycket väl vara en del slitna ben hos skåningarna.

Degerfors slarvade bort poäng i bottenmötet senast mot Varberg där Sebastian Ohlsson blev utvisad. Försvararen är således avstängd här. Degen har besegrat bottenkollegorna Helsingborg och Sundsvall men överlag har värmlänningarna som väntat haft det jobbigt. Även fast Saidi briljerat på slutet så är känslan att det saknas spets i laget.

Att det här mötet ska rinna iväg målmässigt ser jag som föga troligt. Solberg och Holmbergs Degen är förvisso i grunden ett spelande och offensivt lag, men mot ett lag som MFF räknar jag med att Bruket blir mer defensivt inriktat. Samtidigt ska man ha med sig att MFF haft enorma problem med målskyttet så här långt – 9:9 i målskillnad efter tio omgångar. Blott en av deras tio matcher har gått över 3,5 mål. Jag gillar således undern på Valla.

Spel: Under 3,5 mål @ 1,54

Tävling: Allsvenskan

Plats: Stora Valla

Tid: 15:00

IFK Värnamo – Hammarby: Värnamo +0,5 @ 1,91

På Finnvedsvallen bör IFK Värnamo ha skaplig skrällchans. Jonas Therns gubbar har i mitt tycke imponerat och sett ut som seriens klart bästa nykomling. Smålänningarna har seglat upp som favoriter (oddsmarknaden) borta mot Mjällby (1-1) Helsingborg (4-1) på slutet vilket säger en del om laget kapacitet. I båda dessa matcherna har Värnamo varit det bättre laget. Spets finns det framåt i form av Antonsson medan försvaret sett stabilt ut, framförallt hemma på Finnvedsvallen där Värnamo bara släppt in två bollar.

Hammarby håller jag högt. Vill det sig väl för Cifuentes bröder från Söder kan mycket väl Bajen vara med och slåss om SM-guldet. Här känns dock de grönvita som en favorit i fara. Bajen vantrivs på naturgräs vilket blev väldigt tydligt i den hittills enda förlusten borta mot Kalmar (0-2). Risk för slitna ben finns det dessutom hos gästerna som åkte på en tung smäll i finalen av Svenska Cupen så sent som i torsdags.

Att Hammarby målas upp som så här pass klara favoriter på naturgräset i Småland köper jag inte, framförallt inte med en tuff match (120 minuter) i benen från i torsdags. Ett bevisligen starkt Värnamo +0,5 till 1,91 klickas med glädje.

Spel: Värnamo +0,5 @ 1,91

Tävling: Allsvenskan

Plats: Finnvedsvallen

Tid: 17:30

Helsingborg – AIK: Under 2,5 mål @ 1,90

Helsingborg har gått kräftgång under våren och Andreas Granqvist & Co har nu valt att sparka Jörgen Lennartsson. Taha Ali har blixtrat till i ett par matcher men överlag har HIF sett ruskigt tama ut framåt. Att skåningarna inte fått fart på tanken Van den Hurk är ett stort bekymmer. HIF har bara noterats för åtta fullträffar efter tio omgångar och ser vi till xG så är det verkligen inga siffror som är i underkant.

AIK:s styrkor sitter i sin tur som bekant i det defensiva spelet. Gnaget har varit otroligt stabila hemma på Friends där de nollat lag som Peking, Varberg, MFF, Djurgården och Blåvitt. Dock har Grzelaks armé släppt fem(!) mål på de två senaste matcherna vilket sannerligen inte hör till vardagen. I vissa perioder gick inte alls AIK att känna igen i 2-2-matchen senast mot Sirius.

Jag räknar med en fokuserad insats från AIK som har fallit lite ur ramen på slutet. Styrkorna sitter fortsatt i det defensiva spelet. Att ett trubbigt HIF, med stukat självförtroende dessutom, blir nollade på Olympia känns verkligen inte speciellt långsökt. Under 2,5 mål till 1,90 känns därmed som en sund position att ta.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,90

Tävling: Allsvenskan

Plats: Olympia

Tid: 17:30

Trippeln

Degerfors – Malmö FF: Under 3,5 mål @ 1,54IFK Värnamo – Hammarby: Värnamo +0,5 @ 1,91Helsingborg – AIK: Under 2,5 mål @ 1,90

Totalt odds: 5,58

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel