Dagens Trippel 3/4 3/4 “Tre hemmavinnare”

Dagens Trippel 3/4 3/4 "Tre hemmavinnare"

Premier League, La Liga och Allsvenskan förgyller min trippel. I den allsvenska premiären backas Uppsalas stolthet i hemmamötet mot ett nederlagstippat Sundsvall. West Ham och Valencia är två andra hemmafavoriter som jag håller i handen den här söndagen.

Trippeln finns att rygga här

West Ham – Everton: 1 @ 1,80

Vi börjar i London där West Ham bör ses med fin chans den här söndagen då Everton kommer på besök.

Everton gör på alla sätt en bedrövlig säsong. De blåvita fick inte alls någon effekt av tränarbytet och Liverpool-laget är i allra högsta grad indragna i bottenstriden. Everton är seriens sämsta bortalag och innan uppehållet var formen undermålig – åtta förluster på de tio senaste omgångarna. Visserligen blev det seger hemma mot Newcastle i den senaste omgången med 1-0, men återigen var det en riktigt dassig insats.

West Ham är helt klart en nivå bättre. Moyes fysiska och stabila manskap är med och slåss om Europaplatser, dessutom har The Hammers nått kvartsfinalerna i Europa League. I åttondelen slog WH ut ett starkt Sevilla.

Coufal och Bowen missar troligen matchen för West Ham på grund av skador, men även Everton har ett par avbräck. Mina och Townsend är skadade medan Allan står som avstängd.

I mitt tycke råder det viss nivåskillnad mellan lagen. Att Everton varit seriens sämsta bortalag måste även vägas in. På de elva senaste bortamatcherna i Premier League har gästerna plockat ynka två pinnar. Summa summarum känns 1,80 på raka ettan högt.

Spel: 1 @ 1,80

Tävling: Premier League

Plats: London Stadium

Tid: 15:00

Sirius – Sundsvall: 1 @ 1,74

I Allsvenskan ska Sirius ha riktigt goda möjligheter att inleda med en trepoängare. Oddset på favoriten känns bra nog för att kliva på.

Uppsalas stolthet har tappat Ortmark men fått in både Rogic från AIK och Paka Lagemyr från Blåvitt. Men viktigast av allt är att Sirius lyckats behålla Kouakou som smällde in 12 pytsar i Allsvenskan förra säsongen. De blåsvarta var ett relativt stabilt mittengäng i fjol och jag räknar med något liknande från Sirius denna säsong.

Sundsvall är nederlagstippat vilket inte är så underligt. Både coach Henrik Åhnstrand och stora delar av spelarmaterialet saknar allsvensk rutin. Dessutom gick Linus Hallenius sönder under försäsongen vilket såklart är ett rejält tapp. Således har Pontus Engblom ett stort ansvar på sina axlar i offensiven. Giffarna har läckt under försäsongen och torskade för ett par veckor sedan med 1-4 i en träningsmatch mot Sirius.

Sundsvall gjorde ett par riktigt risiga insatser i Svenska Cupen och jag blir inte förvånad ifall Giffarna inte riktigt håller måttet i Allsvenskan. 1,75 på Sirius, som vann sju av 15 hemmamatcher i fjol, hugger jag i premiäromgången.

Spel: 1 @ 1,74

Tävling: Allsvenskan

Plats: Studenternas IP

Tid: 15:00

Valencia – Cádiz: 1 @ 1,89

Vi avslutar i La Liga där vi får ett förvånansvärt högt odds på hemmafavoriten på Mestalla.

Det skiljer en hel del klass mellan anrika Valencia och lilla Cádiz, på alla plan, något som både tabellen och grundläggande statistik gör gällande. Sedan tränarbytet i januari har bottengänget Cádiz spelat upp sig men Sergios mannar är ändå indragna i bottenstriden. Blott en pinne är det ner till Mallorca som återfinns under giljotinen.

Valencia gör med deras mått mätt en medioker säsong. Dock återfinns de så kallade fladdermössen på den övre halvan samtidigt som de vitsvarta är framme vid final i Copa del Rey. Formen var dessutom stigande innan uppehållet – tio inspelade poäng på de fyra senaste omgångarna.

Runt 1,90 på Valencia känns alldeles för högt. Det är helt klart klasskillnad mellan lagen i grunden, på alla sätt. Lagen möttes i Copa del Rey på Mestalla så sent som i februari och då stängde Valencia runt 1,45. Raka ettan till 1,89 ska vara ett spanskt superklipp!

Spel: 1 @ 1,89

Tävling: La Liga

Plats: Mestalla

Tid: 18:30

Trippeln

West Ham – Everton: 1 @ 1,80Sirius – Sundsvall: 1 @ 1,74Valencia – Cádiz: 1 @ 1,89

Totalt odds: 5,91

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel