Dagens Trippel 3/5 3/5 “Målspelstrippel”

Dagens Trippel 19/4 19/4 "Europeiska tungviktsmöten"

Gott att även gårdagens trippel gick in, till närmare 10 i odds dessutom! Då var det svensk och tysk boll. Ikväll är det svenskt, engelskt och Champions League som står på menyn. Tre målspel har plockats ut till drygt åtta gånger smeten!

Trippeln finns att rygga här

Halmstad – Östersund: Under 2,5 mål @ 1,78

Två lag som trillade ur Allsvenskan i fjol strålar samman i Superettan. Här blickar jag tidigt mot målmarknaden.

Halmstad var Allsvenskans målsnålaste lag i fjol, till stor del tack vare en oerhört väldrillad defensiv. Endast fem av deras 30 allsvenska matcher gick över 2,5 mål. Pelle Olsson och Magnus Haglund har fått behålla sin defensiva uppsättning i Superettan och HBK ska ses som en av favoriterna i serien. Efter en knackig inledning har de blåsvarta vunnit två raka matcher på konstgräs utan något insläppt mål, borta mot Dalkurd (1-0) och Örebro (2-0).

Magnus Powells nya Östersund ska inte hållas lika högt och inledningen från ÖFK var tung. Det blev torsk med 2-3 hemma mot Skövde i premiären där gästerna gjorde ett högst tvivelaktigt 3-2-mål i den 93:e minuten. Detta är dock enda förlusten så här långt. Nederlaget mot Skövde har följts upp med kryss mot Västerås (1-1) och Trelleborg (1-1) samt en seger mot Dalkurd (1-0).

Här luktar det målsnålt, som det så ofta gör på Örjans Vall. I fjol gick båda mötena mellan lagen under 2,5 mål. HBK har hittat rätt med det defensiva spelet och är alltid oerhört svåra att forcera på halländska mark. Östersund passningsorienterade fotboll passar i sin tur sämre på naturgräs. Närmare 1,80 på under 2,5 mål är taget.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,78

Tävling: Superettan

Plats: Örjans Vall

Tid: 19:00

Bournemouth – Nottingham Forest: Över 2,5 @ 2,06

I Championship går Bournemouth och Nottingham Forest en direkt avgörande kamp om andraplatsen. När två matcher återstår har Bournemouth tre poäng ner till Forest. Värdlaget säkrar således Premier League-spel vid seger här.

Bournemouth har skapat extremt mycket chanser i de senaste matcherna men ändå haft vissa problem med att knyta ihop säcken. I krysset mot Swansea (3-3) hade de rödsvarta hela 5,35 i expected goals. Den gamla Liverpool-spelare Solanke har öst in mål på slutet och ligger på andra plats i skytteligan med sina 27 fullträffar.

Nottingham Forest har varit seriens formstarkaste lag under de senaste månaderna. Trots att Forest inledde säsongen katastrofalt har den anrika klubben nu möjligheten att ta sig tillbaka till PL. Steve Coopers mannar visade klass i den förra omgången då Swansea slaktades med 5-1 – anfallaren Surridge gjorde ett hattrick på drygt 20 minuter.

Jag är inne på att detta blir målrikt. Bortser man från Fulham är Bournemouth och Nottingham de lagen i serien som gjort flest mål. Båda lagen har varit väldigt starka framåt på slutet, dessutom ska man ha med sig att Forest mer eller mindre är piskade att vinna. Vid ett eventuellt oavgjort resultat i slutskedet av matchen kan jag inte se något annat än att Forest går all in. Över dubbel deg på att det bli minst tre mål i matchen känns således bra.

Spel: Över 2,5 mål @ 2,06

Tävling: Championship

Plats: Vitality Stadium

Tid: 20:00

Villarreal – Liverpool: Under 2,5 mål @ 2,29

Liverpool har en stabil 2-0-ledning att spela på i Champions League-returen på El Madrigal. Känslan är att marknaden överskattar målmöjligheterna i den här tillställningen.

Villarreal skapade inte en enda målchans på Anfield. Likt i bortamötet mot Bayern München parkerade Unai Emery bussen. Med tanke på att det skiljer ett par nivåer mellan lagen så går det väl inte att klandra Emery för den defensiva approachen. Överlag har Villarreal gjort det otroligt bra i Champions League men att spanjackerna ska vända på detta känns extremt långsökt. Både Danjuma och Gerard Moreno uppges vara osäkra till spel på grund av skador – två offensiva kuggar.

Liverpool lär väl kontrollera tillställningen även på El Madrigal. Dock har jag svårt att se britterna bli riktigt lika offensivt inriktade som i det första mötet. Det finns flera exempel på när tydliga favoriter vinner den första matchen med ett par bollar och av förklarliga skäl blir mer passiva i returen. Såsom Liverpool i 8-delen hemma mot Inter som Pool förlorade med 0-1.

Trots utgångsläget har gjort svårt att se Emery bara blåsa på hemma på El Madrigal. Ska Villarreal ha någon som helst chans på förlängning måste de först och främst måste hålla tätt bakåt. Mot ett förmodat mer passivt Liverpool ställer jag mig tveksam till att övern målas upp som så pass klar favoriter. Under 2,5 mål till hela 2,29 känns intressant.

Spel: Under 2,5 mål @ 2,29

Tävling: Champions League

Plats: El Madrigal

Tid: 21:00

Trippeln

Halmstad – Östersund: Under 2,5 mål @ 1,78Bournemouth – Nottingham Forest: Över 2,5 @ 2,06Villarreal – Liverpool: Under 2,5 mål @ 2,29

Totalt odds: 8,39

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel