Dagens Trippel 3/6 3/6 “Landslagstrippel”

Dagens Trippel 3/6 3/6 "Landslagstrippel"

Landslagsfotbollen fortsätter att dominera spelutbudet. Ett par häftiga kamper från Nations Leagues A-division spelas under fredagskvällen, bland annat derbyt mellan Belgien och Nederländerna. En träningslandskamp från staterna letar sig även in på dagens trippel.

Kroatien – Österrike: 1 @ 2,13

Kroatien har fina år bakom sig. Silvermedaljörerna från VM 2018 gick till slutspel i EM förra sommaren då det blev torsk i en helt otrolig match mot Spanien i förlängningen. Förlusten mot spanjackerna är det senaste nederlaget för kroaterna som vann sin VM-kvalgrupp i höstas. Mittfältet håller som bekant yppersta världsklass med spelare som Kovacic, Brozovic och Modric. Dock ska det sägas att Perisic saknas.

Gästerna från Österrike, som numera leds av Ralf Rangnick, håller i grunden inte samma nivå. Alpnationen slutade inte bättre än på fjärde plats i deras VM-kvalgrupp. I höstas torskade de rödvita mot Danmark, Skottland och Israel. Lägg därtill att tongviande spelare som Dragovic, Ilsanker och kaptenen Baumgartlinger saknas i dagens trupp på grund av olika anledningar.

Österrike är en nation med hög potential som man absolut inte bara går ut och kör över. I grunden är dock Kroatien ett bättre landslag och drygt 2,10 på hemmasegern i Osijek känns kort och gott för högt.

Spel: 1 @ 2,13

Tävling: Nations League

Plats: Stadion Gradski vrt

Tid: 20:45

Belgien – Nederländerna: Över 2,5 mål @ 1,78

Det finns helt klart en del frågetecken hos Belgien. Deras “gyllene generation” börjar bli till åren. The Red Devils gick obesegrade från VM-kvalgruppen men i Nations League-slutspelet förra hösten blev det torsk mot både Frankrike (2-3) och Italien (1-2). Vilket typ av Belgien vi får se i årets Nations League känns ovisst, framförallt med tanke på att storstjärnan De Bruyne totalsågat spektaklet.

Nederländerna är i sin tur på uppgång. Louis van Gaal förfogar över en ung och spännande trupp och De Oranje har gått starkt det senaste året. Sedan uttåget mot Tjeckien i EM har Nederländerna spelat nio raka landskamper utan förlust – i samtliga nio matcher har Depay & Co målat. 6-1 mot Turkiet, 4-0 mot Montenegro och 4-2 mot Danmark är resultat som sticker ut.

Det finns såklart alltid en risk att lagen tar ut varandra. Men närmare 1,80 på över 2,5 mål mellan två väldigt offensivt skickliga lag känns som ett generöst odds. Anmärkningsvärt är att Belgien gjort mål i samtliga matcher sedan 0-1 förlusten mot Frankrike VM 2018!

Spel: Över 2,5 mål @ 1,78

Tävling: Nations League

Plats: Kung Baudouin-stadion

Tid: 20:45

Ecuador – Nigeria: 1 @ 1,92

Under natten spelas en landskamp på Red Bull Arena i New Jersey. Här ska Ecuador ses med fin chans.

Ecuador gjorde ett riktigt bra VM-kval och sydamerikanerna är klara för spel i Qatar. Enner Valencia och hans lagkamrater slaktade så gott som allt på hemmaplan där de hade raden 5-2-1 i kvalet. Ecuador drar alltid en fördel av att spela sina hemmamatcher på hög höjd, men trots att den här landskampen spelas i staterna ser jag sydamerikanerna som klara favoriter.

Nigeria, som missar VM i Qatar, kommer till spel med en ruskigt b-betonad trupp. Således var det inget mysterium att afrikanerna stundtals var utspelade av Mexiko (1-2) förra veckan. Stjärnor som Chukwueze, Iheanacho, Ndidi och Osimhen saknas bland annat den här samlingen.

Den sydamerikanska bollen är såklart något helt annat än den afrikanska diton. Nu när Nigeria är tydligt b-betonat ser jag Ecuador som klara favoriter trots neutral matta. Drygt 1,90 på ettan är taget.

Spel: 1 @ 1,92

Tävling: Landskamp

Plats: Red Bull Arena

Tid: 02:30

Trippeln

Kroatien – Österrike: 1 @ 2,13Belgien – Nederländerna: Över 2,5 mål @ 1,78Ecuador – Nigeria: 1 @ 1,92

Totalt odds: 7,27

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel