Dagens Trippel 30/4 30/4 “Lördagsgodis”

Dagens Trippel 30/4 30/4 "Lördagsgodis"

Det görs nedslag i tre olika länder på lördagens trippel. Efter att ha scannat av utbudet landar undertecknad i Superettan, Serie A och Championship. Fullpoängaren AFC Eskilstuna samt ett frejdigt Sassuolo backas till trevliga odds medan målpling jagas på Stryktipset. Nu är det dags att sätta trissen. Trevlig Valborg!

Trippeln finns att rygga här

AFC Eskilstuna – Skövde AIK: 1 @ 1,84

En tidig och framförallt överraskande seriefinal går av stapeln på Tunavallen. Trots Skövdes otroliga inledningen tror jag det är läge att gå emot nykomlingen här.

Dane Ivarsson flaggade för AFC Eskilstuna inför säsongen och man får väl säga att ÖIS-tränaren har fått rätt så här långt. AFC står på full pott efter fyra omgångar och 12(!) gjorda mål. De orangeklädda har ett starkt material som verkligen fått utväxling på sina nyförvärv, framförallt Sadmir Zekovic (2 mål) och Amar Muhsin (3 mål).

AFC har varit som dag och natt hemma kontra borta under flera års tid och fjolåret var inget undantag. Trots att Eskilstuna slutade på den undre halvan av Superettan hade de raden 8-4-3 hemma på Tunavallen.

Skövde har varit tydliga underdogs i tre av fyra matcher men står ändå på tio inspelade poäng. Gästerna från schlätta behöver inte alls be om ursäkt för den fina inledningen. Jack Cooper Love, som inte gjorde ett enda mål för ÖIS i fjol, står redan noterad för fem fullträffar. Dock ska det sägas att Skövde helt klart haft en del marginaler på sin sida. I bortasegern mot Östersund gjorde Skövde ett högst tvivelaktigt 3-2 mål i den 93:e minuten.

Nykomlingar brukar kunna inleda lovande men att Skövde bara ska fortsätta att rada upp positiva resultat har jag svårt att se. Truppen är trots allt i grunden medioker och faktum är att Skövde värderades som seriens svagaste kort inför säsongen. Ett hemmastarkt AFC hemma på konstgräset håller jag som klara favoriter. Ettan känns spelvärd hela vägen ner runt 1,70.

Spel: 1 @ 1,84

Tävling: Superettan

Plats: Tunavallen

Tid: 15:00

Napoli – Sassuolo: Sassuolo +1,5 @ 1,71

I Serie A har Napoli mer eller mindre spelat bort sig från Scudetto-striden. Det har varit mjukglass till pannben i Neapel och i helgens hemmamatch mot Sassuolo är jag inne på att Spallettis napolitanarna blir för lågt prisade.

Napoli har kastat bort de senaste matcherna. I den förra omgången har de ljusblå ledningen med 2-0 borta mot Empoli fram till den 80:e minuten, men Napoli lyckades ändå förlora. Detta var Empolis första trepoängare det här året. Trots torsken i Toscana är det hemmaspelet som spökat allra mest. Faktum är att Napoli tagit sju fler poäng på resande tass under säsongen.

Sassuolo är i sin tur inte någon lätt motståndare. Sassarna har förvisso inte mycket att spela för och står på två raka nederlag. Men det finns hög kapacitet i laget med den italienska landslagstrion Raspadori, Scamacca och Berardi i spetsen. Det ska även sägas att Sassuolo såg ut som det bättre laget i 1-2-torsken senast mot Juve där sassarna vann expected goals med 1,28 – 0,51.

Sassuolo gör oftast mål och blir sällan överkörda. Gästerna har inte torskat med mer än ett måls marginal i någon av de elva senaste matcherna, trots att de mött lag som Atalanta, Inter, Roma, Lazio och Juventus (x2) den här perioden. Således känns Sassuolo +1,5 till 1,71 som en sund position att ta mot ett både svajigt och pressat Napoli.

Spel: Sassuolo +1,5 @ 1,71

Tävling: Serie A

Plats: Maradona-stadion

Tid: 15:00

Blackburn – Bournemouth: Över 2,5 mål @ 1,97

Vi avslutar i Championship på Ewood Park där både Blackburn och Bournemouth behöver gå för tre poäng. Här tycker jag det finns flera fundament som talar för en mer målrik tillställning än vad oddsen gör gällande.

När två omgångar återstår har Blackburn tre poäng upp till playoff. Således är det bara full pott som gäller i de två avslutande matcherna. Rovers har haft vissa problem med målskyttet det här året men efter att coach Tony Mowbray fått tillbaka Ben Brereton (tidigare skadad) i spel har det sett bättre ut. Chilenaren har gjort 21 fullträffar i ligaspelet och i 4-1-segern senast mot Preston spelade Ben fram till två av målen.

Tvåan Bournemouth har tre matcher kvar att spela och gästerna är också i stort behov av tre poäng. Det är endast tre pinnar ner till Nottingham Forest (lika många matcher) som Bournemouth ställs mot redan mot tisdag. The Cherries har haft svårt att vinna matcher på slutet men det ska sägas att de rödsvarta ofta kommer upp i bra prestationer. I 3-3-matchen senast mot Swansea hade Bournemouth hela 5,35(!) i expected goals.

Båda lagen behöver vinna, Blackburn har fått tillbaka Brereton i spel och Bournemouth är det laget som gjort flest mål ifall man bortser från suveränen Fulham. Detta räcker för att jag ska lockas av över 2,5 mål som i skrivande stund prisas som underdog. 1,95 på att det blir minst tre pytsar i matchen känns fin.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,97

Tävling: Championship

Plats: Ewood Park

Tid: 16:00

Trippeln

AFC Eskilstuna – Skövde AIK: 1 @ 1,84Napoli – Sassuolo: Sassuolo +1,5 @ 1,71Blackburn – Bournemouth: Över 2,5 mål @ 1,97

Totalt odds: 6,19

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel