Dagens Trippel 30/5 30/5 “Måndagstrippel”

Dagens Trippel 30/5 30/5 "Måndagstrippel"

I natt avgörs kvartsfinalen mellan Carolina och NY Rangers. Vinnaren ställs mot Tampa Bay i Conference-finalen. Det har varit en jämn matchserie rakt igenom och känslan att även game 7 kommer att bli tajt. Undertecknad lockas av ett målspel. Först ut på dagens trippel är dock svensk boll från Superettan och Damallsvenskan.

Trippeln finns att rygga här

Utsikten – Skövde: Över 2,5 mål @ 1,87

Utsikten och Skövde har varit två pigga nykomlingar i Superettan. Göteborgarna har visat upp en fin offensiv och står redan noterad för 19 pytsar efter nio omgångar. Målsnittet ligger på 3,6 mål per match. I den förra omgången blev det seger borta mot Norrby, trots att bästa målskytten Karl Bohm (avstängd) saknades. Den offensiva mittfältaren är nu tillbaka i spel.

Tobias Linderoths Skövde har också haft riktigt fin utdelning. Linderoths gubbar har varit starka på fasta situationer och gjort mål i alla matcher bortsett från bortamötet mot Örebro på Behrnabéu. Trots att främsta målskytten Cooper Love (avstängd) saknades i bortamötet senast mot J-Södra blev det tre poäng på Stadsparksvallen.

Känslan är att vi får ett trevligt odds på överspelet. Utsikten har varit ett av seriens målgladaste lag och här får de som sagt tillbaka Kalle Bohm i spel. Skövde får också tillbaka deras främsta målgörare från botbänken, Cooper Love. Närmare 1,90 på att det blir minst tre mål i matchen är taget.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,87

Tävling: Superettan

Plats: Bravida Arena

Tid: 19:00

Umeå – Kristianstad: 2 @ 1,70

I Damallsvenskan har nykomlingen Umeå haft det kämpigt. Henna Honkanen & Co gjorde ett par bra insatser under inledningen uppe i Västerbotten, men formen har stagnerat. Förlusten senast mot IFK Kalmar var fjärde raka nederlaget. Sex förluster har det blivit på de sju senaste omgångarna. Att den negativa trenden ska brytas mot Kristianstad känns mindre troligt.

Kristianstad har varit ett av seriens bästa lag så här långt. Inför den här omgången var det bara Rosengård som hade gjort fler mål. I den förra omgången blev det seger mot AIK med hela 5-1 där amerikanskan Tabby Tindell föga förvånande gjorde två mål. Skånskorna har nu plockat tio poäng på de fyra senaste matcherna, trots att de mött Rosengård under den här perioden.

Det råder helt klart klasskillnad mellan lagen. Kommer Kristianstad upp i en skaplig insats ska inte Umeå vara något hinder. Svenska Spel betalar 1,70 på bortasegern vilket i skrivande stund är marknadshögst. Jag skulle inte alls bli förvånad ifall oddset droppar ett par punkter närmare spelstopp.

Spel: 2 @ 1,70

Tävling: Damallsvenskan

Plats: Umeå Energi Arena

Tid: 19:00

Carolina – NY Rangers: Under 5,0 mål @ 2,14

I game 7 drar Carolina Hurricanes fördelen av hemmaplan. Noterbart är att samtliga sex matcher har slutat med hemmasegrar. Canes var det laget som släppte in minst antalet mål under grundserien och föga förvånande har detta varit en målsnål matchserie. Rangers vann den senaste matchen med 5-2 hemma i Madison Square Garden – detta var första matchen som gick över 5,5 mål.

Carolinas tre tidigare hemmamatcher har slutat 3-1, 2-0 och 2-1 (efter förlängning).

Rangers styrkor sitter också i det defensiva spelet, trots att Mika Zibanejad & Co varit effektiva och visat upp ett bra PP i de senaste matcherna. I grundserien var Rangers det laget med lägst målsnitt i hela Eastern Conference – 46 av deras 82 matcher gick under 5,5 mål.

Att den här matchen ska springa iväg målmässigt känns långsökt. Fem av sex matcher har som sagt gått under 5,5 mål, detta trots att Rangers varit effektiva sett till antalet skapade målchanser. Under 5,0 mål till 2,14 känns således fin.

Spel: Under 5,0 mål @ 2,14

Tävling: NHL

Plats: PNC Arena

Tid: 02:07

Trippeln

Utsikten – Skövde: Över 2,5 mål @ 1,87Umeå – Kristianstad: 2 @ 1,70Carolina – NY Rangers: Under 5,0 mål @ 2,14

Totalt odds: 6,80

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel