Dagens Trippel 31/3 31/3 “SHL & CL”

Dagens Trippel 31/3 31/3 "SHL & CL"

Känslan är att jag har kommit rätt på det under inledningen av veckan. Odds har slashats och både måndagens samt tisdagens tripplar förtjänade bättre öden. Framförallt tisdagens där det fattades blott ett mål i Nederländerna.

Under torsdagskvällen fokuserar undertecknad på damernas Champions League och den blågula hockeyn. Tydlig ställning tas i både Niedersachsen och Norrbotten och återigen gillas ett målspel i ångestmötet mellan Djurgården och Timrå.

Trippeln finns att rygga här

Wolfsburg – Arsenal: Arsenal +0,5 @ 1,81

Trippeln inleds med en kvartsfinal från damernas Champions League på Volkswagen Arena. Det första mötet var jämnt och slutade 1-1 på Emirates. Jag är även inne på att returen kommer att bli tajt.

Att Wolfsburg är favoriter hemma på tysk mark är inte mycket att säga om. “Die Wölfinnen” toppar Bundesliga och har samlat på sig gott om rutin från Champions League-scenen genom åren. Med det sagt har det funnits starkare upplagor av Wolfsburg. Inför säsongen tappade tyskorna både norskan Ingrid Syrstad Engen och Fridolina Rolfö till Barcelona.

Den engelska klubblagsfotbollen har tagit stora kliv på damsidan de senaste åren. Den här säsongen ser Jonas Eidevalls Arsenal ut att göra upp om ligatiteln tillsammans med Chelsea (gick till final i CL i fjol). Arsenal har bara sett bättre och bättre ut under säsongen och i vintras plockade Eidevall in Stina Blackstenius som fått en drömstart i London. Den engelska anfallsstjärnan Beth Mead är avstängd här men då det finns goda ersättare ska det inte vara något större bekymmer för Eidevall.

Känslan är att Wolfsburg och Arsenal ska hållas som två jämna lag. Det första mötet var som sagt tajt där brittiskorna skapade något fler målchanser och ägde större delen av bollinnehavet. På Volkswagen Arena lär Wolfsburg bli mer bollförande men jag ställer mig ändå tveksam till att tyskorna har tryckts ner till priser runt 1,90. Jag väljer därför andra sidan – Arsenal +0,5 till 1,81.

Spel: Arsenal +0,5 @ 1,81

Tävling: Champions League

Plats: VfL Wolfsburg Arena

Tid: 18:45

Luleå – Örebro: 1 @ 1,81

Kvartsfinalen mellan Luleå och Örebro inleds i Norrbotten. Bulans björnar ställs ut som tydliga favoriter i “Delfinen” vilket känns helt korrekt. Undertecknad gillar helt sonika oddset på favoriten.

Luleå stod över åttondelsfinalerna och har således en hel matchfri vecka bakom sig. Det ska således vara fräscha ben hos norrbottningarna som slutade på andra plats i grundserien. Luleå tog poäng i de åtta avslutande omgångarna av grundserien och hemma i “Delfinen” har Bulans armé varit starka hela säsongen. Här har Linus Omark & Co vunnit tre av de fyra senaste matcherna under ordinarie tid.

Annat läge är det hos Örebro som snabbt behöver ladda om efter åttondelen mot Brynäs. ÖHK var illa ute i den avgörande matchen mot Gävleborna men i den tredje perioden lyckades de rödsvarta vända på steken. Amerikanen Nick Ebert fick en del istid under tisdagskvällen, trots skadekänning. Hur statusen är kring honom imorgon (torsdag) är fortfarande oklart.

Luleå ska hållas snäppet högre än Örebro och med fräscha norrländska ben på hemmais känns 1,81 på raka ettan något för högt.

Spel: 1 @ 1,81

Tävling: SHL (slutspel)

Plats: Coop Norrbotten Arena

Tid: 19:00

Djurgården – Timrå: Över 2,5 mål @ 2,02

Återigen ligger Svenska Spel högt på målmarknaden i matchserien mellan Djurgården och Timrå, och återigen anser jag att det är läge att kliva på överspelet.

Det är rejält pressat läge hos stockholmarna. 2-0 i matcher står det till Timrå. Djurgården hade ett litet grepp om den senaste matchen i NHC Arena där Marcus Sörensen och gänget hade ledningen med både 2-0 och 3-2. Men, Timrå lyckades kvittera i PP med drygt två minuter kvar av matchen, och med sju sekunder kvar på matchklockan avgjorde Tim Erixon.

Som jag var inne på inför den förra matchen så har det här varit två målglada lag under i stort sett hela säsongen, framförallt Timrå som är det laget med högst målsnitt i SHL. Medelpadingarna har skjutit mycket skott under hela säsongen och varit skickliga i Power Play, något vi fick bevittna i tisdags då Timrå gjorde tre av fyra mål i den spelformen.

Att Svenska Spel återigen dukar ut ett odds över dubbel deg på över 5,5 mål känns generöst. Båda lagen har som sagt varit målglada hela säsongen och på Hovet kommer Timrå att kunna spela mer eller mindre helt avslappnat. Noterbart är att samtliga sex möten mellan lagen denna säsong har innehållet minst sex kassar.

Spel: Över 5,5 mål @ 2,02

Tävling: SHL (play out)

Plats: Hovet

Tid: 19:30

Trippeln

Wolfsburg – Arsenal: Arsenal +0,5 @ 1,81Luleå – Örebro: 1 @ 1,81Djurgården – Timrå: Över 2,5 mål @ 2,02

Totalt odds: 6,62

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel