Dagens Trippel 4/4 4/4 “Allsvenskan & La Liga”

Dagens Trippel 4/4 4/4 "Allsvenskan & La Liga"

Det blev dessvärre inga större framgångar i helgen. Dock kändes flera spel riktigt bra och det var trots allt bara ett Valencia-mål ifrån att söndagens trippel gick in.

Ikväll riktar jag blickarna mot Allsvenskan och La Liga. Fina målspel har hittats på både Borås Arena och Anoeta. På Tele2 Arena väljer jag dock sida. Djurgården bär givetvis ett stort favoritskap i hemmamötet mot Degen men undertecknad är inne på att värmlänningarna ska kunna stå upp bättre än vad oddsen gör gällande.

Djurgården – Degerfors: Degerfors +1,5 @ 1,81

Djurgården är premiär-omgångens största favorit. Det är väl egentligen inte så mycket att orda om, men jag tycker att det finns visst värde på underdogen.

Blåränderna är absolut en guldkandidat, precis som i fjol. Kim & Tolle har fått behålla stommen och under vintern har “Super-Bo” bland annat plockat in Bengtsson, Haksabanovic och Edvardsen. Djurgården stod för ett par fina insatser i Svenska Cupen, dock hade de problem att bryta ner ett både lågt stående Brage (1-0) och Halmstad (1-1).

Degen var farliga framåt men instabila bakåt under förra säsongen. Lite så har det även sett ut under försäsongen. Trots att Edvardsen som sagt lämnat ser offensiven alltjämt slagkraftig ut. Bertilson och Djurdjic finns kvar. Dessutom har Degen fått in Norrbys skyttekung Vukojevic samt costaricanen Diego Campos som gjort en hel del mål under försäsongen.

Jag tror mycket väl att Djurgården kan utmana om SM-guldet. Truppen ser i sin helhet komplett ut. Men i Allsvenskan finns det inga lätta matcher samtidigt som en premiär är alltid premiär.

I fjol gjorde Degen två riktigt fina insatser mot Djurgården – värmlänningarna vann med 2-0 på Stora Valla och när lagen möttes på Tele2 höll Djurgården på att tappa en 3-0-ledning.

Så gott som samtliga allsvenska matcher under den inledande omgången har varit tajta och jag tror som sagt att det här åtminstone blir jämnare än vad oddsen visar. Degen +1,5 till 1,81 klickas.

Spel: Degerfors +1,5 @ 1,81

Tävling: Allsvenskan

Plats: Tele2 Arena

Tid: 19:00

Elfsborg – Mjällby: Under 2,5 mål @ 2,15

Vidare till Borås. Här sticker Svenska Spel ut med ett odds från målmarknaden.

Jimmy Thelins Elfsborg har bara blivit bättre och bättre för varje säsong. Boråsarna var inga mil ifrån guldet (4 poäng) i fjol. Får Thelin en fullträff även denna säsong så kan absolut Elfsborg vara med och fajtas om Lennart Johanssons pokal. De gulsvarta gjorde flera fina insatser mot allsvenskt motstånd i Svenska Cupen – 5-1 mot Degen, 1-0 mot Blåvitt och 0-1 mot Hammarby. Laget känns i sin helhet komplett – dock har inte Thelin samma typ av individuell spets i offensiven som övriga topplag.

I Mjällby har det skett en del förändringar. Varken keepern Carljohan Eriksson, Hodzic, Elias Andersson eller målskytten Sarr finns kvar i klubben. Andreas “Brännan” Brännström är även ny på tränarbänken. Mjällby var ett av seriens allra målsnålaste gäng i fjol och på Borås Arena räknar jag med att gästerna kommer att bli defensivt inriktade. Det är framförallt på fasta situationer som Mjällby ska kunna såra Elfsborg.

I fjol var Elfsborg ett av seriens målrikare lag medan Mjällby var ett av de målsnålare. Motsvarande möte i fjol slutade 1-0 till boråsarna. Det återstår såklart att se var den här premiären tar vägen, men här anser jag kort och gott att marknaden överskattar målmöjligheterna. 2,15 på under 2,5 mål är 5-15 punkter högre än andra spelbolag – ett bra odds således.

Spel: Under 2,5 mål @ 2,15

Tävling: Allsvenskan

Plats: Borås Arena

Tid: 19:00

Real Sociedad – Espanyol: Under 2,5 mål @ 1,81

I Baskien finns det gott om underliggande statistik som talar för en målsnål tillställning på Anoeta.

Både Real Sociedad och Espanyol kommer till spel utan deras främsta målgörare – Oyarzabal (9 mål) och Raúl de Tomás (14) är skadade.

Alexander Isak och hans Sociedad har ofta mycket possession i matcherna och spelar överlag en riskminimerande fotboll. Hemma på Anoeta är La Real ett av hela Europas målsnålaste lag – ynka 1,2(!) mål per match i snitt. Endast en av deras 14 hemmamatcher har gått över 2,5 mål den här säsongen.

Espanyol är i sin tur som dag och natt hemma kontra borta. Efter 14 spelade bortamatcher står katalanerna på raden 1-5-8 och blott 13 gjorda mål. Att Raúl de Tomás är skadad är givetvis ett enormt avbräck offensivt – han har trots allt gjort 40% av Espanyols mål i La Liga.

Med dessa underlag känns drygt 1,80 på under 2,5 mål riktigt bra.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,81

Tävling: La Liga

Plats: Anoeta

Tid: 21:00

Trippeln

Djurgården – Degerfors: Degerfors +1,5 @ 1,81Elfsborg – Mjällby: Under 2,5 mål @ 2,15Real Sociedad – Espanyol: Under 2,5 mål @ 1,81

Totalt odds: 7,04

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel