Dagens Trippel 4/5 4/5 “Europaspel”

Dagens Trippel 4/5 4/5 "Europaspel"

Ikväll är det Real Madrid och Manchester City som ska upp i Champions-ringen. Jag är inne på att bataljen i Madrid kan bli precis lika sevärd som den i Manchester. Ett målspel har plockats ut från Bernabéu, de två andra bidragen på trippeln hämtas från Europa League och Conference League som spelas på torsdag.

Trippeln finns att rygga här

Real Madrid – Manchester City: Över 3,5 mål @ 2,24

En av säsongens häftigaste matcher utspelade sig i Manchester förra veckan. City tog kommandot direkt och gick upp i en tidig 2-0-ledning, men Benzema & Co åt sig successivt in i matchen och utnyttjade som brukligt målchanserna. Britterna vann tillslut “bara” med ett mål, 4-3.

Real Madrid har haft en helt otrolig resa fram till semifinalerna. Men trots att spanjackerna varit utspelade i flera matcher ska ingenting tas ifrån Real. Benzema har varit helt magisk och står nu på 9(!) gjorda mål under slutspelet. Med fransmannen och Vinícius Júnior i fronten har Real sannerligen en spetsig offensiv. Reals fyra senaste CL-matcher har gått över 3,5 mål.

Manchester City har i sin tur bara en växel. Oavsett motstånd lirar Peps stjärnor på ett liknande sätt match efter match. Jag räknar med att vi får se något liknande från de bollskickliga britterna i Madrid. Att Pep helt plötsligt ska ha en defensiv approach och spela på resultatet känns mindre troligt.

Alla förutsättningar finns för en ny riktigt trevlig tillställning. Fyra av Citys fem senaste matcher har gått över 3,5 mål och mot ett förmodat offensivt präglat Real räknar jag med att det blir en chansrik tillställning. Över 3,5 mål till 2,24 liras.

Spel: Över 3,5 mål @ 2,24

Tävling: Champions League

Plats: Santiago Bernabéu

Tid: 21:00

Frankfurt – West Ham: Över 2,5 mål @ 1,89

I Europa League-semin sitter poplaget Frankfurt i förarsätet. Tyskarna vann bortamötet mot West Ham med 2-1.

Eintracht är helt all in Europa League. I Bundesliga har Glasners gubbar ingenting att spela för. Frankfurt som klubb lever för den här typen av matcher och under hela slutspelet har tyskarna haft ett enormt publikstöd. I bortamötet mot Barcelona i kvartsfinalen, som Frankfurt vann med 3-2, kändes det nästan som att det var fler tyskar än spanjorer på Camp Nou.

Trots Frankfurts framfart och fördelaktiga utgångsläge utesluter jag inte att West Ham kan vända på detta. Britterna är också helt all in i Europa League och det ska sägas att The Hammers såg minst lika bra ut som Frankfurt i det första mötet. Moyes mannar skapade mängder av målchanser och hade vid normala fall gjort mer än ett mål. West Ham landade på 2,86 i xG.

Att linan återigen går över 2,5 mål känns troligt. Frankfurt är kontringsstarka och har gjort mål i samtliga Europa League-matcher den här säsongen. Samtidigt ska man ha med sig att West Ham var det laget som skapade klart flest målchanser i London förra veckan. 1,89 på över 2,5 mål plockar jag.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,89

Tävling: Europa League

Plats: Deutsche Bank Park

Tid: 21:00

Roma – Leicester: Leicester +0,5 @ 1,73

Vi avslutar i Conference League där en spännande retur väntar i den eviga staden. Den första semin mellan Roma och Leicester slutade 1-1 på King Power Stadium, något italienarna får vara väldigt nöjda över.

Mourinho hade en defensiv approach på King Power och hans romare var stundtals utspelade. Det såg ut som att Leicester hade ett helt annat tempo i spelet. Britterna hade 65% av bollinnehavet och vann hörnorna med hela 11-1. På Olimpico lär vi få se ett mer offensivt inriktat Roma, men att Mourinhos vargar bara ska gå ut och dominera den här tillställningen har jag väldigt svårt att se.

Leicester gör i det stora hela en svag säsong men Rodgers rävar har haft förmågan att höja sig i rätt lägen. I helgens bortamöte mot Tottenham passade Rodgers på att vila spelare som Tielemans och Vardy. Maddison missade även matchen på grund av en skada, men han kan eventuellt vara åter i spel här.

Efter att ha sett det första mötet har jag svårt att köpa att Roma ställs ut som klara favoriter i Rom. Visst är det något annat att spela inför ett fullsatt Olimpico, men priser runt 2,15 på raka ettan känns kort och gott för lågt. Jag vänder därför på klacken och spelare Leicester +0,5 till 1,73.

Spel: Leicester +0,5 @ 1,73

Tävling: Europa Conference League

Plats: Stadio Olimpico

Tid: 21:00

Trippeln

Real Madrid – Manchester City: Över 3,5 mål @ 2,24Frankfurt – West Ham: Över 2,5 mål @ 1,89Roma – Leicester: Leicester +0,5 @ 1,73

Totalt odds: 7,32

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel