Dagens Trippel 4/6 4/6 “Trippelt Nations League”

Dagens Trippel 4/6 4/6 "Trippelt Nations League"

Det görs nedslag i Ungern, Finland och Italien på lördagens triss. På stöveln går ett riktigt tungviktsmöte av stapeln mellan Gli Azzurri och Die Mannschaft. Undertecknad gick emot italienarna med framgång tidigare i veckan på Wembley, men i Bologna tror jag det är läge att sätta sig i den italienska båten.

Trippeln finns att rygga här

Ungern – England: England -1,5 @ 2,19

Ungern förväntas få det tufft i A-divisionen. Bortsett från stjärnskottet Szoboszlai (Leipzig) är det få spelare i truppen som huserar i de stora europeiska ligorna till vardags. Ungrarna gjorde inget vidare VM-kval förra året då de slutade på fjärde plats i gruppen, placeringen bakom Albanien som Ungern torskade både hemma och borta mot.

England gick obesegrade från samma VM-kvalgrupp som Ungern. När nationerna möttes i Budapest förra året vann britterna med hela 4-0 där framförallt Sterling, Grealish och Kane visade klass. The Three Lions har ett par riktigt fina år bakom sig och till den här samlingen har Southgate fått med sig en slagkraftig trupp.

Southgates lejon har varit oerhört stabila mot “sämre” motstånd de senaste åren. Kommer Kane & Co upp i en skaplig insats i Budapest ska inte en nation som Ungern räcka till. Närmare 2,20 på att britterna vinner detta med två måls marginal hugger jag.

Spel: England -1,5 @ 2,19

Tävling: Nations League

Plats: Puskás Aréna Park

Tid: 18:00

Finland – Bosnien: 1 @ 2,64

Finland har tagit stora kliv under Kanervas styre. Pukki och hans kumpaner nådde EM-slutspelet i somras och gjorde även ett okej VM-kval förra året där de slutade blott en pinne bakom tvåan Ukraina. Även fast Bosnien är ett mer stjärnspäckad landslag känns ändå oddset på grannarna i väst lockande i Helsingfors.

I det bosniska lägret har det varit kaotiskt under flera års tid. Dessvärre har inte Balkan-nationen fått ut max av sina storstjärnor i landslaget, såsom Pjanic och Dzeko. Bosnien ingick i samma VM-kvalgrupp som Finland där Pjanic & Co inte alls kom upp i nivå. Blott en seger blev det. Hemmamötet mot Finland förlorade Bosnien med 1-3, detta trots att finnarna brände en straff och fick en utvisning i den första halvleken.

Det finns helt klart högre kapacitet hos gästerna, men det går samtidigt inte att bortse från att Bosnien underpresterat grovt under flera års tid. Finland bör i sin tur ha ett litet mentalt övertag på Bosnien som de besegrat både i VM-kvalet och Nations League de senaste åren. Drygt 2,60 på hemmasegern är taget.

Spel: 1 @ 2,64

Tävling: Nations League

Plats: Helsingfors Olympiastadion

Tid: 18:00

Italien – Tyskland: Italien +0,5 @ 1,61

Italien har gått kräftgång sedan EM-guldet förra sommaren. Gli Azzurri stod för ett rejält fiasko i VM-kvalet förra året och tidigare i veckan blev det torsk med hela 0-3 mot Argentina på Wembley. I den tillställningen ställde Mancini upp med en b-betonad elva, men här ska Italien bli något mer ordinarie.

Tyskland ska tveklöst hållas högre för dagen. Sedan Hansi Flick tog över rodret har Die Mannschaft gått riktigt starkt. Flick har lett landslaget i nio matcher och åtta av dessa har Tyskland vunnit. Dock ska det sägas att motståndet i VM-kvalet var högst mediokert. Truppen den här samlingen ser så gott som ordinarie ut. Wirtz och Hummels saknas.

Jag säger inget om att Tyskland är favoriter, men tämligen klara favoriter på italiensk mark känns överdrivet. Att Gli Azzurri varit extremt svårslagna på stöveln genom åren ska inte underskattas. Jag vänder därför på klacken och spelar Italien +0,5 till 1,61.

Spel: Italien +0,5 @ 1,61

Tävling: Nations League

Plats: Renato Dall’Ara

Tid: 20:45

Trippeln

Ungern – England: England -1,5 @ 2,19Finland – Bosnien: 1 @ 2,64Italien – Tyskland: Italien +0,5 @ 1,61

Totalt odds: 9,30

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel