Dagens Trippel 5/4 5/4 “Kvartsfinaler i Champions League”

Dagens Trippel 5/4 5/4 "Kvartsfinaler i Champions League"

De två inledande kvartarna i CL drar igång under tisdagskvällen. Både Manchester City och Liverpool ställs ut som extremt stora favoriter och det är väl egentligen inte mycket att orda om. Oddset på City känns lockande på Etihad, däremot väljer jag ett målspel från Da Luz. Först ut på kvällens trippel är dock ett spel från Championship.

Trippeln finns att rygga här

Peterborough – Luton: 2 @ 1,90

I Championship väljer jag återigen att backa succélaget Luton som ställs mot jumbon Peterborough på ABAX Stadium.

Dessvärre gick det inte vägen för playoff-aspiranten Luton i lördags. 2-2 slutade hemmamötet mot Millwall. Insatsen från Nathan Jones mannar var medioker och Luton torskade xG med 0,85 – 1,28. Överlag har dock The Hatters presterat väldigt stabilt sedan årsskiftet – under 2022 är det endast Nottingham Forest och Fulham som tagit fler poäng än Luton.

För Peterboroughs del ser det prekärt ut. Ingenting talar väl egentligen för att The Posh ska lyckas hålla sig kvar. Åtta poäng är det upp till säker mark. United är det laget som släppt in klart flest mål i serien och formen har varit sviktande under hela året. Sedan årsskiftet har de blåvita raden 1-4-11. I helgen blev det torsk med hela 0-4 hemma mot Middlesbrough.

Marknaden värderar fortfarande Luton för lågt i mitt tycke. Luton må ha en av seriens minst värdefulla trupper men Nathan Jones har bevisligen gjort underverk med sitt spelarmaterial. Endast fyra lag har högre expected points än Luton så den framskjutna tabellplaceringen är inte direkt missvisande. Med dessa underlag tycker jag priser runt 1,90 känns högt mot Peterborough som är seriens svagaste kort.

Spel: 2 @ 1,90

Tävling: Championship

Plats: ABAX Stadium.

Tid: 20:45

Manchester City – Atlético Madrid: Manchester City -1,5 @ 2,06

Spännande drabbning från Etihad då två helt olika fotbollsfilosofier ställs mot varandra. Atlético har under Diego Simeone haft förmågan att neutralisera de stora bjässarna de senaste åren, men här har jag ändå svårt att se spanjorerna räcka till.

Att Manchester City är favoriter till att lyfta bucklan i slutet av maj är knappast något mysterium. Som jag har varit inne på tidigare är City i mitt tycke planetens bästa lag. Peps maskin har varit otroligt stabil hela säsongen. Manchester City toppar Premier League och de ljusblå har också gjort flera riktigt bra insatser i Champions League. I åttondelsfinalen vann City bortamötet mot Sporting CP med hela 5-0.

De regerande spanska mästarna har i sin tur inte riktigt levererat på samma nivå som i fjol. Visserligen har Atlético gått rätt starkt de senaste månaderna, men Simeones mannar har trots allt hela 12 poäng upp till Real Madrid i La Liga. Till skillnad från tidigare säsonger har Atléti varit rätt svajiga bakåt – Oblak har stundtals inte alls gått att känna igen i buren. I fjol släppte Atléit in endast 25 mål i La Liga men nu står de på 37 insläppta, trots att åtta omgångar återstår. Om spanjorerna ska ha något att hämta mot City så vill det såklart till att det defensiva spelet sitter till punkt och pricka.

Så länge inte Oblak står på huvudet har jag väldigt svårt att se Atlético räcka till i Manchester. I min värld är det tydlig klasskillnad mellan lagen. Simeones försvar har som sagt varit svajigt under säsongen och här saknas eventuellt mittbacken José Giménez på grund av en skada. Över dubbel deg på City -1,5 är taget.

Spel: Manchester City -1,5 @ 2,06

Tävling: Champions League

Plats: Etihad Stadium

Tid: 21:00

Benfica – Liverpool: Över 2,5 mål @ 1,63

Klopps Liverpool har haft lätt för de portugisiska genom åren och mot skrällgänget Benfica ska de givetvis ses med toppchans. Här lockar dock ett målspel mer än handikappet på Pool.

Benfica har blandat höga toppar med djupa dalar denna säsong. Försvaret har varit bräckligt men framåt finns det spets i form av Rafa Silva, Everton och framförallt stjärnskottet Darwin Nunez. Benfica har inte alls motsvarat förväntningarna i Liga Portugal men i Champions League har portugiserna blixtrat till. I höstas blev det bland annat seger med 3-0 hemma mot Barca. Segern mot Ajax i åttondelen var inte heller något Benfica behövde be om ursäkt för.

Liverpool behöver ingen närmare presentation. Klopps förfogar över ett väloljat bygge där det finns gott om spets, framförallt i kedjan där Firmino, Mané, Salah, Jota och Diaz finns att tillgå. I höstas slaktade britterna Porto (toppar Liga Portugal) med hela 5-1 på Dragao-stadion. Kommer Pool upp i en liknande prestation i Lissabon kan de absolut göra 3-4 mål på ett bräckligt Benfica.

En bra dag löser Liverpool linan (över 2,5 mål) på egen hand. Samtidigt ska man ha med sig att det finns en hel del offensiv spets hos Benfica som inte gått mållösa på hemmaplan sedan 0-4-torsken mot Bayern München i oktober. Summa summarum känns drygt 1,60 på över 2,5 mål riktigt bra.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,63

Tävling: Champions League

Plats: Estádio da Luz

Tid: 21:00

Trippeln

Peterborough – Luton: 2 @ 1,90Manchester City – Atlético Madrid: Manchester City -1,5 @ 2,06Benfica – Liverpool: Över 2,5 mål @ 1,63

Totalt odds: 6,37

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel