Dagens Trippel 5/5 5/5 “Serie A, Allsvenskan & Conference…

Dagens Trippel 5/5 5/5 "Serie A, Allsvenskan & Conference…

Det spelas en hel del go boll under torsdagskvällen. Utöver semifinalerna i Europa League & Conference League liras även spännande matcher i Serie A och Allsvenskan. Undertecknad tar tydlig ställning på både Arechi och Tele2. I Conference League-returen på Vélodrome jobbas målpling.

Trippeln finns att rygga här

Salernitana – Venezia: 1 @ 1,82

I Serie A går ett bottenmöte av stapeln på Amalfikusten. Generellt sett ska man nog passa sig för att motivera spel utifrån lagens formkurvor. I grund och botten handlar det mesta om att kunna värdera lagens grundstyrkor. Med det sagt känns det ändå sunt att backa formstarka Salernitana i det här bottenmötet.

Salernitana-tränaren Davide Nicola håller på att göra en great escape, precis som han gjorde med Crotone för ett par år sedan. Salerno-klubben har gått från klarhet till klarhet den senaste månaden och radat upp positiva resultat. Innan 1-1-matchen senast borta mot Atalanta, där Salernitana var ytterst nära tre poäng, stod Nicolas gubbar på tre raka vinster. Det ska sägas att det inte bara är resultaten som varit bra under den här perioden, så även prestationerna.

Annat läge är det hos jumbon Venezia. Venedig-klubben står på nio(!) raka förluster och nu när fyra omgångar återstår är det sex poäng upp till säker mark. Således är det bara tre poäng som gäller här – ett kryss hjälper föga. Som om det inte vore nog med det är skadeläget alltjämt prekärt. Modolo och Lezzerini saknas i backlinjen på grund av skador, så även första- och andramålvakten. Därmed tvingas Venezia ställa den 37-årige finnen Niki Mäenpää mellan stolparna.

Salernitana mår väldigt bra för dagen och kommer som alltid att ha ett enormt stöd hemma på Arechi. Ett betydligt mer pressat Venezia som är helt under isen samt tvingas ställa tredjemålvakten i buren bör de kunna bemästra. Drygt 1,80 på favoriten är taget.

Spel: 1 @ 1,82

Tävling: Serie A

Plats: Stadio Arechi

Tid: 18:00

Djurgården – Helsingborg: Djurgården -1,5 @ 2,20

I Allsvenskan väntar en av säsongens tuffaste bortamatcher för ett svagt Helsingborg. Även fast Djurgården inte på något sätt imponerat så här långt är jag inne på Blåränderna löser en ny bekväm viktoria hemma på Tele2.

Guldkandidaten Djurgården har inte kommit upp i förväntad nivå så här långt. Flera insatser har varit direkt svaga. Dock har Blåränderna ändå vunnit samtliga hemmamatcher – 3-1 mot Degen, 2-1 mot Peking och 4-0 mot ett naivt Sirius. Helsingborg lär inte att vara lika naiva som Sirius, men att HIF har vad som krävs för att störa DIF på konstgräs har jag svårt att se.

Som jag varit inne på tidigare ser nykomlingen HIF ut som ett av seriens svagaste kort. Helsingborg har bara tagit poäng i två matcher (på hemmaplan) och varken segern mot Elfsborg eller krysset mot Häcken var speciellt välförtjänta. I helgen blev det torsk borta mot Mjällby på Listerlandet. Lennartssons mannar har skapat extremt lite målchanser under inledningen och på konstgräs vantrivs skåningarna. Trots att HIF spelade i Superettan i fjol har inte HIF vunnit på plastgräs sedan augusti förra året.

Spelare för spelare är Djurgården bättre på i princip samtliga positioner. Här ska även Blåränderna dra tydlig fördel av underlaget. Kommer DIF upp i någorlunda standard räknar jag med att det blir en hyfsat bekväm trea. En bra bit över dubbel deg på Djurgården -1,5 hugger jag.

Spel: Djurgården -1,5 @ 2,20

Tävling: Allsvenskan

Plats: Tele2 Arena

Tid: 19:00

Marseille – Feyenoord: Över 2,5 mål @ 1,59

I Conference League-returen på Vélodrome bör det kunna bli en sevärd tillställning. Precis som förra veckan då Marseille och Feyenoord möttes på De Kuip i Rotterdam. Då vann holländarna med 3-2.

Marseille har alla medel för att vända på detta. Brassen Gerson, turken Ünder och magikern Payet är en formstark trio som i sina bästa stunder håller toppklass. Jorge Sampaoli har även nyligen fått tillbaka tanken Milik i spel. Försvaret har dock sett ihåligt ut i flera matcher på slutet. I helgen blev det torsk i rivalmötet mot Lyon med hela 0-3.

Feyenoord var effektiva i hemmamötet, något holländarna har varit hela säsongen. Senaste gången Rotterdam-klubben blev nollat var i mitten av januari. Feyenoord har gjort mål i samtliga Conference League-matcher och öst in mål under slutspelet. Åttondelen mot Partizan slutade sammanlagt 8-3 medan kvarten mot Slavia Prag slutade 6-4.

Feyenoord är som de flesta andra holländska gängen målglada. Elva av deras tolv senaste matcher har gått över 2,5 mål. Jag tror mycket väl att gästerna kan kontra in någon påse på ett förmodat offensivt inriktat Marseille. Över 2,5 mål är en lina som bara ska krossas. 1,59 på spelet känns bra nog.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,59

Tävling: Europa Conference League

Plats: Stade Vélodrome

Tid: 21:00

Trippeln

Salernitana – Venezia: 1 @ 1,82Djurgården – Helsingborg: Djurgården -1,5 @ 2,20Marseille – Feyenoord: Över 2,5 mål @ 1,59

Totalt odds: 6,36

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel