Dagens Trippel 5/6 5/6 “Blågult backas i derbyt”

Dagens Trippel 5/6 5/6 "Blågult backas i derbyt"

Sveriges Nations League-äventyr fortsätter under söndagskvällen. Hemma på Friends väntar baggarna med Håland i spetsen. Jannes armé har som bekant varit oerhört starka i hemmaborgen och här känns oddset lockande på Blågult!

Trippeln finns att rygga här

Sverige – Norge: 1 @ 2,21

Sverige inledde Nations League-äventyret på bästa sätt – 2-0 borta mot Slovenien. Med tanke på att det var ett nytt spelsystem och en något b-betonad elva får man säga att insatsen i Ljubljana var riktigt bra. Blågult skapade gott om målchanser och flera nyckelspelare klev verkligen fram, framförallt Kulusevski som stundtals var helt outstanding. Starfelt gick sönder i slutet av den första halvleken och mot Norge förväntas Milosevic kliva in i mittlåset.

Norge har en spännande generation på gång och ska absolut inte underskattas. Något VM i Qatar blir det dock inte för baggarna som slutade efter Nederländerna och Turkiet i kvalgruppen. Däremot blev det seger med 1-0 borta mot Serbien i den första omgången av Nations League, men sett till matchbilden var det ett smärre rån. Serbien dominerade spelet och skapade tillräckligt med målchanser för att göra minst ett mål. Hörnstatistiken slutade hela 12-0 till serberna vilket vittnar en del om hur matchen såg ut.

Sverige har haft en oerhört hög lägstanivå under Jannes styre, framförallt hemma på Friends där Blågult slaktat allt motstånd de senaste åren. Även fast baggarna är en fotbollsnation på uppgång känns runt 2,20 på Sverige högt!

Spel: 1 @ 2,21

Tävling: Nations League

Plats: Friends Arena

Tid: 20:45

Tjeckien – Spanien: 2 @ 1,72

Tjeckien gjorde det bra under EM förra sommaren, framförallt Schick som noterades fem mål i mästerskapet. Leverkusen-stjärnan saknas dock den här samlingen på grund. Tjeckerna får även klara sig utan Vydra, Darida och Barák i Nations League på grund av olika anledningar. Tunga avbräck! Trots detta lyckades tjeckerna vinna premiären mot Schweiz med 2-1, men någon jätteinsats var det inte.

Spanien ska hållas som ett av Europas bästa lag. Klasspelare finns att tillgå på samtliga positioner. La Roja gjorde fina insatser i EM förra sommaren där de föll snöpligt mot i semin mot Italien efter straffar. Spanjackerna fick dock revansch på Italien i höstas i Nations League där Spanien gick till final. Premiären tidigare i veckan mot Portugal slutade 1-1 där Spanien var det spelförande laget samt närmast tre poäng.

Trots tjeckernas seger mot Schweiz har jag väldigt svårt att se hur ett b-betonat Tjeckien ska kunna mäta sig med ett av Europas bästa lag. Oddset har sjunkit en del på Spanien men jag tror mycket väl att det kan dala ytterligare. Över 1,70 på taka tvåan kliver jag på.

Spel: 2 @ 1,72

Tävling: Nations League

Plats: Eden Aréna

Tid: 20:45

Bulgarien – Georgien: Georgien +0,5 @ 1,64

Bulgarien mår allt annat än bra som fotbollsnation. Sveriges kombattanter från 94-VM har skämt ut sig både på och utanför planen de senaste åren. Bulgarerna noterades för noll vinster och slutade sist i Nations League-gruppen 2020 som innehöll Wales, Finland och Irland. I VM-kvalet förra året fick även de grönvita stryk mot bland annat blåbärsnationen Litauen. Förra veckan fick Bulgarien nöja sig med 1-1 hemma mot Nordmakedonien, med rejält darr på ribban ska sägas. Nordmakedonien var det klart bättre laget i den tillställningen.

Georgien håller verkligen inte heller toppklass, men efter att Willy Sagnols tog över rodret har de med deras mått mätt presterat riktigt bra. Alla minns väl förlusten Blågult åkte på i Georgien i VM-kvalet förra året? Sett till de sex senaste landskamperna har Georgien skrapat ihop fem vinster och ett kryss, trots att de mött nationer som Sverige, Bosnien och Albanien under den här perioden.

Känslan är att gästerna ska hållas minst lika högt som de bleka bulgarerna. Så gott som hela Bulgariens trupp innehåller spelare från den inhemska ligan som rankas lägre än Allsvenskan. Således köper jag inte att värdnationen målas upp som såhär pass klara favoriter. Jag vänder därför på det hela och lirar Georgien +0,5 till 1,64.

Spel: Georgien +0,5 @ 1,64

Tävling: Nations League

Plats: Ludogorets Arena

Tid: 20:45

Trippeln

Sverige – Norge: 1 @ 2,21Tjeckien – Spanien: 2 @ 1,72Bulgarien – Georgien: Georgien +0,5 @ 1,64

Totalt odds: 6,23

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel