Dagens Trippel 5/8 5/8 “Premier League-premiär!”

Speltips: Arsenal - Leeds 8/5 "Hyperviktigt möte"

Poolarn

Skribent:
Poolarn

Publicerad:
2022-08-04 15:51

Under fredagskvällen drar världens bästa liga igång igen! Säsongen 2022/23 inleds precis som i fjol med ett derby från London – Palace gästas av Gunners på Selhurst Park. Känslan är att oddset på Artetas mannar är lite väl lågt. Ett målspel från Championship samt en fransk kvällsbaguett gör fredagstrippeln komplett!

http://clk.tradedoubler.com/cl…(295103)a(3078835)g(0)url(https://spela.svenskaspel.se/o…[1]=R973280701&LineID[2]=R985002432&)

Crystal Palace – Arsenal: Crystal Palace +0,5 @ 2,06

Arsenal är haussat. Nyförvärvet Gabriel Jesus gjorde fyra mål i genrepet mot Sevilla (6-0) vilken ingen FPL-spelare verkar ha missat. Med en lovande försäsongen och en trupp kryddad med framförallt Zinchenko och Jesus är det inte alls någon vild gissning att Gunners går mot en fin säsong, men runt 1,80 på Arsenal i en premiär borta på Selhurst Park känns lågt. Tomiyasu, Smith-Rowe, nyförvärvet Vieira och Tierney missar troligtvis alla premiären på grund av skador.

Crystal Palace var ifrågasatt inför fjolårssäsongen men Patrick Vieiras mannar gjorde en habil säsong. Palace var skickliga i alla lagdelar och överlag ett svårslaget lag, framförallt hemma på Selhurst Park där de bara förlorade fyra matcher. Flera spelare i truppen har framtiden för sig, dock ska det sägas att Palace tappat Gallagher som återvänt till Chelsea. Johnstone och Butland är skadade så det lär bli erfarne Guaita som vaktar kassen i premiären.

Speltips

Arsenal ser bra ut men i en premiär på bortaplan känns det som sagt skevt att gästerna värderas så här pass högt. Palace ser fortsatt starka ut och bör kunna göra en ny stabil säsong. Motsvarande möte i fjol vann Palace med hela 3-0. Crystal Palace +0,5 till över dubbel deg är taget.

Spel: Crystal Palace +0,5 @ 2,06

Tävling: Premier League

Plats: Selhurst Park

Tid: 21:00

Birmingham – Huddersfield: Under 2,5 mål @ 1,64

Championship-säsongen rullade igång förra fredagen med Huddersfield – Burnley. Hudds hade inget att sätta emot och torskade hemmapremiären med 0-1. De blåvita överpresterade i fjol och bör nu gå mot en klart tuffare säsong. Att succétränaren Carlos Corberán lämnat är ett rejält tapp. Numera leds Hudds av Danny Schofield.

Birmingham hade en tuff säsong i fjol och The Blues ser fortsatt tama ut rent truppmässigt. Dock lyckade de gneta till sig en pinne borta mot Luton (0-0) i den första omgången. Birmingham försvarade sig väl men hade svårt att skapa chanser framåt.

Speltips

Att det här blir ett tajt och målsnålt möte är verkligen ingen vild gissning. Championship är en av världens jämnaste ligor och så gott som samtliga matcher i premiäromgången var tajta – endast 1 av 12 matcher gick över 2,5 mål. Hudds har tappat slagstyrka i och med att coach Corberán lämnat, så även poängspelare som Sinani och Toffolo. Ett förmodat kompakt Birmingham ska således kunna stå upp fint här hemma på St Andrew’s. Under 2,5 mål till 1,64 spelas.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,64

Tävling: Championship

Plats: St Andrew’s Stadium

Tid: 20:45

Lyon – Ajaccio: Lyon -1,5 @ 2,01

Lyon inleder det franska ligaspelet med en tacksam uppgift hemma på Parc OL. Lyon gjorde ingen vidare säsong i fjol men nu ser Peter Bosz gäng väldigt slagkraftigt ut. Under sommaren har Les Gones fått in både Tolisso från Bayern Munchen och Lacazette från Arsenal, två spelare som har ett förflutet i klubben. Dessutom har Bosz lyckats behålla de bärande spelarna, såsom brassen Paquetá som var en av Ligue 1:s bästa spelare i fjol.

Ajaccio är en nykomling som leds av Olivier Pantaloni. 55-åringen tog över klubben 2014/15 då Ajaccio precis hade åkt ur Ligue 1. Gästerna från Korsika har fått in ett par rutinerade herrar på fri transfer under sommaren, bland annat 33-årige Mickaël Alphonse och 35-åringarna Mangani/Hamouma, men i det stora hela ser truppen begränsad ut.

Speltips

Lyon har gjort ett väldigt starkt fönster och hålls som tredjehandsfavoriter i Ligue 1 bakom PSG och Marseille. Självfallet ska Les Gones ses med fin chans hemma på Parc OL i premiären då en halvdan nykomling gästar. Runt dubbelt på Lyon -1,5 känns intressant.

Spel: Lyon -1,5 @ 2,01

Tävling: Ligue 1

Plats: Parc Olympique Lyonnais

Tid: 21:00

Trippeln

Crystal Palace – Arsenal: Crystal Palace +0,5 @ 2,05Birmingham – Huddersfield: Under 2,5 mål @ 1,64Lyon – Ajaccio: Lyon -1,5 @ 2,01

Totalt odds: 6,79

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Spela Trippel på Svenska Spel