Dagens Trippel 6/4 6/4 “Champions League & Championship”

Dagens Trippel 6/4 6/4 "Champions League & Championship"

Kvällens Champions League-kvartsfinaler ser betydligt mer öppna ut än gårdagens. Jag gillar kort och gott oddset på de regerande mästarna i England samt ett målspel från Spanien. Trippeln inleds dock med Championship-fotboll från City Ground.

Nottingham Forest – Coventry: 1 @ 1,97

Två playoff-aspiranter går i klinch på City Ground. Nottingham Forest har vunnit nio av tio matcher i hemmaborgen det här året och här känns oddset på hemmafavoriten lockande.

Forest fick en ruskigt svag inledning på säsongen och Chris Hughton fick sparken redan i mitten av september. Sedan dess har Steve Cooper hållit i spakarna och under walesarens styre har Forest växt fram till ett av seriens bästa lag. På de 30 senaste omgångarna är det endast Fulham som tagit fler poäng.

I hemmaborgen har Forest varit väldigt stabila under 2022 – det har som sagt blivit nio segrar av tio möjliga. Här har bland annat Leicester och Arsenal fått stryk i FA-cupen. Hittills enda nederlaget på hemmaplan var mot Liverpool i FA-cupen.

Coventry gör det också bra efter förutsättningarna. Dock är formen på nedgång. Viktor Gyökeres & Co har endast vunnit en av de sju senaste matcherna. Dessutom ska man ha med sig att The Sky Blues varit tydligt sämre på bortagräs under hela säsongen. Raden på resande fot är 5-6-7.

Med dessa underlag anser jag att Nottingham ska gälla som större favoriter än vad oddsen gör gällande. Forest prisades runt 1,80 i deras senaste hemmamatch mot Queens Park Rangers och jag skriver inte riktigt under på att Coventry värderas så här pass mycket högre än QPR. Runt dubbel deg på raka ettan är taget.

Spel: 1 @ 1,97

Tävling: Championship

Plats: City Ground

Tid: 20:45

Chelsea – Real Madrid: 1 @ 2,18

Häftig match mellan de regerande mästarna och mesta mästarna. Jag håller Chelsea som knappa favoriter och det senaste dygnet har oddset på britterna stigit – för mycket i mitt tycke.

I helgen gick jag emot Chelsea då det blev torsk med hela 1-4 mot Brentford. Självfallet var det sannerligen inget styrkebesked, men som jag var inne på då var känslan att främst fokus låg på Real Madrid-matchen. Chelsea har trots allt ingen möjlighet att hota varken City eller Liverpool i Premier League.

Det har stormat kring Chelsea och ägersituationen med Abramovich den senaste månaden vilket inte är optimalt. Men nere på planen har The Blues ändå bitvis gjort det ganska bra. De regerande mästarna har även bra status i truppen då alla nyckelspelare finns tillgängliga.

Rent spelmässigt ser Real Madrid riktigt dassiga ut stundtals. Los Blancos var i det stora hela totalt utspelade mot PSG i åttondelen. Men Real lyckades otroligt nog vända på dubbelmötet under de sista 20 i returen, tack vare ett par fördelaktiga domslut, en storspelande Courtois samt lite magi från Benzema.

Efter segern mot PSG har Real fortsatt att leverera en del riktigt bleka prestationer. 0-4-förlusten hemma mot Barca i El Clásico var något av det sämre man sett från Real. Faktum är att 0-4 var ett resultat som snarare var i underkant än i överkant.

Chelsea var klart bättre än Real i fjol då britterna slog ut spanjorerna i semifinalen. Jag håller som sagt The Blues som favoriter i det här dubbelmötet och 2,18 på raka ettan på Stamford Bridge känns som ett generöst odds.

Spel: 1 @ 2,18

Tävling: Champions League

Plats: Stamford Bridge

Tid: 21:00

Villarreal – Bayern München: Över 2,5 mål @ 1,61

Bayern München ställs ut som klara favoriter i dubbelmötet med Villarreal, med all rätta. Men på El Madrigal anser jag att tyskarna blir lite väl lågt prisade. Här faller framförallt ett målspel mig i smaken.

Bayern München har en otroligt hög höjd, något de visade i hemmamötet mot Leipzig som slutade hela 7-1 i åttondelen. Men till skillnad från tidigare säsonger har Bayern stått för lite väl många tveksamma insatser i Bundesliga, framförallt på bortaplan. För knappt två månader sedan förlorade de borta mot Bochum med 2-4. Försvaret är långt ifrån vattentätt och faktum är att tyskarna har släppt in minst ett mål i nio av de elva senaste matcherna.

Det finns som bekant bara en växel hos Bayern och det är full fart framåt. Senaste gången tyskarna blev nollade i en tävlingsmatch var i februari 2020. Under gruppspelet gjorde Bayern 23 pytsar och samtliga sex matcher gick över 2,5 mål.

Villarreal känns i sin tur något undervärderade, precis som i dubbelmötet mot Juventus som spanjorerna vann fullt rättvist med sammanlagt 4-1. Emerys Villarreal har i sin tur visat upp ett fint offensivt spel under hela turneringen och de behöver inte alls be om ursäkt för att ha tagit sig så här långt. De regerande Europa League-mästarna vann bortamötet mot Juve (3-0) och där noterades “Den gula ubåten” för hela 2,51 i xG.

Summa summarum känns drygt 1,60 på över 2,5 mål som en vettig position att ta.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,61

Tävling: Champions League

Plats: El Madrigal

Tid: 21:00

Trippeln

Nottingham Forest – Coventry: 1 @ 1,97Chelsea – Real Madrid: 1 @ 2,18Villarreal – Bayern München: Över 2,5 mål @ 1,61

Totalt odds: 6,91

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel