Dagens Trippel 6/6 6/6 “Nations League-trippel”

Dagens Trippel 6/6 6/6 "Nations League-trippel"

Nations League fortsätter att dominera fotbollsscenen. Ikväll får vi ett par häftiga matcher från A-divisionen där reprisen från VM-finalen 2018 kittlar lite extra. Dagens trippel inleds dock på baltisk mark där letterna bör gå mot en bekväm trea i D-divisionen.

Trippeln finns att rygga här

Lettland – Liechtenstein: Lettland -1,5 @ 1,61

Lettisk fotboll är inte mycket att hurra över, men i D-divisionen ska de kunna slakta. I den första omgången blev det en planenlig 3-0-seger hemma mot Andorra. I VM-kvalet förra året gjorde balterna helt okej resultat då de skrapade ihop nio pinnar på på tio omgångar med målskillnaden 11:14. Då plockade de bland annat poäng mot Turkiet borta.

Liechtenstein är verkligen inte på samma nivå. I Europa är det endast Gibraltar och San Marino som rankas lägre vilket inte är så konstigt. Lilleputtnationen är en riktig blåbärsgäng som torskat 14 av de 15 senaste landskamperna. I premiären mot Moldavien blev det torsk med 0-2 och det var sannerligen inget orättvist resultat.

Lettland ska helt klart vara nivån upp från Moldavien. Kommer balterna upp i någorlunda standard lär det bli slakt i Riga. -1,5 är en lina som värdnationen bara ska lösa. 1,61 på spelet är bra nog i min bok.

Spel: Lettland -1,5 @ 1,61

Tävling: Nations League

Plats: Daugava Stadion

Tid: 18:00

Österrike – Danmark: Över 2,5 mål @ 2,00

Österrike levde inte upp till förväntningarna i VM-kvalet. Förluster mot Danmark (0-4), Israel (2-5), Skottland (0-1) gjorde att alpnationen slutade på fjärde plats i gruppen. Inför Nations League har Ralf Rangnick tagit över rodret och snacka om att Raffe fått en smakstart. Österrike vann med hela 3-0 borta mot Kroatien där spetsspelare som Sabitzer och Arnautovic klev fram.

Den stora stygga dansken behöver ingen närmare presentation. Efter att Kasper Hjulmand tog över det danska skeppet har de rödvita helt klart varit ett av Europas bästa lag. Danmark var fullkomligt överlägsna i VM-kvalet förra året. 2-1-segern borta mot Frankrike i Nations League-premiären var ytterligare ett styrkebesked.

På Ernst-Happel-Stadion lär det bli full körning från båda lagen. Tysken Rangnick är i grunden en offensiv inriktad coach samtidigt som Danmark egentligen bara har en växel, och det är full fart framåt. Dubbel deg på över 2,5 mål känns således som en given position att ta.

Spel: Över 2,5 mål @ 2,00

Tävling: Nations League

Plats: Ernst-Happel-Stadion

Tid: 20:45

Kroatien – Frankrike: Över 2,5 mål @ 1,95

I Split blir det en repris från VM-finalen 2018. Modric och hans Kroatien har ett par fina år bakom sig. Balkan-nationen gjorde ett helt okej EM och vann även sin grupp i VM-kvalet förra året. Däremot blev det som tidigare nämnts torsk med hela 0-3 mot Österrike i premiären. Kroatien skapade tillräckligt med målchanser för att göra mål i matchen men det var ändå inte på något sätt en orättvis seger.

De regerande mästarna Frankrike är såklart position för position ett starkare lag. Les Bleus har världsspelare på samtliga positioner. Deschamps mannar såg ut att gå mot tre poäng mot Danmark efter Benzemas ledningsmål, men den förhållandevis anonyma dansken Cornelius ville annat.

Med tanke på att det blev noll poäng i premiären för både Kroatien och Frankrike förutsätter jag att båda lagen går för seger här. Detta borde leda till en rätt öppen match. Att det blir minst tre bollar i matchen liras till 1,95.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,95

Tävling: Nations League

Plats: Poljudstadion

Tid: 20:45

Trippeln

Lettland – Liechtenstein: Lettland -1,5 @ 1,61Österrike – Danmark: Över 2,5 mål @ 2,00Kroatien – Frankrike: Över 2,5 mål @ 1,95

Totalt odds: 6,28

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel