Dagens Trippel 6/8 6/8 “Engelsk lördagstrippel”

Dagens Trippel 6/8 6/8 "Engelsk lördagstrippel"

Poolarn

Skribent:
Poolarn

Publicerad:
2022-08-05 15:24

Äntligen är den engelska fotbollen i full rullning igen! På lördagen stundar flera spännande bataljer i världens bästa liga. Leeds och Everton ser ut att få det tufft i år och undertecknad går emot både Marschs och Lampards gubbar i premiären. En vinnare har också plockats ut på walesisk mark i Championship.

Leeds – Wolves: Wolves +0,5 @ 1,66

Leeds flirtade med giljotinen redan i fjol och mycket talar för att Jesse Marsch gäng lever än mer farligt den här säsongen. Navet Kalvin Philips har lämnat för Man City medan kreatören Raphinha gått till Barca. Detta är två rejäla tapp. Som om det inte vore nog med det är truppen fortfarande skadedrabbad – inte mindre än nio spelare riskerar att missa premiären på grund av olika anledningar, däribland Dallas, Ayling och Cooper. Daniel James står som avstängd.

Något topplag lär inte heller Wolves bli. Trots att “Vargarna” slutade på tionde plats såg spelet i mångt och mycket tafatt ut under förra säsongen. Truppen har inte förstärkts nämnvärt under sommaren. Till skillnad från Leeds finns det dock tydliga ramar samt ett stabilt grundspel att luta sig mot. Att Jimenez ser ut att missa premiären är såklart ett avbräck.

Speltips

Köper inte att ett skadeskjutet Leeds blir så här pass stora favoriter. Wolves håller en mer stabil nivå och bör ha fina chanser på poäng i premiären på Elland Road. Drygt 1,60 på att “Vargarna” löser poäng är taget.

Spel: Wolves +0,5 @ 1,66

Tävling: Premier League

Plats: Elland Road

Tid: 16:00

Everton – Chelsea: 2 @ 1,64

Ett annat lag som lever farligt är Everton. Trots lagets usla säsong i fjol har Liverpool-klubben valt att satsa vidare på Chelsea-ikonen Frank Lampard. En av få spelare som levererade i fjol var Richarlison men han har nu lämnat för Tottenham. Calvert-Lewin (skadad) och Rondon (avstängd) missar också premiären vilket gör att det finns väldigt få alternativ framåt.

Det har snackats mycket om Tottenham och Arsenal, men Chelsea får vi inte glömma. The Blues har blivit av med missnöjde Lukaku och målsumparen Werner ryktas också bort från klubben. Rudiger har även lämnat, men det går ingen nöd på Thomas Tuchel som fått in spännande namn som Chukwuemeka, Cucarella, Koulibaly och Sterling. Gallagher och Broja är också tillbaka från lån.

Speltips

Champions League-mästarna från 2021 bör fortfarande hållas som Englands tredje starkaste kort bakom Man City och Liverpool. Chelsea ser fint rustade ut och ska ses med toppchans mot ett svagt Everton som varken har Calvert-Lewin eller Richarlison att tillgå framåt. 1,64 på raka tvåan känns fullt godkänt.

Spel: 2 @ 1,64

Tävling: Premier League

Plats: Goodison Park

Tid: 18:30

Swansea – Blackburn: 1 @ 2,38

Den unge tränaren Russell Martin har någonting spännande på gång med sitt Swansea. Martins mannar visade upp ett fint spel i våras och truppen har kryddats under sommaren. Nathan Wood från Middlesbrough, Joe Allen från Stoke och Harry Darling från MK Dons är alla fina tillskott. Den sistnämnda nätade i premiären borta mot Rotherham (1-1) förra helgen. Insatsen som sådan mot Rotherham var lovande där Swansea hade omkring 75(!) procent av bollinnehavet, trots bortaplan alltså.

Jon Dahl Tomasson har tagit över Blackburn som värderas högre än Swansea, något som det absolut går att ställa sig tveksam till. The Rovers sprang bra i höstas men under våren dippade laget rejält. På de 20 avslutande omgångarna förra säsongen tog de nio poäng färre än Swansea. Det blev tre poäng i hemmapremiären mot QPR (1-0), men det var ett synnerligen blekt QPR ska sägas. Att Blackburn endast noterades för 0,34 i xG måste även nämnas.

Speltips

Swansea känns minst lika starka som Blackburn den här säsongen. Därmed känns det skevt att vi får ett så här pass högst odds på hemmasegern i Wales. Motsvarande möte i fjol vann Swansea med 1-0 och då prisades ettan runt 2,20. Årets upplaga av Swansea ser bättre ut. 2,38 på hemmasegern lockar således.

Spel: 1 @ 2,38

Tävling: Championship

Plats: Swansea.com Stadium

Tid: 16:00

Trippeln

Leeds – Wolves: Wolves +0,5 @ 1,66Everton – Chelsea: 2 @ 1,64Swansea – Blackburn: 1 @ 2,38

Totalt odds: 6,47

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Spela Trippel på Svenska Spel