Dagens Trippel 6/9 6/9 “Champions League-trippel”

Dagens Trippel 2/9 2/9 "Fredagstrippel"

Poolarn

Skribent:
Poolarn

Publicerad:
2022-09-06 09:30

Champions League-gruppspelet drar igång den här veckan! Det kryllar av stora favoriter under tisdagskvällen och jag tycker flera av dessa erbjuder fint odds, framförallt Benfica, Dortmund och PSG.

Speltipset finns att rygga här

Dortmund – FC Köpenhamn: Dortmund -1,5 @ 1,89

En tuff bortamatch väntar för danskarna i premiären. Dortmund har trots tappet av Håland inlett säsongen lovande med fyra vinster på de fem inledande omgångarna av Bundesliga. Trotjänaren Reus har fått vara skadefri och öppnat säsongen briljant, Hålands och Hallers ersättare Modeste har även sett okej ut. Trots avsaknaden av Guerreiro, Adeyemi och troligen också Malen bör BVB ha det som krävs för att avfyra FCK tämligen enkelt.

Köpenhamn har inlett ligaspelet skakigt. FCK har redan efter åtta omgångar torskat fyra matcher, mot Nordsjälland, Viborg, Randers och Horsens – tre av dessa med mer än ett måls marginal dessutom. Viktor Claesson och company gjorde det bra som slog ut Trabzonspor i kvalet men i den här gruppen är det ingen vild gissning att FCK får det svårt, framförallt i bortamatcherna.

Speltips

Likt Malmö FF är FCK betydligt mer fruktade på hemmaplan. Med en knackig säsongsinledning har jag väldigt svårt att se danskarna störa Dortmund på tysk mark. Får BVB in ett hyfsat tidigt mål kan jag absolut se detta springa iväg. Dortmund -1,5 till 1,89 är taget.

Spel: Dortmund -1,5 @ 1,89Tävling: Champions LeaguePlats: Signal Iduna ParkTid: 18:45

Benfica – Maccabi Haifa: Benfica -1,5 @ 1,68

Benficas trupp ser inte sämre ut än förra säsongen då portugiserna gick till kvartsfinal i Champions League, detta trots försäljningen av Nunez. Draxler, Brooks och David Neres är tre starka nyförvärv som kommer att kunna göra skillnad. Flera spelare står dessutom tillväxt, såsom Goncalo Ramos. Dock ska det sägas att Draxler är skadad.

Tre poäng hemma på Da Luz är såklart ett måste då den förmodade slagpåsen Maccabi Haifa kommer på besök. Detta är första gången Maccabi kvalificerat sig för gruppspelet i CL sedan 2009/10 då det blev torsk i samtliga matcher. Daniel Sundgren och company har skralt med rutin från dessa sammanhang och lite talar för att Maccabi kommer att räcka till i den här gruppen. Under kvalet torskade det bland annat borta mot Apollon med 0-2.

Speltips

Ett erkänt hemmastarkt Benfica ska såklart ses med toppchans mot den här typen av motstånd på Da Luz. Då Svenska Spel betalar högre än andra bookies på Benfica -1,5 tvekar jag inte på att backa storfavoriten!

Spel: Benfica -1,5 @ 1,68Tävling: Champions LeaguePlats: Estádio da LuzTid: 21:00

PSG – Juventus: PSG -1,5 @ 1,94

Att PSG ställs ut som klara favoriter i hemmamötet mot Juventus känns helt korrekt. Parisarna har slaktat det mesta de senaste åren och inför förra säsongen var PSG favoriter i Champions League. Då blev det torsk redan i åttondelen mot Real Madrid, trots att PSG stundtals var totalt överlägsna, framförallt i hemmamötet.

Firma Messi, Neymar & Mbappé har inlett den här säsongen magiskt och då trion finns tillgänglig har PSG tveklöst världens främsta front-trio. Samma slagstyrka finns det inte hos Juve som sett trubbiga ut i flera Serie A-matcher. Vlahovic har varit vass men utöver honom saknas det spets, framförallt då hemvändaren Pogba och Chiesa är skadade. Di María och målvakten Szczesny är även osäkra till spel.

Speltips

PSG har varit helt brutala under säsongsinledningen. Med Messi, Neymar och Mbappé i toppform finns såklart alla nycklar för att straffa ett för dagen halvdant Juve. PSG -1,5 närmare dubbel deg blir mitt sista bidrag!

Spel: PSG -1,5 @ 1,94Tävling: Champions LeaguePlats: Parc des PrincesTid: 21:00

Trippeln

Dortmund – FC Köpenhamn: Dortmund -1,5 @ 1,89Benfica – Maccabi Haifa: Benfica -1,5 @ 1,68PSG – Juventus: PSG -1,5 @ 1,94

Totalt odds: 6,16

Speltipset finns att rygga här

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Spela Trippel på Svenska Spel