Dagens Trippel 7/4 7/4 “Europaspel”

Dagens Trippel 7/4 7/4 "Europaspel"

De europeiska cuperna rullar vidare under torsdagskvällen då kvartsfinalerna i Europa League & Conference League inleds. Målgaranti utlovas på King Power Stadium medan stabila favoriter hålls i handen i både Leipzig och Rotterdam.

Trippeln finns att rygga här

Leipzig – Atalanta: Leipzig -0,5 @ 1,81

Vi börjar med Europa League och omgångens vev-möte på Red Bull Arena.

Som jag har varit inne på tidigare har Leipzig gått från klarhet till klarhet efter att Domenico Tedesco tog över rodret i slutet av förra året. Leipzig är det laget som gått bäst i Bundesliga sedan årsskiftet – blott en förlust har det blivit det här året och det var borta mot Bayern München (2-3). I helgen slaktade tjurarna Dortmund med hela 4-1 på bortaplan.

Atalanta är absolut ingen enkel opponent. Dock är bergamaskerna långt ifrån i något toppslag. Zapata har varit skadad under en längre tid och kreatören Ilicic verkar ha lagt skorna på hyllan på grund av en depression. Gasperinis gäng har varit väldigt starka framåt de senaste åren men faktum är att de blåsvarta blivit nollade fem gånger det här året. I helgen blev det torsk hemma mot Napoli (1-3).

Leipzig mår väldigt bra för stunden och min känsla är att de ställs mot Atalanta i ett rätt tacksamt läge. Drygt 1,80 på Leipzig -0,5 hugger jag.

Spel: Leipzig -0,5 @ 1,81

Tävling: Europa League

Plats: Red Bull Arena

Tid: 18:45

Feyenoord – Slavia Prag: 1 @ 1,68

På tal om passande läge. Feyenoord hade inte kunnat ställas mot Slavia Prag vid ett mer gynnsamt tillfälle.

Tjeckerna reser till Rotterdam med en extremt sargad trupp. I bortamötet mot LASK Linz (3-4) i åttondelen blev både den ordinarie mittbacken Aiham Ousou samt tian Srdjan Plavsic utvisade. Duon är således avstängd. Dessutom har Slavia mängder av skador. Utöver Ousou och Plavsic riskerar upp mot 12(!) spelare att missa den här matchen på grund av olika anledningar. Bland annat den anfallaren Michael Krmencik samt nigerianen Peter Olayinka.

Annat läge är det hos Patrik Wålemarks nya Feyenoord där det finns ett par nederländska landslagsspelare. Förstakeepern Justin Bijlow är skadad men i övrigt ser det ljust ut i Arne Slots trupp. Det klassiska laget från Rotterdam gör det riktigt bra i Eredivisie och i åttondelen mot Partizan såg Feyenoord fina ut där de slog ut Partizan med sammanlagt 8-3.

Lagen möttes i gruppspelet och då vann Feyenoord med 2-1 på De Kuip, fullt rättvist. Då stängde holländarna runt 1,60 – 1,65, trots att Slavia då hade klart bättre status i truppen. Således känns raka ettan nu till 1,68 som en no-brainer.

Spel: 1 @ 1,68

Tävling: Europa Conference League

Plats: De Kuip

Tid: 18:45

Leicester – PSV: Över 2,5 mål @ 1,82

På King Power Stadium räknar jag med att det blir sevärd tillställning mellan två offensivt inriktade lag.

Skador har satt lite käppar i hjulet för Leicester som i det stora hela gör en blek säsong. 47 insläppta efter 28 omgångar av Premier League vittnar om att försvarsspelet varit ett bekymmer. I ligaspelet snittar Brendan Rodgers rävar 3,2 mål per match – endast Leeds har ett högre målsnitt. Även fast Vardy är skadad finns det fortfarande gott om kvalitéer framåt. Maddison, Barnes och Iheanacho såg alla heta ut i helgen då Leicester löste 1-1 mot Man United på Old Trafford.

Generellt sett är Eredivisie en fartfylld och målrik serie och PSV är sannerligen ingen undantag. I ligaspelet snittar holländarna 3,8 mål per match vilket är högst i hela serien. 22 av deras 28 matcher har gått över 2,5 mål. Det finns en hel drös med kompetenta offensiva spelare i truppen, något vi fick bevittna i åttondelen då PSV slog ut Köpenhamn med sammanlagt 8-4. Bortamötet vann PSV med 4-0 där målsprutan Zahavi och Götze visade klass.

Att linan ligger på 2,5 känns skevt. PSV är verkligen ingen underdog som kommer att parkera någon buss på King Power Stadium. 1,82 på att det blir minns tre mål i matchen känns riktigt bra.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,82

Tävling: Europa Conference League

Plats: King Power Stadium

Tid: 21:00

Trippeln

Leipzig – Atalanta: Leipzig -0,5 @ 1,81Feyenoord – Slavia Prag: 1 @ 1,68Leicester – PSV: Över 2,5 mål @ 1,82

Totalt odds: 5,53

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel