Dagens Trippel 7/5 7/5 “Tre hemmasegrar”

Dagens Trippel 7/5 7/5 "Tre hemmasegrar"

Det finns flera goa matcher hemma från Svedala att grotta ner sig i den här helgen. Precis som i måndags, då trippeln satt till närmare tio gånger degen, väljer jag att backa Öster i hemmamötet mot Norrby. Gnaget hållas även i handen i prestigemötet mot Blåvitt. Det tredje bidraget hämtas från de brittiska öarna där Palace ska ses med toppchans i Hodgson-derbyt.

Trippeln finns att rygga här

AIK – IFK Göteborg: 1 @ 1,75

Prestigefyllt möte från Friends Arena. Blåvitt har haft det extremt jobbigt borta mot Gnaget (fem raka förluster i Stockholm) de senaste åren och här tycker jag det mesta talar för att AIK löser fjärde raka.

Grzelaks mannar inledde lite knackigt men har börjat växa in i säsongen. Spelet har sett bättre och bättre, likaså försvaret – tre raka segrar utan insläppt mål. Viktigt att Jordan Larsson fick göra sitt första mål för klubben i 2-0-segern senast mot Sundsvall.

Hemma på Friends tappar AIK ytterst sällan poäng. I fjol var Gnaget Allsvenskans klart bästa hemmalag med den otroliga raden 13-2-0 på hemmabanan. AIK har även vunnit samtliga hemmamatcher denna säsong, mot Varberg (1-0), Norrköping (1-0) och Djurgården (1-0).

Blåvitt har i sin tur gått på ett par minor efter den flygande inledningen. I den förra omgången tappade Änglarna en 1-0-ledning till förlust hemma mot Kalmar. Dessutom har det varit turbulent i truppen. Sana och coach Stahre har haft en konflikt och nu har klubben ha stängt av Sana. Knappast optimalt då han är en av få spelare i offensiven som faktiskt kan bryta mönstret.

Luktar väl en ny ett-nolla här. Blåvitts anfallsspel ser fortfarande idéfattigt ut och mot ett ramstarkt AIK på Friends lär det inte uppstå speciellt mycket lägen. Både AIK och IFK Göteborg är två lag som spelar en fysisk fotboll, dock känns de gulsvarta tyngre i samtliga delar. 1,75 på raka ettan liras.

Spel: 1 @ 1,75

Tävling: Allsvenskan

Plats: Friends Arena

Tid: 15:00

Öster – Norrby: 1 @ 2,19

Nere i Superettan tycker jag det är läge att backa Öster, återigen. Här ligger Svenska Spel högt med oddset på hemmasegern.

Som jag har varit inne på tidigare har Öster en av seriens starkaste trupper och smålänningarna har sett riktigt bra ut under inledningen. Tre vinster, ett kryss och en förlust har det blivit. I både matcherna Öster tappat poäng har de förtjänat mer – i 1-1-matchen hemma mot Västerås var det mer eller mindre spel mot ett mål. I den tillställningen vann ÖIF hörnorna med hela 20-1 vilket säger det mesta om matchbilden.

Mak Linds Norrby är absolut ingen enkel motståndare. Vill det sig väl kan boråsarna mycket väl vara med och slåss om platserna på den övre halvan, precis som i fjol. Dock har Norrby haft förtvivlat svårt att göra mål. Dijan Vukojevic (numera Degerfors) har inte riktigt gått att ersätta. Det mållösa mötet senast mot Landskrona var tredje matchen i följd Norrby blev nollade i.

Tittar vi till oddsen att vinna serien så rankas Öster i nuläget som nummer två bakom storfavoriten Halmstad. Det känns också korrekt. Med detta i åtanke känns 2,19 hemma mot Norrby som ett högt odds, framförallt med tanke på att boråsarna normalt sett trivs klart bäst på konstgräs.

Spel: 1 @ 2,19

Tävling: Superettan

Plats: Visma Arena

Tid: 15:00

Crystal Palace – Watford: 1 @ 1,70

På Selhurst Park räknar jag med att starkt Crystal Palace skickar ner sin gamla tränare Roy Hodgson och hans Watford ner till Championship.

Palace gör i det stora hela en riktigt stabil säsong. Patrick Vieiras mannar nådde semifinalen i FA-cupen och har möjligheten att sluta på den övre halvan av Premier League. Grottar man ner sig i grundläggande statistik har även Palace riktigt fina siffror. Endast sex lag i serien har högre expected points. Skadeläget ser även ljust ut och i den förra omgången blev det tre poäng borta mot Southampton.

Hodgson har dessvärre inte lyckats lyfta Watford som varit helt under isen hela våren. Sju förluster har det blivit på de åtta senaste omgångarna. Förlusten förra helgen mot Burnley gör att Watford nu i praktiken är klara för Championship kommande säsong. När fyra omgångar återstår har The Hornets 12 poäng upp till säker mark.

Att Watford från ingenstans ska lyckas gräva fram en topp-prestation på Selhurst Park känns långsökt. Palace är ett betydligt skickligare fotbollslag som presterat på en stabil nivå hela säsongen. Kommer de upp i skaplig insats här så skickar de ner Watford i seriesystemet. 1,70 på hemmasegern är taget.

Spel: 1 @ 1,70

Tävling: Premier League

Plats: Selhurst Park

Tid: 16:00

Trippeln

AIK – IFK Göteborg: 1 @ 1,75Öster – Norrby: 1 @ 2,19Crystal Palace – Watford: 1 @ 1,70

Totalt odds: 6,52

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel