Dagens Trippel 7/6 7/6 “Tyskland backas i tungviktsmötet”

Dagens Trippel 7/6 7/6 "Tyskland backas i tungviktsmötet"

Det görs nedslag i tre olika divisioner i Nations League den här aftonen, A, B och C. Tyskland och Luxemburg är två favoriter som hålls i handen. Det tredje bidraget är ett målspel från Balkanhalvön.

Trippeln finns att rygga här

Färöarna – Luxemburg: 2 @ 2,07

Luxemburg är sannerligen ingen blåbärsnation längre. Lux Holtz landslag går från klarhet till klarhet och kan mycket väl utmana Turkiet om gruppsegern i C-divisionen. Med Martins, Rodrigues, Sébastien Thill samt Danel Sinani finns det flera gubbar i truppen som till vardags spelar på en hög nivå. Den sistnämnda Huddersfield-anfallaren gjorde båda målen i 2-0-segern senast mot Litauen. I VM-kvalet förra året slutade Luxemburg på samma poäng som Irland – ett Irland som Luxemburg besegrade i Dublin.

Färöarna är kort och gott inte på samma nivå. Håkan Ericsons landslag består i mångt och mycket av spelare från den inhemska ligan. En av de mest meriterade spelarna i dagens trupp är Helsingborg-försvararen Viljormur Davidsen. Färöarna räcker sällan till då motståndet skruvas upp och i premiären blev det torsk med hela 0-4 mot Turkiet. I VM-kvalet förra året tog öborna blott fyra poäng, trots att de hade slagpåsen Moldavien i gruppen.

Det råder i mitt tycke klasskillnad mellan nationerna. Således känns drygt dubbel deg på raka tvåan som ett högt odds, trots att Färöarna generellt sett är svårspelade på den blåsiga ön.

Spel: 2 @ 2,07

Tävling: Nations League

Plats: Tórsvøllur

Tid: 20:45

Tyskland – England: 1 @ 2,20

Hansi Flick verkar ha fått fart på den tyska maskinen. Sedan han tog över rodret har Tyskland raden 8-2-0. Senaste förlusten var mot just England i EM förra sommaren. Den yngre generationen med Havertz, Musiala och Gnabry ser allt bättre och bättre ut. Tyskarna inledde med ett kryss borta mot Italien där Flicks gubbar helt klart var det bättre laget.

England har fina år bakom sig. Britterna behövde inte alls be om ursäkt för silverpengen i EM förra sommaren. Southgate förfogar över en stark trupp men att The Three Lions ska gå ut och dominera på Allianz Arena i München känns ändå osannolikt. Framförallt efter fiaskot senast mot Ungern (0-1) där England inte alls kom upp i nivå.

Med råg i ryggen känns det vettigt att sätta sig i den tyska båten. Flicks Tyskland är på rätt väg och bör i mitt tycke ha god chans att revanschera sig mot England hemma i München. 2,20 på raka ettan känns som ett trevligt odds.

Spel: 1 @ 2,20

Tävling: Nations League

Plats: Allianz Arena

Tid: 20:45

Bosnien – Rumänien: Under 2,5 mål @ 1,74

Det har under en längre tid varit kaotiskt kring det bosniska landslaget som verkligen inte fått ut max av sin “gyllene generation”. Trots att gubbar som Pjanic och Dzeko finns att tillgå har det bara blivit ett stort mästerskap (VM 2014) för Bosnien. Lagsammanhållningen och även målskyttet har varit ett problem under flera års tid. I premiären fick Bosnien nöja sig med 1-1 där Prevljak hittade in med en kvittering på stopptid.

Rumänien håller jämbördig nivå. Rumänerna har en förhållandevis stark organisation som visade upp ett stabilt försvarsspel under VM-kvalet förra året. Trots att de hade Tyskland i gruppen släppte de in blott åtta mål på tio matcher. Dock blev det bara 13 framåt. I Nations League-premiären blev det torsk mot Montenegro med 0-2 där Rumänien hade extremt svårt att komma till farliga målchanser.

Både dessa nationer har varit väldigt målsnåla om vi ser till de senaste åren. Nio av Rumäniens elva senaste matcher har gått under 2,5 mål. Bosnien har i sin tur fem raka matcher som gått under linan. Därmed känns drygt 1,70 som ett smarrigt odds på underspelet.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,74

Tävling: Nations League

Plats: Bilino Polje Stadium

Tid: 20:45

Trippeln

Färöarna – Luxemburg: 2 @ 2,07Tyskland – England: 1 @ 2,20Bosnien – Rumänien: Under 2,5 mål @ 1,74

Totalt odds: 7,92

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel