Dagens Trippel 7/8 7/8 “Söndagstrippel”

Speltips: IF Elfsborg - Mjällby AIF 4/4 "Klar fördel"

Poolarn

Skribent:
Poolarn

Publicerad:
2022-08-05 16:26

Söndagens utbud går inte av för hackor. Det är full rulle i flera europeiska storligor, dessutom bjussar Allsvenskan på en handfull intressanta kamper. I det svenska finrummet känns oddset på Elfsborg lockande nere på Listerlandet, så även ett målspel från Kalmar. Trippeln sparkas dock igång med ett Premier League-spel.

Leicester – Brentford: Brentford +0,5 @ 1,84

Efter guldet 2016 har Leicester egentligen dippat säsong efter säsong. I fjol slutade laget på åttonde plats, detta trots att Brendan Rodgers rävar hade extremt bra poängutdelning. Endast Norwich och Watford hade lägre expected points vilket säger en hel del. Schmeichel var tveklöst en av seriens bästa målvakter men nu har dansken lämnat Premier League för spel i Nice. Ett par nyckelspelare har även ryktats bort från klubben, bland annat Maddison.

Brentford lär inte bli någon enkel nöt att knäcka i premiären. Bortsett från Pontus Jansson består truppen i mångt och mycket av spelare som står på tillväxt och har framtiden för sig. Det dansk-betonade laget från London presterade på en stabil nivå i fjol och var överlag svårslagna. The Bees har även sett lovande ut på försäsongen då de besegrat Brighton, Betis och Arsenal bland annat.

Speltips

Leicester ser ut att vara på nedgång, således känns det skevt att Rodgers rävar ställs ut som hyfsat klara favoriter mot ett stabilt och svårslaget Brentford. Drygt 1,80 på att gästerna plockar minst en pinne spelas.

Spel: Brentford +0,5 @ 1,84

Tävling: Premier League

Plats: King Power Stadium

Tid: 15:00

Kalmar – AIK: Under 2,5 mål @ 1,69

Henke Rydströms Kalmar är ett robust gäng som sällan står för sämre insatser. Dock var insatsen senast mot Degerfors (1-2) undermålig där KFF hade oerhört svårt att skapa målchanser. Även fast Oliver Berg finns att tillgå framåt sitter styrkorna i det defensiva spelet, något som målskillnaden 18:14 efter 16 omgångar vittnar om. Med ett målsnitt på 2,0 mål per match i snitt är KFF seriens näst målsnålaste lag efter Mjällby.

Generellt sett är inte heller AIK någon “överlag”. Gnaget har dock fått igång John Guidetti och varit inblandade i några målrikare matcher på slutet. Rent spelmässigt har det sett tafatt ut och Bartosz Grzelak har med all rätt fått utstå lite kritik. Så sent som i torsdags stod AIK för en halvdan insats mot Shkendija (1-1) i Conference League-kvalet.

Speltips

På den småländska naturgräsmattan luktar det målsnålt. Med tanke på det tajta spelschemat kan det mycket väl vara en del trötta ben hos gnagarna. AIK är oftast kompakta och mot ett robust Kalmar har jag svårt att se en chansrik tillställning framför mig. Under 2,5 mål till 1,69 blir spelet.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,69

Tävling: Allsvenskan

Plats: Guldfågeln Arena

Tid: 15:00

Mjällby – Elfsborg: 2 @ 2,24

Det går absolut att argumentera för att Mjällby och Elfsborg är de två lagen som mest missvisande tabellplaceringar i Allsvenskan. Ingenting ska såklart tas ifrån Andreas “Brännan” Brännström, men ser vi till lagets insatser så är det helt otroligt att Mjällby skrapat ihop så här pass mycket poäng. I den senaste hemmavinsten mot Degerfors var Mjällby extremt illa ute, trots att de gulsvarta lirade så gott som hela den andra halvleken med en man mer på banan.

Elfsborg har tveklöst flera strängar på sin lyra. Försvaret har lämnat en del i övrigt att önska men faktum är att boråsarna är ett av de lagen som skapat flest målchanser i hela serien. I den sjuka tillställningen senast mot Häcken (4-4) visade Elfsborg vilken potential det finns i det offensiva spelet.

Speltips

Kommer Elfsborg upp i normal standard är jag övertygad om att de kommer att föra den här matchen. I mitt tycke råder det klasskillnad mellan lagen. Självfallet är underlaget (naturgräs) något Mjällby drar en liten fördel av, men över 2,20 på ett i grunden klart starkare Elfsborg kan jag inte blunda för.

Spel: 2 @ 2,24

Tävling: Allsvenskan

Plats: Strandvallen

Tid: 17:30

Trippeln

Leicester – Brentford: Brentford +0,5 @ 1,84Kalmar – AIK: Under 2,5 mål @ 1,69Mjällby – Elfsborg: 2 @ 2,24

Totalt odds: 6,96

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Spela Trippel på Svenska Spel