Dagens Trippel 8/4 8/4 “Fredagstrippel”

Dagens Trippel 8/4 8/4 "Fredagstrippel"

En ny omgång av Premier League drar igång under fredagskvällen. Eddie Howes vitsvarta skator får besök av Bruno Lages vargflock på St James’ Park. Min känsla är att The Magpies blir lite väl stora favoriter. Utöver PL finns Bundesliga och Eredivisie med på trippeln som betalar drygt 8 gånger smeten.

Trippeln finns att rygga här

Go Ahead Eagles – Willem II: 1 @ 2,16

Vi börjar i Eredivisie där örnarna från Deventer ska ses med riktigt god chans då Willem II gästar De Adelaarshorst.

Alexander Isaks gamla Willem II har rasat samman som ett korthus och nu riskerar klubben att trilla ur det nederländska finrummet. Gästerna från Tilburg inledde säsongen lovande men sedan oktober och framåt har Willem II varit rena rama slagpåsen. På de 21 senaste omgångarna har det blivit blott en seger, fyra kryss och 16(!) förluster. Endast nästjumbon Fortuna Sittard har lägre expected points.

Annat läge är det hos Go Ahead Eagles där den före detta Gefle-spelaren Isac Lidberg huserar. Lidberg och gänget har gjort flera fina insatser på slutet och återfinns på en stabil mittenposition. Hemma på De Adelaarshorst har Go Ahead Eagles vunnit de två senaste matcherna, mot Cambuur (3-0) och Ajax (2-1).

För dagen är bevisligen Willem II seriens svagaste kort. Efter den lovande säsongsinledningen har inte Tilburg-laget haft ett rätt. Ett skadefritt och formstarkt Go Ahead Eagles hugger jag till 2,14.

Spel: 1 @ 2,16

Tävling: Eredivisie

Plats: De Adelaarshorst

Tid: 20:00

Stuttgart – Dortmund: Över 3,5 mål @ 2,41

I Bundesliga talar det mesta för en målrik historia på Mercedes-Benz. Även fast priserna är pressade känns övern lockande.

Dortmund har ett fast grepp om andraplatsen, trots att de gulsvarta presterat rätt ojämnt under i stort sett hela säsongen. Något som raden 18-3-7 vittnar en del om. Både med och utan Håland är BVB alltid enormt starka framåt men försvarsspelet har varit allt annat än stabilt. I den förra omgången blev det torsk med hela 1-4 hemma mot Leipzig.

Dortmund snittar hela 3,9 mål per match – endast är Bayern München har ett högre målsnitt i Europas topp 5-ligor. 15 av Dortmunds 28 ligamatcher har gått över 3,5 mål.

Bottengänget Stuttgart och också sina styrkor i det offensiva spelet. Pellegrino Matarazzo förespråkar en offensiv fotboll och hans Stuttgart har varit ett målrikt lag sedan de tog klivet upp till Bundesliga 2019/20. Målsnittet per match ligger på 3,1 mål.

Stuttgart har skapat gott om målchanser i de senaste matcherna och hemma på Mercedes-Benz står Matarazzos mannar på två raka vinster, mot Augsburg (3-2) och Mönchengladbach (3-2).

Både lagen spelar en offensiv fotboll och kommer allt som oftast till enormt med chanser. Över hälften av Dortmunds matcher har gått över 3,5 mål och nu när vi får drygt 2,40 på spelet mot ett frejdigt Stuttgart lockar överpspelet.

Spel: Över 3,5 mål @ 2,41

Tävling: Bundesliga

Plats: Mercedes-Benz Arena

Tid: 20:30

Newcastle – Wolves: Wolves +0,5 @ 1,65

Vi avslutar i Premier League på St James’ Park där jag förväntar mig en tajt tillställning.

Läget var prekärt för de nyrika skatorna vid årsskiftet men Newcastle har rest sig och distanserat sig från bottenstrecket. Dock har det blivit tre raka förluster – förra helgen blev det torsk med hela 1-5 mot Kulans Tottenham. Eddie Howe störs fortfarande av en hel del skador då Hayden, Wilson och Trippier återfinns i rehabrummet.

Wolverhampton är allra högsta grad med i kampen om Europaplatserna. Blott två poäng är det upp till sjätteplatsen. Dock värderar marknaden vargarna rätt lågt, med visst fog ska sägas. Rent spelmässigt är det sällan Wolves övertygar. Här saknas både Neves (skadad) och Jiménez (avstängd) vilket är två tydliga avbräck.

Trots att Wolves fått med sig fler poäng än vad laget förtjänat, samt att de saknar både Neves och Jiménez, anser jag att Newcastle blir lite väl stora favoriter här. För ett par veckor sedan stängde Newcastle runt 2,70 hemma mot Brighton. Att Brighton värderas så här pass mycket högre än Wolves skriver jag inte under på. Wolves +0,5 till 1,65 är taget.

Spel: Wolves +0,5 @ 1,65

Tävling: Premier League

Plats: St James’ Park

Tid: 21:00

Trippeln

Go Ahead Eagles – Willem II: 1 @ 2,16Stuttgart – Dortmund: Över 3,5 mål @ 2,41Newcastle – Wolves: Wolves +0,5 @ 1,65

Totalt odds: 8,58

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel