Dagens Trippel 8/6 8/6 “Trippelt Nations League”

Dagens Trippel 8/6 8/6 "Trippelt Nations League"

En ny trippelmacka från Nations League har bakats ihop till veckans lill-lördag. Här görs nedslag i Glasgow, Dublin och Bryssel. Undertecknad backar skottarna, världstvåan samt Zelenskyjs hjältar!

Trippeln finns att rygga här

Skottland – Armenien: Skottland -1,5 @ 2,17

Något VM-slutspel i Qatar kommer det inte att bli för Andrew Robertson och hans skottar. Förra veckan blev det förlust i playoff-semifinalen hemma mot Ukraina med 1-3. Skottland stod annars för ett stabilt kvalspel. Britterna avslutade kvalgruppen med sex raka vinster och landade på raden 7-2-1. Insatserna under EM förra sommaren var även fullt dugliga även fast det blev respass redan i gruppspelet.

Armenien hade det betydligt tyngre under VM-kvalet. Avslutningen var extremt svag i höstas då de bland annat torskade med 0-5 hemma mot Nordmakedonien och 0-6 borta mot Tyskland. Armenien förlorade även en landskamp mot Norge med hela 0-9(!) så sent som i mars. Dock blev det seger i Nations League-premiären hemma mot Irland med 1-0, men det var inget resultat som direkt speglade matchbilden. Värt att notera är att gästernas enda stora stjärna, Roma-spelaren Henrikh Mkhitaryan, har tackat för sig i landslaget.

Gubbe för gubbe är Skottland klasser bättre. Steve Clarke har mängder av spelare i truppen som till vardags spelar i Premier League. Hemma på nationalarenan i Glasgow brukar britterna vara pålitliga och här ska de ha alla möjligheter att vinna bekvämt mot en nation som Armenien. Skottland -1,5 till 2,17 är ett smarrigt odds.

Spel: Skottland -1,5 @ 2,17

Tävling: Nations League

Plats: Hampden Park

Tid: 20:45

Irland – Ukraina: Ukraina +0,5 @ 1,62

Irland har inte rosat marknaden de senaste åren. De grönvita gick segerlösa från Nations League 2020, trots att de hade Bulgarien, Wales och Finland i gruppen. Irland missade EM förra sommaren och insatserna i VM-kvalet gav även en hel del i övrigt att önska. I kvalgruppen blev det bland annat torsk hemma mot Luxemburg. Som tidigare nämnts förlorade även Irland Nations League-premiären mot Armenien.

Det var känslosamma scener i Cardiff i söndags då Ukraina förlorade playoff-finalen mot Wales med 0-1. De gulblå lyckades verkligen kraftsamla i playoff-spelet och såg helt klart ut som det bättre laget mot Wales. Kan Zelenskyjs hjältar komma upp i liknande prestationer i Nations League har Ukraina tveklöst alla chanser att vinna den här gruppen. Malinovskyi, Yaremchuk, Yarmolenko och Zinchenko finns det ett väldigt stort kunnande i laget.

Hur statusen är på det ukrainska landslaget rent mentalt är såklart omöjligt att veta. Men kan Ukraina kraftsamla och prestera lika bra som mot Skottland och Wales i playoff-spelet har de gulblå alla möjligheter att vinna den här gruppen. Således ställer jag mig tveksam till att trubbiga irländare målas upp som klara favoriter. Jag sätter mig i den ukrainska båten och lirar Ukraina +0,5 till 1,62.

Spel: Ukraina +0,5 @ 1,62

Tävling: Nations League

Plats: Aviva Stadium

Tid: 20:45

Belgien – Polen: Belgien -0,5 @ 1,64

Världstvåan Belgien gjorde ett okej EM förra sommaren då det blev torsk i kvarten mot Italien. The Red Devils slaktade sedermera allt i VM-kvalet. Truppen börjar dock bli ålderstigen och i Nations League fick Belgien sämsta tänkbara start då det blev torsk med 1-4 hemma mot Nederländerna. De Bruyne har totalsågat den här turneringen så motivationen hos City-stjärnan ska man absolut sätta ett frågetecken kring. Med det sagt tror jag Belgien har toppchans att studsa tillbaka här.

VM-klara Polen håller likt Sverige rätt stabil nivå men mot bättre motstånd är det sällan Lewandowski & Co räcker till. Själva insatsen i vinsten mot Sverige i VM-playoffet var verkligen ingen övertygande sådan. De rödvita inledde Nations League med en knapp seger hemma mot ett roterat Wales (2-1) som tveklöst hade fokuset på playoff-finalen mot Ukraina. Även där var det återigen en rätt slätstruken insats från Polen.

Känslan är att Polen är något överskattat. Ser man till deras insatser det senaste året har det varit få övertygande prestationer. Samtidigt ska man ha med sig att både Belgien och Polen generellt sett är klart bäst på hemmaplan. I mitt tycke råder det klasskillnad mellan nationerna och drygt 1,60 på hemmasegern känns kort och gott för högt.

Spel: Belgien -0,5 @ 1,64

Tävling: Aviva Stadium

Plats: Kung Baudouin-stadion

Tid: 20:45

Trippeln

Skottland – Armenien: Skottland -1,5 @ 2,17Irland – Ukraina: Ukraina +0,5 @ 1,62Belgien – Polen: Belgien -0,5 @ 1,64

Totalt odds: 5,76

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel