Dagens Trippel 8/8 8/8 “Måndagstrippel”

Speltips: BK Häcken - IK Sirius 28/5 "Räkna inte bort gästerna"

Poolarn

Skribent:
Poolarn

Publicerad:
2022-08-08 13:04

Den svenska kulan står i fokus den här måndagskvällen. Viktiga poäng står på spel i både Allsvenskan och Superettan. Häcken och AFC Eskilstuna är två favoriter som backas i hemlandet, trippelns tredje bidrag är ett målspel från engelska Championship.

Speltipset finns att rygga här

Häcken – Helsingborg: Häcken -1,5 @ 1,97

Häcken är fortfarande med i guldstriden. Vid seger här tar göteborgarna över serieledningen. Högmos mannar har lirat en fin fotboll hela säsongen och Jeremejeff sprutar som bekant in mål. Med sina 18 fullträffar toppar han skytteligan överlägset. I den galna matchen senast mot Elfsborg (4-4) noterades Jeremejeff för ett hattrick.

Annat läge är det hos nästjumbon Helsingborg som är fast i bottenträsket tillsammans med Degen och Giffarna. HIF har haft det jobbigt hela säsongen och ser framförallt väldigt trubbiga ut framåt. Blott 12 mål har Skåne-laget gjort, hela sex färre än vad Jeremejeff alltså gjort.

Speltips

Det är klasskillnad mellan lagen, kort och gott. Varken Helsingborg, Degerfors eller Sundsvall känns tillräckligt bra för Allsvenskan. Dessutom ska man ha med sig att HIF endast plockat en pinne på naturgräs den här säsongen. Summa summarum känns närmare dubbel deg på Häcken -1,5 högt.

Spel: Häcken -1,5 @ 1,97Tävling: AllsvenskanPlats: Bravida ArenaTid: 19:00

AFC Eskilstuna – Jönköpings Södra: 1 @ 1,91

AFC Eskilstuna har haft svårt att hitta jämnheten i sina prestationer i Superettan. Dock är AFC som brukligt stabila hemma på Tunavallen där de orangeklädda har raden 6-1-2. Eskilstuna tappade poäng mot Örgryte i fredags på Gamla Ullevi men det ska sägas att det var en riktigt bra prestation från AFC som var totalt överlägsna spelmässigt.

Jönköpings Södra är i indragna i bottenstriden. Det har varit turbulent kring klubben hela säsongen och inför kvällens drabbning är det endast fyra poäng ner till jumbon Östersund, trots segern senast mot Västerås. Rutinerade Fredric Fendrich drog på sig säsongens tredje varning mot Västerås och är därför avstängd här. Ett tungt avbräck.

Speltips

AFC har hög kapacitet och bör ses med fin chans mot J-Södra som inte alls kommit upp i nivå så här långt. Underlaget är en faktor med tanke på att gästerna vantrivts på konstgräs. Blott en match har J-Södra vunnit på konstgräs det senaste året. 1,91 på hemmasegern plockar jag.

Spel: 1 @ 1,91Tävling: SuperettanPlats: TunavallenTid: 19:00

West Bromwich – Watford: Under 2,5 mål @ 1,68

I Championship förväntas Steve Bruces West Bromwich bli ett topplag. WBA hade en stark trupp i fjol och har fått in ett par fina gubbar under sommaren, bland annat John Swift från Reading som nätade i premiären mot Middlesbrough (1-1). Prestationen mot Boro var lovande från Bruces mannar.

Ett topplag kommer med största sannolikhet även Ken Sema och hans Watford att bli. Inför säsongen har walesaren Robert Edwards tagit över huvudansvaret. Fjolårssäsongens Premier League-gäng har ett stort kunnande i truppen och insatsen i hemmapremiären mot Sheffield United (1-0) var habil.

Speltips

Championship är en av världens tajtaste ligor och faktum är att endast en av tolv matcher gick över 2,5 mål i premiäromgången. WBA hade problem med effektiviteten i fjol men ser fortsatt stabila ut bakåt. Watford bör i sin tur vara relativt nöjda med en pinne på The Hawthorns med tanke på att detta är en av säsongens tuffare bortamatcher. Sammantaget lockar under 2,5 mål som betalar närmare 1,70.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,68Tävling: ChampionshipPlats: The HawthornsTid: 21:00

Trippeln

Häcken – Helsingborg: Häcken -1,5 @ 1,97AFC Eskilstuna – Jönköpings Södra: 1 @ 1,91West Bromwich – Watford: Under 2,5 mål @ 1,68

Totalt odds: 6,32

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Spela Trippel på Svenska Spel