Dagens Trippel 8/9 8/9 “Europa League & Conference League”

Speltips: Sevilla - Mallorca 11/5 "Sevilla visar sin dominans"

Poolarn

Skribent:
Poolarn

Publicerad:
2022-09-08 10:39

Den första omgången av Europa League och Europa Conference League drar igång den här torsdagskvällen. Malmö FF och Djurgården är de två svenska bidragen på den europeiska scenen. DIF ska ses med relativt fin chans på Irland, men mina speltankar hittas på annat håll den här aftonen. 6,77 betalar trippeln!

Speltipset finns att rygga här

Ferencváros – Trabzonspor: 1 @ 2,25

Den ungerska storklubben Ferencváros har radat upp ligatitlar de senaste åren och således skaffat sig en hel del rutin från dessa sammanhang. Årets upplaga ser stark ut och inledningen på säsongen har varit riktigt bra, framförallt från nyförvärvet Adama Traoré (ej att förväxla men spanjoren) som står noterad för fem pytsar i ligaspelet.

Ferencváros har stört flera europeiska storklubbar de senaste åren och så sent som i fjol besegrade ungrarna Leverkusen på hemmaplan i Europa League.

De regerande turkiska mästarna kommer till spel i betydligt sämre slag. Trabzonspor har störts av skador och inlett säsongen uselt. Att turkarna åkte ur Champions League-kvalet mot FC Köpenhamn var givetvis en stor missräkning, dock ingen jätteskräll med tanke på hur tydligt mycket sämre den turkiska ligan blivit de senaste åren.

Speltips

Trabzon har inlett uselt och saknar fortsatt ett par nyckelspelare, bland annat målvakten Cakir och navet Visca på grund av skador. Med dessa underlag känns raka ettan till 2,25 högt på ett kompetent, hemmastarkt och rutinerat Ferencváros.

Spel: 1 @ 2,25Tävling: Europa LeaguePlats: Groupama ArenaTid: 21:00

Crvena Zvezda – Monaco: Crvena Zvezda +0,5 @ 1,72

Crvena Zvezda, eller Röda Stjärnan om ni så vill, är sannerligen inte att leka med på Stadion Rajko Mitic. Serberna har ett oerhört mäktigt publikstöd i Belgrad där klubbar som Milan, Napoli och Liverpool tappat poäng de senaste åren. Numera leds klubben av Milos Milojevic som fick sparken från Malmö FF för ett par veckor sedan.

Inledningen på säsongen har vari helt okej och hemma på Stadion Rajko Mitic har inte Röda Stjärnan förlorat sedan november förra året.

Självfallet ska Monaco ses som ett bättre fotbollslag. Dock har fransmännen bara vunnit en av de fem senaste matcherna i Ligue 1. Man ska även ha med sig att kuggen Tchouaméni lämnat för Real Madrid medan målskytten Volland är skadad.

Speltips

Röda Stjärnan är erkänt starka på hemmabanan och Monaco ska sannerligen inte vara någon omöjlig motstånd. Fransmännen har inlett trevande och här anser jag att gästerna blir för lågt prisade. Crvena Zvezda +0,5 till 1,72 blir spelet.

Spel: Crvena Zvezda +0,5 @ 1,72Tävling: Europa LeaguePlats: Stadion Rajko MiticTid: 21:00

Molde – Gent: Gent +0,5 @ 1,75

Molde toppar den norska ligan före Bodö/Glimt som de blåvita krossade med 4-1 i helgen. Nu går det absolut att argumentera för att Erling Moes Molde är Skandinaviens bästa lag. Med det sagt skriver jag inte under på att baggarna blir så här pass stora favoriter den här aftonen. I kvalet torskade Molde hemma mot ett högst mediokert Wolfsberger (Österrike) på hemmaplan.

Gent är verkligen ingen enkel motståndare. Gästerna har en av Belgiens bästa spelarmaterial och för en vecka sedan besegrade de storklubben Anderlecht på bortaplan. Under sommaren har belgarna bland annat fått in norrmannen Jens Petter Hauge som vann Europa League förra säsongen med Frankfurt.

Speltips

Jag köper kort och gott inte att norrmännen är så här pass stora favoriter. Närmare 1,80 på att Gent plockar poäng är taget sju dagar i veckan!

Spel: Gent +0,5 @ 1,75Tävling: Europa Conference LeaguePlats: ArenaTid: 21:00

Trippeln

Ferencváros – Trabzonspor: 1 @ 2,25Crvena Zvezda – Monaco: Crvena Zvezda +0,5 @ 1,72Molde – Gent: Gent +0,5 @ 1,75

Totalt odds: 6,77

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Speltipset finns att rygga här

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Spela Trippel på Svenska Spel