Dagens Trippel 9/4 9/4 “Lördagstrippel”

Dagens Trippel 9/4 9/4 "Lördagstrippel"

Det finns gott om goa matcher att sätta tänderna i den här helgen. Jag har scannat av hela lördagens utbud och bakat ihop en trippel från tre olika ligor – Premier League, Championship och Allsvenskan. Precis som förra helgen känns Chelsea som en favorit i fara i det engelska finrummet. I Championship och Allsvenskan backas däremot favoriterna. Ha en fin helg och lycka till med era spel!

Trippeln finns att rygga här

Southampton – Chelsea: Southampton +0,5 @ 1,91

Det har varit blandat framgång på Chelsea-spelen den senaste veckan. Brentford +1,5 förra helgen satt som ett smäck men i Champions League-matchen mot Real Madrid kom jag helt snett på det. De kungsblå har haft det kämpigt både på och utanför planen de senaste veckorna och jag är inne på nya problem kan uppstå på St Mary’s.

Ägarsituationen kring klubben och Abramovich är knappast optimal. Hur mycket det påverkar spelarna är såklart svårt att veta. De senaste insatserna från Chelsea har dock varit allt annat än övertygande. Som jag var inne på förra helgen, innan förlusterna mot både Brentford (1-4) och Real Madrid (1-3), tyckte jag flera prestationer från Tuchels mannar lämnat en del i övrigt att önska.

Känslan är att bortamatchen mot Southampton kommer olägligt. Redan till veckan spelas returen mot Real i Champions League.

Southampton är i sin tur inga duvungar. Saints har presterat på en stabil nivå under i stort sett hela säsongen, framförallt på hemmaplan där de snott poäng av lag som Man United, Man City och Tottenham. Blott tre av 15 bortamatcher har Soton förlorat i Premier League

Det ska sägas att Soton gått på ett par plumpar den senaste månaden. Här saknas även Chelsea-lånet Broja som är en viktig kugge. Men med det sagt är känslan att Southampton ställs mot Chelsea i ett gynnsamt läge. Jag tror Hasenhüttls mannar står upp bättre än vad oddsen visar. Southampton +0,5 runt 1,90 är taget.

Spel: Southampton +0,5 @ 1,91

Tävling: Premier League

Plats: St Mary’s Stadium

Tid: 16:00

West Brom – Stoke: 1 @ 1,85

I Championship har West Brom tagit sig ur den becksvarta formsvackan och fått lite vittring på topp 6. Ett bortasvagt och troligen och också mindre motiverat Stoke bör WBA ha goda chanser att bryta ner.

För att WBA ska nå playoff-platserna måste de mer eller mindre gå rent. Vilket de absolut kan göra. Truppen är en av seriens bästa och flera av de senaste insatserna har varit riktigt bra. Det ska även sägas att det bara är tre lag som har högre expected points än WBA vilket någonstans vittnar om att tabellpositionen är något missvisande.

På The Hawthorns är The Baggies stabila. Här har de raden 10-7-2. De två senaste hemmamatcherna har WBA vunnit, trots att toppduon Fulham (1-0) och Bournemouth (2-0) varit på besök.

Stoke har också en på pappret starkt trupp och gästerna har likt WBA underpresterat den här säsongen. The Potters återfinns på den undre halvan och har egentligen inte mycket att spela för. Hemma i Stoke-on-Trent är Stoke förhållandevis stabila men bortaspelet har varit undermåligt under en längre tid. Faktum är att Stoke inte vunnit någon av de nio senaste bortamatcherna.

Jag tycker det mesta talar för WBA – hemmaplansfördel, form och inte minst motivation. När lagen möttes i höstas i Stoke-on-Trent prisades WBA runt 2,20. Nu när vi får WBA till 1,85 på The Hawthorns mot ett dessutom lite utcheckat Stoke tvekar jag inte på att backa favoriten.

Spel: 1 @ 1,85

Tävling: Championship

Plats: The Hawthorns

Tid: 16:00

Degerfors – Häcken: 2 @ 1,97

Mattan på Stora Valla håller inte måttet. Således har Degerfors hemmapremiär flyttats till Behrn Arena (konstgräs) i Örebro. Detta bör Häcken kunna dra rätt stor nytta av, framförallt på grund av underlaget.

Degerfors stod för en lovande insats borta mot Djurgården i premiären på Tele2, trots att det blev förlust med 1-3. Degen skapade gott om målchanser och hade inte alls varit oförtjänta av poäng i Stockholm. Men med det sagt tror jag värmlänningarna kan gå mot en tuff säsong. Försvaret ser fortfarande ihåligt ut och givetvis är Edvardsen (14 mål & 5 assist i fjol) ett enormt tungt tapp. Likaså kaptenen Oliver Ekroth.

Förra säsongen kom Degen upp i flera bra prestainer på Stora Valla, men på resande tass och i synnerhet på konstgräs hade Bruket det kämpigt. Förra säsongen vann värmlänningarna blott två matcher på konstgräs, mot Östersund och Örebro.

Häcken avslutade förra säsongen helt okej under Högmo och nu har baggen fått en hel försäsong på sig att förbereda laget. Premiären mot AIK (4-2) var ett stort styrkebesked. Göteborgarna skapade enormt med chanser mot AIK som var det laget som släppte in minst mål i fjol.

Min känsla är att Häcken bör vara minst lika bra som i fjol. Förra säsongen prisades Häcken runt 1,80 i bortamötet mot Degen, och då spelades matchen på Stora Valla. Således känns raka tvåan runt dubbel deg väldigt generöst på plastmattan i Örebro.

Spel: 2 @ 1,97

Tävling: Superettan

Plats: Behrn Arena

Tid: 17:30

Trippeln

Southampton – Chelsea: Southampton +0,5 @ 1,91West Brom – Stoke: 1 @ 1,85Degerfors – Häcken: 2 @ 1,97

Totalt odds: 6,96

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel