Dagens Trippel 9/5 9/5 “Blågul trippel”

Dagens Trippel 9/5 9/5 "Blågul trippel"

Lördagens trippel hittade hem och det var även ytterst nära att det blev tre gröna bockar på fredagens dito som betalade drygt tio gånger degen – sju av nio spel satt under helgen. Kul! Den svenska bollen rullar vidare ikväll måndag. Jag har spelidéer på Tele2, Finnvedsvallen och Södermalms IP.

Trippeln finns att rygga här

Elfsborg – Djurgården: Över 2,5 mål @ 1,81

Kvällens tungviktsmöte hämtas från Borås Arena. Här finns alla förutsättningar för en underhållande och chansrik tillställning.

Elfsborg ser precis som i fjol ut att vara ett målrikt gäng. Jimmy Thelins gubbar har skapat mängder av målchanser i flera matcher och de gulsvarta är det laget som gjort flest mål så här långt. I den förra omgången slaktades Degen med hela 6-0 där Rasmus Alm, tidigare Degerfors, gjorde ett hattrick. Tanken Per Frick vilades helt på Stora Valla vilket säger en del om bredden i offensiven.

Målrikt har det även varit i Djurgårdens matcher. Samtliga fyra konstgräsmatcher har gått över 2,5 mål. I poängtappet senast mot Helsingborg (2-2) hade Taha Ali lekstuga med Djurgårdens backlinje, dock speglade inte direkt resultatet matchbilden. Vid normal utdelning hade DIF mycket väl kunnat göra 4-5 mål på Tele2.

Både Elfsborg och Djurgården ser starka ut framåt och har gjort mycket mål. Det finns flera matchvinnartyper i båda lagen, framförallt hos Blåränderna som bland annat bänkade Victor Edvardsen mot HIF. Däremot har Kim & Tolles försvar sett allt annat än pålitligt. Summa summarum borde alla förutsättningar finnas för en målglad historia i Borås. 1,81 på över 2,5 mål liras.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,81

Tävling: Allsvenskan

Plats: Borås Arena

Tid: 19:10

IFK Värnamo – Häcken: Värnamo +0,5 @ 1,79

Värnamo på Finnvedsvallen är absolut ingen enkel bortamatch. Priser runt 1,80 på att Jonas Therns gubbar tar poäng känns spontant högt.

Värnamo har uppträtt stabilt under inledningen, framförallt på hemmaplan där de vitblå fortfarande inte släppt in något mål, trots att Malmö FF varit på besök. Ett tydligt grundspel, en ramstark defensiv samt ett stabilt hemmaspel kan mycket väl räcka långt. Viktigt även att Marcus Antonsson (2 mål) fått en skaplig start i sin nya klubb, likaså AIK-lånet Robin Tihi.

Häcken har blandat och gett under inledningen. Göteborgarna har på pappret ett starkt lag och känslan är att det är få lag i serien som har en högre höjd än gästerna från Hisingen. Alexander Jeremejeff har fått en smakstart på säsongen och redan noterats för fem fullträffar. Dock ska det sägas att Häcken spelat fem av sina sex matcher på konstgräs. På naturgräs brukar gästerna vara långt ifrån lika framgångsrika. I fjol vann Häcken endast en match på riktigt gräs och i bortamötet mot Helsingborg tappade även Per Mathias Högmos mannar poäng.

Att Häcken målas upp som så här pass klara favoriter på det småländska gräset skriver jag inte under på. Värnamo har hållit nollan i samtliga hemmamatcher och bör kunna stå upp bättre här än vad oddsen gör gällande.

Spel: Värnamo +0,5 @ 1,79

Tävling: Allsvenskan

Plats: Finnvedsvallen

Tid: 19:00

Skövde AIK – Halmstads BK: Halmstad -0,5 @ 1,92

Nykomlingen Skövde har sannerligen fått en smakstart i Superettan. Här är jag dock inne på att värdlaget får det svårt.

Tobias Linderoth och hans Skövde har gjort allting rätt så här långt. 13 av 15 poäng har AIK plockat efter fem omgångar och det är absolut inget Linderoth behöver be om ursäkt för. Elfsborg-lånet Jack Cooper Love (5 mål), som gjorde noll mål för ÖIS i fjol, har varit helt briljant under inledningen.

Halmstad är dock ett lag som ska hållas klart högre i grunden. Att det skiljde två divisioner mellan klubbarna så sent som i fjol går inte att bortse från. Topptippade HBK stod för en liten knackig inledningen men Pelle Olssons och Mange Haglunds gäng har till synes kommit igång – tre raka vinster utan insläppt mål. Som jag har varit inne på tidigare håller defensiven med Baffo och Ante Johansson allsvensk klass.

Förra säsongen var det endast AIK som släppte in färre mål än HBK i Allsvenskan. Trots degraderingen har Haglund fått behålla stommen från i fjol och alla medel finns tveklöst för att studsa tillbaka direkt upp i Allsvenskan. Ingenting ska tas ifrån succélaget Skövde men här är jag ändå inne på att det blir problem för Linderoths gäng. Allt för stora växlar går det trots allt inte att dra efter fem omgångar. Drygt 1,90 på seriens bästa lag känns högt mot en på förhand bottentippad nykomling.

Spel: Halmstad -0,5 @ 1,92

Tävling: Superettan

Plats: Södermalms IP

Tid: 19:00

Trippeln

Elfsborg – Djurgården: Över 2,5 mål @ 1,81IFK Värnamo – Häcken: Värnamo +0,5 @ 1,79Skövde AIK – Halmstads BK: Halmstad -0,5 @ 1,92

Totalt odds: 6,22

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel