Dagens Trippel 9/6 9/6 “Nations League”

Dagens Trippel 9/6 9/6 "Nations League"

Kul att trippeln gick in igår då Ukraina, Belgien och Skottland gjorde jobbet! Nu gäller det att smida medan järnet är varmt. Ikväll riktar jag in mig på Nations League-matcher från Genève, Oslo och Lissabon. Närmare nio gånger smeten betalar denna trerätters!

Trippeln finns att rygga här

Norge – Slovenien: Norge -1,5 @ 2,22

Att grannarna i väst inlett Nations League starkt kommer inte som någon överraskning. Norge har en ruskigt spännande generation på gång. Baggarna har inlett med två raka vinster mot Serbien (1-0) och Sverige (2-1) där stjärnan Håland föga förvånande har gjort alla målen.

Även om Solbakken väljer att snurra på ett par positioner ikväll mot Slovenien ska ändå baggarna ses med toppchans. Slovenien är gruppens klart svagaste kort som inte haft mycket att komma med mot varken Serbien (1-4) eller Sverige (0-2). När Atalanta-stjärnan Josip Ilicic alltjämt saknas ser det väldigt tunt ut framåt.

Jag tror Norge har alla möjligheter att vinna detta med viss marginal. Drygt 2,20 på Norge -1,5 känns således som ett trevligt odds.

Spel: Norge -1,5 @ 2,22

Tävling: Nations League

Plats: Ullevål Stadion

Tid: 20:45

Schweiz – Spanien: 2 @ 1,85

Både Schweiz och Spanien har fått en jobbig start i A-divisionen, framförallt schweizarna som står på noll pinnar och 1:6 i målskillnad efter två omgångar. Spanien är också vinstlösa men rent spelmässigt har La Roja som brukligt sett fina ut. Spanjackerna var närmast segern i 1-1-matchen mot Portugal och såg stundtals väldigt dominanta mot Tjeckien (2-2).

Schweiz har överlag ett fint landslagsår bakom sig men position för position är Spanien tveklöst ett klart starkare landslag. Känslan är att nyckelspelare som Seferovic och Shaqiri har sina bästa år bakom sig.

Spanien har en ung och oerhört talangfull trupp. I mitt tycke ska La Roja hållas som ett av planetens bästa landslag. Spanjackerna såg fina ut i EM förra sommaren, så även i Nations League-slutspelet 2021. Insatserna mot både Portugal och Tjeckien har även varit lovande trots att det inte trillat in några trepoängare. Nu bör det vara läge för retroaktiv utdelning. Drygt 1,80 på favoriten i Genève lockar.

Spel: 2 @ 1,85

Tävling: Nations League

Plats: Stade de Genève

Tid: 20:45

Portugal – Tjeckien: Portugal -1,5 @ 2,13

Nations League-mästarna från 2019, Portugal alltså, har fått en smakstart. Poängen borta mot Spanien följdes upp med 4-0 hemma mot Schweiz. Klasspelare som Cancelo, Silva, Jota och Ronaldo klev fram mot schweizarna. Coach Santos har världsklasspelare på i princip varenda position och mot gruppens på pappret svagaste kort ska Portugal gälla som glasklara favoriter.

Tjeckien står också på fyra poäng men det ska sägas att de haft alla marginaler på sin sida. Mot Spanien var tjeckerna under långa stunder utspelade. Ser vi till truppen så är den långt ifrån ordinarie, flera nyckelspelare saknas nämligen på grund av olika anledningar. Varken Darida, Vydra, Barák eller målkungen Schick finns med den här samlingen.

Portugal ser fina ut och ska såklart hållas ett par snäpp högre än Tjeckien, framförallt då Silhavys landslag ser reservbetonat ut. Allt för stora växlar tror jag inte att man ska dra av tjeckernas poängmässigt fina inledning. 2,13 på Portugal -1,5 känns något för högt.

Spel: Portugal -1,5 @ 2,13

Tävling: Nations League

Plats: Estádio José Alvalade

Tid: 20:45

Trippeln

Norge – Slovenien: Norge -1,5 @ 2,22Schweiz – Spanien: 2 @ 1,85Portugal – Tjeckien: Portugal -1,5 @ 2,13

Totalt odds: 8,75

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel