Dagens Trippel 9/8 9/8 “Trippel från Superettan!”

Dagens Trippel 27/6 27/6 "Svensk fotboll för hela slanten"

Poolarn

Skribent:
Poolarn

Publicerad:
2022-08-09 10:06

Det är fullt blås i Superettan under tisdagskvällen. Det ska sparkas boll på tre arenor i Västra Götalands län den här aftonen. På både Bravida och Södermalms IP finns det till synes goda mål-förutsättningar medan Brage känns som ett givet “klick” på Borås Arena.

Speltipset finns att rygga här

Norrby – Brage: Brage +0,5 @ 1,80

Det osar katt kring Borås andralag. Mak Linds Norrby har torskat tre raka kamper, släppt in tio mål på dessa matcher och nu är laget i allra högsta grad indragna i bottenstriden. Överlag är det dock inte försvaret som varit problemet utan effektiviteten. Norrbys tidigare poängmaskin Dijan Vukojevic, numera Degerfors, har inte klubben lyckats ersätta.

Mer positiva vindar blåser det kring Borlänges stolthet. Coach Klebér Saarenpää har tillåtits tid vilket börjat gett resultat. IK Brage har överträffat alla förväntningar och återfinns på andra plats i tabellen bakom suveränen Halmstad. Grönvita IKB har ett fint grundspel och har varit svåra att forcera hela säsongen. Brage har släppt in minst mål i serien och har endast torskat tre av 17 matcher. Att Seth Hellberg är avstängd på mitten är ett avbräck ska sägas.

Speltips

Att marknaden fortfarande håller Norrby högre än Brage ställer jag mig frågande till. IKB har presterat på en stabil nivå hela säsongen och lär ha ett helt annat självförtroende än Mak Linds gubbar. 1,80 på att Brage tar poäng är en no-brainer.

Spel: Brage +0,5 @ 1,80Tävling: SuperettanPlats: Borås ArenaTid: 19:00

Utsikten – Trelleborg: Över 2,5 mål @ 1,84

Nykomlingen Utsikten återfinns i mitten av tabellen. En väldigt fin inledning har följts upp med en sämre sommar. 1-3-förlusten senast mot Öster var fjärde raka nederlaget för göteborgarna. Den nya försvararen Marvin Anieboh blev utvisad mot Öster och är således avstängd, det är även back-kollegan Jakob Hedenquist.

Trelleborg gick på pumpen senast mot Halmstad med 0-4 men överlag har Skånelaget gått ganska bra på slutet. Endast en pinne är det upp till topp 3. Trots avsaknaden av Petar Petrović har “Trellehulla” varit starka framåt med Offia Henry och Nicolas Mortensen i spetsen. Nu är även Mohammed Saeid tillbaka i spel efter en tids frånvaro.

Speltips

Båda lagen har varit starka framåt vilket 27 gjorda mål vardera pekar på efter 17 omgångar. Dock släpper både Utsikten och Trelleborg in en hel del mål. Gästerna snittar 3,2 mål per match och faktum är att 12 av Trelleborgs 17 matcher gått över 2,5 mål. Därmed känns överspelet intressant, framförallt då Utsikten har försvarsbekymmer. 1,84 på över 2,5 mål spelas.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,84Tävling: SuperettanPlats: Bravida ArenaTid: 19:00

Skövde – Öster: Båda lagen gör mål: Ja @ 1,82

Tobias Linderoths Skövde skuggar fortfarande topplagen i Superettan. Jack Cooper Love, som toppar skytteligan med sina 12 påsar, har sannerligen gått i bräschen för AIK. Trollhättans tidigare målspruta, Yoann Fellrath, har även han sakta men säkert börjat komma igång. Mot Öster kommer Linderoth att få klara sig utan mittbacken Filip Schyberg som är avstängd.

På samma poäng återfinns Öster som har en av seriens starkaste trupper. Tittar vi till smålänningarnas prestationer under säsongen så råder det ingen tvekan om att ÖIF varit ett av seriens bästa lag. Dock ska det sägas att Öster haft en förmåga att släppa in rätt billiga mål titt som tätt. 3-1-segern senast mot Utsikten var femte matchen i följd utan förlust.

Speltips

Öster håller hög nivå och har inte blivit nollade en enda gång den här säsongen, däremot släpper smålänningarna in en del billiga mål. “Båda lagen gör mål” har suttit i 10 av Östers 11 senaste matcher. I Skövdes fall har linan lösts i 5 av deras 6 senaste. När lagen möttes för en dryg månad sedan vann Skövde med 3-2 i Växjö. 1,82 på att båda lagen nätar känns fin.

Spel: Båda lagen gör mål: Ja @ 1,82Tävling: SuperettanPlats: Södermalms IPTid: 19:00

Trippeln

Norrby – Brage: Brage +0,5 @ 1,80Utsikten – Trelleborg: Över 2,5 mål @ 1,84Skövde – Öster: Båda lagen gör mål: Ja @ 1,82

Totalt odds: 6,02

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Spela Trippel på Svenska Spel