Degerfors IF- BK Häcken 9/4 “Ingen hemmaplansfördel för…

Degerfors IF- BK Häcken 9/4 "Ingen hemmaplansfördel för…

JohanS

Degerfors kommer från en hedersam förlust mot Djurgården och Häcken från en kalasfin 4-2-seger mot AIK. Känner klar fördel gästerna här då matchen dessutom spelas på konstgräset i Örebro.

Speltips

Degerfors bör få otroligt svårt att undvika bottenplatserna denna säsong givet den bristande kvaliteten på truppen i nuvarande stund och där laget bör få förtvivlat svårt att vaska ihop de antal mål som Edvardsen stod för under förra säsongen. Det är hemma på Stora Vallas naturgräs som poängen kommer tas denna säsong- men såhär tidigt på säsongen är gräset i för uselt skick så Degerfors tvingas inledningsvis spela på konstgräset i Örebro istället. Tänk alltså bort hemmaplansfördelen här. Nu kommer i och för sig Degerfors från en fin spelmässig insats mot Djurgården där man hade en rad ramträffar men något ologiskt förlorade matchen med 1-3.

Häcken har haft viss ruljans i spelartruppen och känns lite svåra att placera. Man har så att säga haft höga förhoppningar förr på Häcken- men blivit besviken i slutändan. I cupspelet var man vassa fram till dess Bajen pulvriserade dem på Tele2 med hela 4-0. Häcken klev dock ändå ut i den allsvenska premiären och vann klart rättvist hemma mot AIK med 4-2. Jeremejeff hattrickhjälte och nyförvärvet Uddenäs var briljant och fick kröna sin fina insats med ett mål. Coach Högmo startade inte bara nyförvärvet Uddenäs utan även nyförvärven Hovland (mittback), och Rygaard (mittfältare). Spelade dock 19-årige Hansen från start på vänsterbacken och där lär väl det poängstarka nyförvärvet från Mjällby, Hodzic, kliva in omgående och göra platsen till sin? Youssef och Traoré är långtidsskadade och mot Gnaget var även Uchenna och Friberg sjuka, men lär vara åter här. Häcken känns flera snäpp vassare än Degerfors för stunden och när matchen spelas i Örebro på ett underlag som Häcken föredrar så håller jag dem som klara favoriter till vinsten.

Tror Häcken vinner men inte att segersiffrorna stannar vid 1-0. Spelar därför Häcken att vinna & ö 1,5 mål i matchen till 2.30 hos bet365. Rak bortaseger betalar 1.95 för den som hellre föredrar det raka vinstspelet.

Spela Häcken att vinna & ö 1,5 mål i matchen på Bet365