Dominic Thiem vs. Roberto Bautista Agut 14/7 “Thiem på…

Dominic Thiem vs. Roberto Bautista Agut 14/7 "Thiem på…

SpelTorsten

Efter att förlorat 12 av de 14 senaste matcherna så vann Thiem mot Ruusuvuori i den första rundan i Båstad.
Han låg under flera gånger men tog sig samman och vann avgörande set i tie break. I normala fall så tänker man okey så bra men den vinsten just där betyder så mycket mer för Dominic Thiem då det var hans första ATP vinst på 14 månader.

Thiem såg länge ut att bli den nya sensationen och ta över tronen efter Federer, Nadal & Djokovic. Han var så högt rankad som nummer tre 2020 och vann dessutom en Grand Slam det året i US Open. Framtiden såg ljus ut men sen kommer skadorna. Skada på skada gjorde att han inte kunde prestera på normal nivå och har haft det ruskigt tungt sedan dess. Han är långt ifrån sin normala kapacitet men de matcher jag har sett med honom senaste veckorna så ser det bra ut och kan absolut se Thiem tillbaka i toppen. Han är mer eller mindre komplett som tennisspelare och nu saknas bara matchning och vinster för att psyket ska ta sig tillbaka. Fysiskt ser han bra ut så nu behöver han bara få vinna några matcher så självförtroendet kommer på plats. Det var en otroligt viktig seger här i första rundan och det kommer han ta med sig till mötet mot den 34-åriga spanjoren Roberto Bautista Agut (rankad 20 i världen).

Den rutinerade spanjoren är inte som de flesta spanjorer då han trivs bäst på hårt underlag och det är där hans framgångar har kommit. Han har en turneringsvinst på grus (på ATP nivå) samtidigt som Thiem hunnit med hela TIO stycken även om det var några år sedan nu. Spanjorer brukar gilla grus och är uppväxta på underlaget men som sagt, Agut skiljer sig lite här och mycket är på grund av hans slag, de är lite flackare vilket passar bättre på hårt underlag än grus. Här i Båstad är gruset långsamt och något som borde passa Thiem bättre som har en otrolig snärt i sitt slag och kommer ställa till det för spanjoren.

Med tanke på vad jag sett, vad förutsättningarna är och med tanke på underlaget så tycker jag ett överspel är på sin plats här. Thiem ger sig aldrig och kommer kriga för varje boll, tänker att vi får se ett tie break här så då ligger överspelet nära till hands.

SPELET

Över 21.5 Games

5/10 Units investeras.Spelet läggs på Betsson

HÄR FINNER NI FLER AV MINA SPELTIPS & ANDELAR:

SpelTorsten.se (Här ligger mina dagliga andelar och även mina speltips & analyser från bettingstugan)Strykpodden.se (Egen sida för podcasten, här finner ni avsnitten och länkar till de vanligaste plattformarna)Twitter @SpelTorstenSpotify Podcast & Apple Podcast (Här kan ni gå in o lyssna på min “Strykpodd” där jag går igenom Stryktips & Europatips)Discord (en app där allt är samlat smidigt och användarvänligt)YouTube (Youtube kanal med uppsnack & analyser.Twitch (Här kommer livesändningar och där vi jobbar in dart, stryktips, europatips osv.)

Spela Över 21.5 Games på Betsson