Europatipset Onsdag 25 Maj » Analys & Tips

Europatipset Tisdag 29 Mars » Analys & Tips

Analys, tips och spelförslag inför Europatipset den 25 Maj hos Svenska Spel Sport & Casino AB

Veckans tvådagarskupong ser ruskigt smarrig ut. Det finns inte mycket mer att önska då det är sex millar i jackpot och strålande spelvärde på bongen. Här bjuds vi på The Norwegian El Clásico, mysig Division 1-fotboll och flera högintressanta finaler, bland annat från Svenska Cupen. Mina tankar hittar ni här nedan. God lycka med era bongar!

💰 Banken! – Karlstad

Det finns i mitt tycke ingen anledning att gardera ett i grunden skickligt Karlstad. Värmlänningarna är en av ytterst få klara favoriter som inte ser ut att överstreckas. Given tvåa i Örebro således!

💣 Knallen! – Vålerenga

Det brukar bli jämna matcher i Norges El Clásico. Lilleström har inlett långt över förväntan och här blir LSK på tok för hårt streckat. Vålerenga har inte torskat på Åråsen sedan 2017 och till rådande procent är det ypperligt läge att backa underdogen i baggeland.

1. Roma – Feyenoord 1X2

Finalen i Conference League spelas i Tirana. Roma har börjat hitta rätt under Mourinho och får anses som favoriter här. Både kaptenen Pellegrini och målkungen Abraham är i toppform. Dock ser romarna ut att bli lite väl hårt streckat. Feyenoord har sett väldigt stabila ut under hela turneringen. Holländarna har bara torskat en match, och det var under kvalet förra sommaren då det blev torsk i den redan avgjorda returen borta mot Elfsborg. Jag håller det här mer öppet än vad strecken indikerar. X2 är därmed att föredra som utgång.

2. Lilleström – Vålerenga X2

The Norwegian El Clásico går av stapeln på Åråsen. Tom Pettersson och hans Lilleström toppar något förvånande Eliteserien efter åtta omgångar. Ingenting ska tas ifrån LSK men grottar man ner sig i lagets prestationer råder det ingen tvekan om att de gulsvarta haft marginalerna på sin sida. Vålerenga har fått en sämre start. Dock besitter de hög kapacitet. Den gamla Bajen-spelaren Kjartansson är en av seriens bättre anfallare som redan står noterad för fyra fullträffar. Nu när Lilleström streckas som om de vore Bodö/Glimt är det inte alls dumt att chansa bort ettan. X2.

3. Forward – Karlstad 2

IF Karlstad ska vara ett av Division 1 Norras starkaste lag. Coach Konstantinos Panagopoulos har en del allsvensk rutin i laget. Värmlänningarna inledde säsongen knackigt men nu ser Karlstad ut att ha kommit igång. Närmast kommer Panagopoulos mannar från en 3-2-seger mot Sollentuna där den före detta Örebro-anfallaren Isaac Boye gjorde det avgörande målet. Nykomlingen Forward besitter inte alls samma potential. Örebroarna har som väntat inlett säsongen svagt och här saknar de en av lagets bästa spelare, tian Josef Ibrahim (avstängd). Fin tvåa.

4. Hammarby TFF – Haninge 1X2

På Hammarby IP är det derby. Hammarbys talanger var nära att trilla ur serien i fjol och även denna säsong förväntas junisarna från Söder tillhöra det nedre skiktet av tabellen. IFK Haninge är ett lag med högre kapacitet där spelare som Span och Igboananike finns att tillgå i kedjan. Gästerna har dock blandat och gett under inledningen och under fjolåret lyckades IFK bara ta en pinne mot Hammarby TFF. Här bör favoriten garderas, helst med samtliga tecken.

5. Motala – Örebro Syrianska 1

Motala har segrat hemma och torskat borta. På Idrottsparken i speedway-meckat har AIF vunnit fyra raka matcher med målskillnaden 12:2. I den förra omgången blev det seger mot Umeå med 4-1 där VSK-lånet Patric Åslund hoppade in i den andra halvleken och gjorde två pytsar. Örebro Syrianska inledde lovande men formen har stagnerat. På de sex senaste matcherna har syrianerna endast vunnit en match. På Idrottsparken känns det således sunt att backa Motala. Ettan tippas.

6. Sollentuna – Stockholm Internazionale 1

Sollentuna, som besegrade både Västerås och AIK under försäsongen, har inte alls fått det att lossna så här långt. Blott tio pinnar har SFK skrapat ihop efter åtta omgångar. Dock ska det sägas att formen är på uppgång. Innan 2-3-förlusten borta mot Karlstad stod de svartklädda på två raka vinster. Nykomlingen Stockholm Internazionale är ett spännande lag som slaktat sig igenom seriesystemet sedan klubben grundades 2010. Men trots gästernas fina inledning ska ändå värdlaget hållas som favoriter på Sollentunavallen, framförallt då Inter saknar rutinerade Filip Almström (avstängd). Vettig etta till skaplig procent.

7. Sylvia – Sandviken 2

Toppmöte från Platinumcars Arena. Sandviken har slaktat så gott som allt sedan förlusten i premiären mot Örebro Syrianska och stålmännen från Gästrikland toppar nu tabellen. Precis som i fjol har Mohammed Naeem öst in mål – nio strutar har han noterats för efter åtta framträdanden. Sylvia kommer att bli en tuff opponent i Norrköping. De vitsvarta är stabila bakåt och normalt sett pålitliga på plastmattan. Sandviken ställs dock ut som tämligen klara favoriter på Oddset och till rådande procent känns tvåan som en tänkbar spik i toppmötet.

8. Tvååker – Ljungskile 1

I Division 1 Södra ser det svenska folket ut att gå bort sig fullständigt på Övrevi. Tobbe Hyséns Tvååker har varit ruskigt starka på den halländska mattan. Här har Rasmus Andersson & Co slaktat Oskarshamn (3-0), Ängelholm (3-1) och Lund (4-0). Således blir det svårt att köpa att Ljungskile ställs ut som favoriter här. Visserligen har LSK fått en skön nystart under coach Erik “Luggen” Lund, men här blir de kort och gott för högt värderade. I fjol torskade gästerna med 1-4 på Övrevi. Fin etta till låg procent.

9. Vänersborg – Trollhättan 1X

I bandynästet blir Trollhättan alldeles för hårt streckat. Vänersborg har varit inblandade i flera jämna matcher och tagit poäng i fem av åtta kamper. VIF har bland annat snott poäng av Falkenberg, Ängelholm och Ljungskile. Hemmamötet mot serieledarna Oddevold var även jämnt. Trollhättan har inlett skapligt men i jämförelse med i fjol ser inte TFC lika vassa ut. Yoann Fellrath, som vann skytteligan och blev utsedd till seriens bästa spelare i fjol, har inte gått att ersätta. Nu när tvåan överstreckas rejält är det läge att vända på klacken och backa underdogen. 1X i utgång.

10. Hammarby – Malmö FF 1

På Tele2 Arena ska Hammarby försöka försvara cupguldet från i fjol. Bajen har fått en smakstart under Cifuentes och bröderna från Söder toppar Allsvenskan efter nio omgångar. Tyngre har det gått för Milojevic Malmö FF som kantats av skador hela våren. Även fast di blåe börjat få tillbaka ett par gubbar från skadelistan så blev det torsk hemma mot Häcken i helgen – detta var tredje raka nederlaget. Jag håller Bajen som favoriter på plastmattan och utgår också från ettan. Men då spelvärdet ligger på MFF vill jag ändå få med garderingar på det stora systemet.

11. Odense – Midtjylland 1X2

I Landspokal Cup är det final på Bröndby Stadion i Köpenhamn. Midtjylland ska ses som tämligen klara favoriter här. De rödsvarta vargarna avslutade mästerskapsserien riktigt starkt men trots detta var det FC Köpenhamn som blev danska mästare. Odense tillhörde nedflyttningsserien och håller såklart inte samma standard i grunden. Andreas Alms mannar har dock stått för en stark vår och i en enskild match utesluter jag inte att OB kan överraska. Med magiskt spelvärde på Alms pågar jobbas skräll i finalen – alla tecken.

12. Auxerre – St. Etienne 2

Ligue 2-klubben Auxerre och mesta mästarna St. Etienne gör upp i ett dubbelmöte. Vinnaren belönas med en plats i Ligue 1 kommande säsong. Storklubben St. Etienne är på väg att nå rock bottom. De grönklädda har gått kräftgång hela säsongen i det franska finrummet men i den sista omgången lyckades ändå Les Verts lösa en kvalplats. Philippe Mexés gamla Auxerre har inte alls samma typ av press på sina axlar. Ser vi till lagens trupper så värderas St Etiennes mer än fem gånger så högt vilket säger det mesta. Gästerna ska hållas klart högre och med finfint värde på mesta mästarna är tvåan en gångbar chansspik på mindre lappar.

13. Kayserispor – Sivasspor X2

Den turkiska cup-finalen spelas vid Bosporen. Sivasspor avslutade Süper Lig med fyra vinster på fem omgångar och i den här finalen får de ses som knappa favoriter. Kayserispor slog förvisso ut de turkiska mästarna Trabzonspor i semifinalen vilket var en stor skräll. Men avslutningen på ligaspelet var riktigt svagt – i den sista omgången blev det torsk mot just Sivasspor med 1-2. Vi bör kunna sitta lugna i den turkiska båten med X2.

216 rader

1. Roma – Feyenoord 1×2

2. Lilleström – Vålerenga x2

3. Forward – Karlstad 2

4. Hammarby TFF – Haninge 1×2

5. Motala – Örebro Syrianska 1

6. Sollentuna – Sthlm Intern. 1

7. Sylvia – Sandviken 2

8. Tvååker – Ljungskile 1

9. Vänersborg – Trollhättan 1x

10. Hammarby – Malmö FF 1

11. Odense – Midtjylland 1×2

12. Auxerre – St. Etienne 2

13. Kayserispor – Sivasspor x2

1296 rader

1. Roma – Feyenoord 1×2

2. Lilleström – Vålerenga x2

3. Forward – Karlstad 2

4. Hammarby TFF – Haninge 1×2

5. Motala – Örebro Syrianska 1

6. Sollentuna – Sthlm Intern. 1

7. Sylvia – Sandviken 2

8. Tvååker – Ljungskile 1

9. Vänersborg – Trollhättan 1x

10. Hammarby – Malmö FF 1×2

11. Odense – Midtjylland 1×2

12. Auxerre – St. Etienne x2

13. Kayserispor – Sivasspor x2