Europatipset Onsdag 31 Augusti » Analys & Tips

Europatipset Tisdag 29 Mars » Analys & Tips

Det är midweek-omgång i flera europeiska storligor vilket gör att onsdagens Europatipset påminner en hel del om en söndagsbong. England står för lejonparten av underhållningen, lite fransk, nederländsk och belgisk boll finns även med på raden. Främsta spikarna återfinns på de brittiska öarna samt i nederländska Enskede!

💰 Banken! – Twente

Topplaget Twente visade klass mot Fiorentina i Conference League-kvalet och hemma mot nykomlingen Excelsior ska de ses med toppchans. Excelsior har släppt till flest chanser i Eredivisie och torskade med hela 1-6 senast mot PSV. Stabil etta!

💣 Knallen! – Nice

En uppryckning är att räkna med från Nice som förstärkt laget med Schmeichel, Ramsey och Pépé. Att ett kraftigt nedmonterat Lille streckas upp som storfavoriter i det här mötet känns således verkligen inte motiverat. X2 rensar magiskt!

1. Liverpool – Newcastle 1

Liverpool tystade sannerligen alla kritiker i helgen då Bournemouth slaktades med hela 9-0(!), detta trots att Salah gick poänglös från Anfield. Skadeläget är fortfarande ett bekymmer men faktum är att det nästan ser värre ut hos gästerna. Storsatsande Newcastle ser ut att få klara sig utan Guimaraes, Wilson och magikern Allan Saint-Maximin. Detta är en trio av spelare som är helt ovärderliga för Eddie Howe. Något spel för Alexander Isak blir det inte heller. Även fast The Magpies är obesegrade efter fyra omgångar har jag svårt att se sargade “skator” plocka poäng mot ett ursinnigt Pool på Anfield. Ettan bankas in!

2. Arsenal – Aston Villa 1X

Fullpoängaren Arsenal har tveklöst motsvarat förväntningarna. Mikel Artetas kanoner har helt klart någonting spännande på gång men alltför stora växlar tror jag inte man ska dra efter fyra omgångar, framförallt inte med tanke på att motståndet varit begränsat. Derbysegern senast mot Fulham satt oerhört långt inne. Med både motbjudande Partey och Zinchenko i rehabrummet känns det skevt att The Gunners strecka upp mot 80 procent. Aston Villa har förvisso inlett uselt men Steven Gerrard har ett väldigt starkt spelarmaterial till sitt förfogande. Jag garderar därför den överstreckade ettan, helst med samtliga tecken på större lappar.

3. Bournemouth – Wolverhampton 1X2

Efter hemmasegern mot Aston Villa har Bournemouth torskat mot Arsenal, Man City och Liverpool. Inte mycket att säga om. 0-9 på Anfield fick dock bägaren att rinna över för ledningen. Scott Parker har nu fått sparken och tills vidare kommer Gary O’Neil att leda laget. Allt talar tveklöst för att The Cherreris går mot en väldigt jobbig säsong, med det sagt bör poängmöjligheterna vara skapliga hemma mot Wolves. Att skyttekungen Solanke är åter i spel gör offensiven spetsigare. “Vargarna” ser trubbiga ut framåt och är fortsatt segerlösa. Till rådande procent lockar tvåan minst även fast en helgardering är att föredra från start.

4. West Ham – Tottenham 1X

Son, Kane och “Kulan” har fått en smakstart på säsongen. Tottenham har skrapat ihop tio poäng efter fyra omgångar, trots att spelet inte på något sätt övertygat. Poängen borta mot Chelsea i omgång 2 var ett rejält rån. Helt säkert går knappast Spurs i det här derbyt. West Ham har en fin trupp och kommer att klättra i tabellen vad det lider. The Hammers har nyligen gjort klart med den brasilianska stjärnan Paquetá och segern senast mot Aston Villa är något för David Moyes att bygga vidare på. När tvåan överstreckas i Londonderbyt är jag inte främmande för att chansa bort favoriten. 1X i utgång.

5. Blackpool – Blackburn 1

Verkligheten har sprungit ikapp Jon Dahl Tomassons och hans Blackburn i Championship. 0-3 mot Reading, 0-3 mot Sheffield United och 0-1 mot Stoke är Rovers tre senaste resultat. Jag blir inte förvånad ifall det blir en ny torsk på Bloomfield Road. Framåt ser Blackpool betydligt skarpare ut. The Seasiders har dunkat in sju pytsar i de tre senaste matcherna och faktum är att det endast är tre lag i serien som har högre expected goals än Blackpool. Då procenten ser ut att sitta någorlunda korrekt känns det givet att utgå från ettan.

6. Bristol City – Huddersfield 1X2

Det har varit öppna spjäll i Bristol Citys matcher. Offensiven med talangen Conway och pålitliga Wiemann i spetsen håller hög klass men bakåt läcker Nigel Pearsons gäng. Åtta poäng efter sex omgångar är inte illa pinkat men det ska sägas att The Robins enbart mött lag som förväntas tillhöra den undre halvan. Huddersfield håller inte alls samma standard som i fjol. Mycket talar för att Hudds går en tuff säsong till mötes, med det sagt är knappast Bristol någon omöjlig opponent. Då både krysset och tvåan rensar fint helgarderas detta från start. Jobba Hudds!

7. Coventry – Preston 1

På grund av den undermåliga mattan har Gyökeres och hans Coventry bara lirat tre matcher, samtliga på bortagräs. Nu ser det dock ut att bli spel på Ricoh Arena. The Sky Blues har stått för tre skapliga insatser men bara fått med sig en pinne. Här i hemmapremiären ska dock Coventry ses med fin segerchans. Preston North End står otroligt nog på 1:0 i målskillnad efter sex matcher. Försvaret har varit bevisligen varit snortajt men de två senaste insatserna mot Watford och framförallt Cardiff har lämnat en del i övrigt att önska. Den värdemässigt fina ettan inleder, krysset följer sedan.

8. Stoke – Swansea 1

I Stoke-on-Trent ställs Joe Allen och hans Swansea mot sin gamla klubb. The Swans har haft det jobbigt de senaste veckorna. Det osannolika tappet mot Millwall (2-2) har följts upp med förluster mot Luton och Middlesbrough. Walesarna störs av skador på Paterson och Latibeaudiere, Cabango är dessutom avstängd. Stoke kliver därmed in som tämligen klara favoriter. The Potters har ett starkt material och de senaste insatserna från de rödvita har varit lovande. Runt 50-55 procent är ettan en potentiell spik.

9. Sunderland – Rotherham 1

På Stadium of Light går två nykomlingar i klinch. Båda dessa klubbar har öppnat säsongen över förväntan, framförallt Rotherham som är obesegrade efter fem omgångar. Hemma på New York Stadium har The Millers kommit upp i riktigt bra prestationerna, däremot har Rotherham haft lägre xG än motståndarna i bortamatcherna mot Preston och QPR. I grunden känns Sunderland spetsigare och hemma på ligans mest välfyllda arena gillas ettan upp till 50-strecket. Ny potentiell spik.

10. Lens – Lorient 1X2

Lens har inlett spelet i Ligue 1 briljant. Trots att de franska mästarna från 1998 mött både Rennes och Monaco har de rödgula skrapat ihop tio poäng efter fyra omgångar. Med det sagt skriver jag inte under på att ettan streckas upp närmare 70 procent i den femte omgången. Rent truppmässigt finns det klart starkare lag än Lens i serien, Lorient är i sin tur knappast någon slagpåse man bara kör över. “Kummelfiskarna” har också inlett lovande och är obesegrade efter fyra omgångar. Här är det läge att gardera och jobba skräll!

11. Lille – Nice X2

De franska mästarna från 2021 är kraftigt nedmonterat. Lille har gjort sig av med i stort sett alla stjärnor. Poängmässigt har LOSC inlett den här säsongen okej men 1-7-torsken mot PSG vittnar om hur nedmonterat laget är. Nice bör kunna stå upp bra mot Lille, trots gästernas svaga säsongsinledning. De rödsvarta har en fin trupp och det ska bara vara en tidsfråga innan laget börjar komma igång. Nice har nyligen fått in Premier League-meriterade spelare som Schmeichel, Ramsey och Pépé. X2 rensar föredömligt!

12. Twente – Excelsior 1

I skrivande stund är Twente kupongens största favorit på Oddset. Värdlaget från Enschede var en del av toppskiktet av Eredivisie i fjol och årets upplaga ser stark ut. Det blev förlust mot Fiorentina i Conference League-kvalet men det ska sägas att nederländerna stod upp riktigt bra i det dubbelmötet. Hemma mot ett lag som nykomlingen Excelsior ska de tveklöst ses med toppchans. Gästerna är det laget som släppt till flest målchanser efter tre omgångar och i närmast kommer Excelsior från en 1-6-torsk hemma mot PSV. Den troliga ettan är bara att spika av!

13. Royal Antwerp – Royale Union SG 2

Mark van Bommel och hans Royal Antwerp har fått en smakstart i Jupiler League, till stor del tack vare målkungen Michael Frey. Schweizaren ådrog sig dock en skada i vinsten senast mot Gent och riskerar således att missa den här matchen. Fjolårssäsongens succégäng Royale Union SG har också inlett positivt. 2-1-segern senast mot storklubben Anderlecht, där nyförvärvet Victor Boniface nätade efter blott två minuter, var ett stort styrkebesked. Allt talar för att det här toppmötet blir jämnt och då precis allt spelvärde återfinns hos gästerna blir det enkelt att ta ställning. Börja med tvåan.

216 rader

1. Liverpool – Newcastle 1

2. Arsenal – Aston Villa 1X

3. Bournemouth – Wolves 1X2

4. West Ham – Tottenham 1X

5. Blackpool – Blackburn 1

6. Bristol City – Huddersfield 1X2

7. Coventry – Preston 1

8. Stoke – Swansea 1

9. Sunderland – Rotherham 1

10. Lens – Lorient 1X2

11. Lille – Nice X2

12. Twente – Excelsior 2

13. Royal Antwerp – Union SG 2

1296 rader

1. Liverpool – Newcastle 1

2. Arsenal – Aston Villa 1X2

3. Bournemouth – Wolves 1X2

4. West Ham – Tottenham 1X

5. Blackpool – Blackburn 1X

6. Bristol City – Huddersfield 1X2

7. Coventry – Preston 1X

8. Stoke – Swansea 1

9. Sunderland – Rotherham 1

10. Lens – Lorient 1X2

11. Lille – Nice X2

12. Twente – Excelsior 1

13. Royal Antwerp – Union SG 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100