Europatipset Tips Söndag 1 maj » Förslag, Analys & Resultat

Europatipset Tisdag 29 Mars » Analys & Tips

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 1 maj hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

💥 Kupongens skräll

1. West Ham – Arsenal 2

Londonderby och en viktig match för båda lagen som jagar Europaplatser till kommande säsong. Matchen hamnar i kläm för West Ham som också spelar en semifinal i Europa League där jag tror fokuset ligger och det blev en förlust redan i torsdags i det första mötet mot Frankfurt. Arsenal har full fokus på ligan där laget kommer med två tunga vinster i ryggen mot Chelsea och Man Utd och jag tror detta är ett bra läge att möta West Ham. Tvåan till runt 50% är en bra spik att inleda kupongen med.

2. Everton – Chelsea X2

Viktig match för båda lagen även här där Everton är pressade att vinna för att ta sig upp på säker mark samtidigt som Chelsea kan säkra en CL-plats vid en seger. Precis som tabellen visar ska det såklart vara en enorm klasskillnad mellan lagen och Chelsea ska vara stora favoriter trots bortaplan. Tycker Chelsea förtjänade mer i veckans kryssmatch mot United och de bör ha goda chanser att studsa tillbaka här, tar vi med krysset ska vi sitta bra på X2 som blir mitt val.

3. Tottenham – Leicester 1

Tottenham jagar lokalrivalen Arsenal i jakten på en CL-plats till kommande säsong och här krävs en seger på hemmaplan mot ett Leicester som är mitt inne i ett dubbelmöte mot Roma och denna match hamnar i kläm. Vi har flera gånger sett hur lag som spelar ute i Europa blir straffade i kommande ligaomgång och så här sent på säsongen tror jag många spelare är för slitna för att kunna göra två 100% insatser på några dagar. Med det sagt tror jag på Tottenham här och även om favoritskapet är pressat utgår jag från hemmasegern. 

4. Degerfors IF – Elfsborg 2

Vi tar oss till Allsvenskan där ligajumbon Degerfors tar emot ligasjuan Elfsborg. Degerfors står på noll poäng efter fem omgångar och även om de kanske förtjänat någon poäng så ser det verkligen inte bra ut. Nu får de besök av ett Elfsborg som jag håller högt trots att laget “bara” tagit sju poäng. Laget förtjänade mer i sina två förluster mot Helsingborg och Mjällby. Trots att matchen spelas på en tung gräsmatta som inte gynnar Elfsborg så tror jag på gästerna här och tvåan spikas.

5. GIF Sundsvall – AIK 2

Nästjumbon Sundsvall är laget som jag värderar som sämst i Allsvenskan och nu är det dessutom målvaktskris efter att Oscar Linner lämnat och efter att Andreas Andersson skadat sig senast. Nu får de besök av AIK som kommer från en tung derbyseger och jag tycker allt talar för gästerna här. Tvåan lär bli överstreckad men jag utgår ändå från tvåan men tar med krysset på mitt större system.

6. BK Häcken – Varbergs BoIS 1

Häcken inledde med två vinster men kommer nu med tre raka utan seger. Tycker dock Häcken förtjänat mer i dessa tre matcher, inte minst senast när laget körde över Helsingborg men lyckades ändå släppa in ett sent kvitteringsmål. Här på hemmaplan ska laget gå in som stora favoriter mot ett Varberg som aldrig ska underskattas, men som framförallt brukar kunna störa hemma på Påskbergsvallen. Jag kliver på raka hemmasegern här.

7. Mjällby AIF – Helsingborg 1X

Mjällby har minst sagt imponerat inledningsvis och en tredjeplats är nog mer än vad någon kunnat förvänta sig av detta Mjällby. Här ska laget ha goda chanser att förlänga sin fina start på säsongen hemma mot Helsingborg som endast står på fyra poäng efter fem omgångar och som inte imponerat spelmässigt. Tror ändå på en tight och målsnål match här där krysset ligger nära till hands. 1X blir valet och det ska räcka långt.

8. AC Milan – Fiorentina X2

Milan är nu i pole position till ligatiteln efter att ha vunnit borta mot Lazio i helgen samtidigt som Inter förlorade mot Bologna. Nu får de besök av ett Fiorentina som jagar en Europaplats men som kommer med knackig form. Milan ska vara stora favoriter här men jag tycker ettan blivit för hårt streckad till nuvarande 70% då spelbolagen inte ens ger hemmalaget 60% vinstchans. Med det sagt ligger spelvärdet på gästerna och då vi spikat många favoriter måste vi hitta skrälldrag. X2 testas här.

9. AS Roma – Bologna 1X

Roma har gått fint på sistone och har nu goda chanser att lösa en Europaplats till kommande säsong. Här får de besök av ett Bologna som inte har något att spela för och med det sagt ska Roma vara stora favoriter. Matchen hamnar dock i kläm för hemmalaget som spelar ett dubbelmöte mot Leicester i Conference League där Roma spelade match redan i torsdags. Med det sagt vill jag iallafall få med krysset och 1X ska räcka långt här.

10. Udinese – Inter 2

Udinese har ingenting att spela för här och tar nu emot ett Inter som är pressade att vinna för att hänga med i titelstriden. Inter kommer från en tung förlust mot Bologna men har annars gått starkt och förlusten var verkligen inte rättvis. Tror Inter ska ha goda chanser att studsa tillbaka här och även om det lär bli hårt tryck på tvåan så kommer jag kliva på Inter här. Tvåan spikas.

11. FC Barcelona – RCD Mallorca 1X

Smekmånaden är över för Xavi som nu lyckas åka ur Europa League mot Frankfurt och förlorat två raka hemmamatcher i ligan, mot Cadiz och Vallecano… Nu får de besök av ett tokmotiverat Mallorca som spelar för sin överlevnad och även om Barcelona ska vara väldigt stora favoriter så vågar jag inte längre lita på att Barcelona ska vara en bra spik till över 85%. Jag vill iallafall få med krysset här, 1X spelas.

12. Vallecano – Real Sociedad 1X2

Vallecano har ingen rimlig chans att nå en Europaplats och motivation kan börja svikta för hemmalaget. Tror ändå laget kommer stå upp bra här mot ett Real Sociedad som jagar en Europaplats. Gästerna ska dock gå in som favoriter då Real Sociedad trots allt är det bättre laget. Men jag tycker både odds och streck sitter som de ska och utan något större spelvärde vill jag få med alla tecken. Helgardering.

13. Olympique Marseille – Olympique Lyon 1X

Stormatch i Frankrike när ligatvåan Marseille tar emot ligaåttan Lyon som gör en svag säsong. Marseille ska värderas som det bättre laget och med en tung hemmafördel ska Marseille också utan tvekan vara favoriter här. Tar vi med krysset tror jag vi sitter bra på 1X som ska räcka långt. Men jag väljer ändå att helgardera på mitt större system.

Stora raden – 2304kr

West Ham – Arsenal X2Everton – Chelsea X2Tottenham – Leicester 1Degerfors IF – Elfsborg 2GIF Sundsvall – AIK X2BK Häcken – Varbergs BoIS 1XMjällby AIF – Helsingborg 1XAC Milan – Fiorentina X2AS Roma – Bologna 1XUdinese – Inter 2FC Barcelona – RCD Mallorca 1XVallecano – Real Sociedad 1X2Olympique Marseille – Olympique Lyon 1X2

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se