Europatipset Tips Söndag 10 juli » Förslag, Analys & Resultat

Europatipset Tisdag 29 Mars » Analys & Tips

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 10 juli hos Svenska Spel. Nu med cirka 2.5 miljoner i jackpot!

🔩 Kupongens spik

💥 Kupongens skräll

1. Elfsborg – AIK 1

Elfsborg placerar sig förvisso bara på åttondeplats men jag tycker laget är klart bättre än vad tabellen visar och kollar man på underliggande statistik är Elfsborg ett lag som ligger i toppen av tabellen. Nu får de besök av AIK som inlett höstsäsongen svagt och som dras med skadebekymmer. På konstgräset tror jag på Elfsborg och ettan till under 45% är en fin spik. Tar dock även med krysset på mitt större system.

2. Kalmar – Sirius 1X

Tungt poängtapp för Kalmar senast som släppte in en sen kvittering borta mot Helsingborg men här ska de ha goda chanser till seger mot ett Sirius som jag tycker är väldigt svaga på gräs. Sirius tog en tung seger senast borta mot Peking men här tror jag laget får det jobbigare. Nyckelspelaren Zeidan har lämnat för Malmö och jag har väldigt svårt att ser Sirius vinna här. Kalmar ska lösa minst en poäng och 1X ska räcka.

3. Mjällby – Häcken 2

Brännströms Mjällby tog en tung tre senast mot AIK men jag tycker Mjällby tagit fler poäng än vad de förtjänat denna säsong och även om de är svårslagna hemma på Strandvallen så ska gästerna och serieledarna Häcken vara tydliga favoriter här. Häcken har inlett hösten med två kryss mot AIK och Elfsborg men här tror jag de löser en seger. Tvåan spikas.

4. Skövde – Örgryte X2

Här tycker jag svenska folket stirrar för mycket på tabellen när ettan blivit streckad till 50% trots att spelbolagen inte ens ger hemmalaget 40% chans till seger här. Örgryte är det bättre laget på pappret och efter segern senast tror jag vi kommer få se Örgryte lyfta under hösten. Fint värde på X2 som blir mitt val.

5. Utsikten – Öster X2

Nykomlingarna Utsikten gör en otrolig säsong där laget placerar sig tre efter tolv omgångar med tre poäng ner till söndagens motstånd och topptippade Öster. Tycker fortfarande Öster ska värderas som det bättre laget och spelbolagen ger gästerna en liten fördel här. Nu är Öster streckade till underdogs och då ser jag värde i X2 som blir mitt val.

6. Belgien – Island X2

Här tycker jag nästan svenska folket värderar matchen som om det vore herrarnas landslag som ställs mot varandra. Nu är det damer det handlar om och här skiljer sig inte nationerna särskilt mycket och även om Belgien kanske ska vara knappa favoriter ska de inte ha över 50% chans till seger som de nu är streckade till. Fint värde på Island och X2 blir valet.

7. Frankrike – Italien 1X

Frankrike ska absolut kunna gå hela vägen i detta mästerskap vilket motståndet Italien verkligen inte har en chans att göra. Det är en rejäl klasskillnad mellan dessa lag och även om en premiär alltid är en premiär så har jag väldigt svårt att se Frankrike gå poänglösa här. Ettan är ett väldigt troligt utfall men jag tar även med krysset och på 1X ska vi sitta trygga.

8. Lilleström – Viking X2

Toppmöte i Norge när serieledarna Lilleström tar emot ligatrean Viking. Tycker det är två lag som ska värderas som relativt jämna där Lilleström ska gå in som favoriter med sin hemmafördel. Men håller inte med svenska folket om att Lilleström ska ha runt 60% chans till seger utan tycker istället vi får ett fint värde på X2 som blir mitt val.

9. Molde – Tromsö 1X2

Ligatvåan Molde fick endast en poäng senast mot nästjumbon Jerv och även om Molde ska gå in som stora favoriter här mot Tromsö så tycker jag hemmalaget blivit lite väl stora favoriter på kupongen. Ettan är dock ett väldigt troligt utfall som jag vill få med men spelvärdet ligger på X2 som också måste med här. Helgardering där vi hoppas på en skräll från gästerna för utdelningens skull.

10. Sandefjord – Ålesund 2

Lurig match när ligatolvan Sandefjord tar emot ligasjuan Ålesund där gästerna ska värderas som det bättre laget precis som tabellen visar. Med Sandefjords hemmafördel ska oddsen dock jämnas ut men det är ändå Ålesund som ska vara knappa favoriter här. Nu är Ålesund streckade till underdogs och då gillar jag tvåan som jag utgår från, tar dock även med krysset på mitt större system.

11. Haugesund – Ham Kam 1

Viktig match mellan två lag som behöver tre poäng för att rycka sig loss från bottenstriden. Det skiljer endast fyra poäng mellan lagen till Ham-Kams fördel och jag tycker det är två lag som ska värderas som jämna. Haugesund ska vara favoriter på hemmaplan och på en kupong med få spelvärda favoriter gillar jag ettan här till runt 45% och jag utgår från hemmasegern men tar även med krysset på mitt större system.

12. Rosenborg – FK Jerv 1

Kupongens största favorit när ligaåttan tar emot nästjumbon Jerv. Gästerna lyckades skrälla rejält senast när de tog poäng mot ligatvåan Molde men det är fortfarande ett Jerv som ska värderas väldigt lågt. Även om favoritskapet är rejält pressat och de låga procenten på X2 kan locka så tror jag det smartaste är att spara sina garderingar och spika ettan, vilket jag gör.

13. Vålerenga – Kristiansund 1

Vi avslutar med ett bottenmöte när Vålerenga på negativt kval tar emot ligajumbon Kristiansund som endast tagit en poäng efter tio omgångar. Även om Vålerenga har en svag säsong så ska de värderas som det klart bättre laget här och med sin hemmafördel ska de gå in som stora favoriter. Favoritskapet är pressat men jag tror det bästa är att spika ettan som blir mitt val här.

Stora raden – 2304kr

Elfsborg – AIK 1XKalmar – Sirius 1XMjällby – Häcken 2Skövde – Örgryte X2Utsikten – Öster X2Belgien – Island X2Frankrike – Italien 1X2Lilleström – Viking X2Molde – Tromsö 1X2Sandefjord – Ålesund X2Haugesund – Ham Kam 1XRosenborg – FK Jerv 1Vålerenga – Kristiansund 1

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se