Europatipset Tips Söndag 12 juni » Förslag, Analys & Resultat

Europatipset Tisdag 29 Mars » Analys & Tips

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 12 juni hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

💥 Kupongens skräll

1. Norge – Sverige 1

Dags för Sverige att ta revansch efter senaste förlusten på Friends men tyvärr för Sveriges del så tror jag det här blir en väldigt jobbig uppgift. Skadeläget är fortfarande tungt för Sverige som dock får tillbaka Kulusevski från sin avstängning. Men utan ordinarie mittbackar blir det väldigt jobbigt mot ett offensivt starkt Norge och jag tycker svenska folket underskattar Norges chanser här. Utgår från ettan men tar med krysset på mitt större system. Den som tror på Sverige bör spela Sverige på oddset istället för här på kupongen.

2. Slovenien – Serbien 1X

Slovenien har det jobbigt i denna grupp där laget inledde med två förluster mot Sverige och Serbien men senast blev det ändå en poäng mot Norge. Senast mot Serbien slutade det 4-1 till Serbien och gästerna ska vara tydliga favoriter här trots bortaplan. Men jag tycker Serbien blivit för stora favoriter på kupongen där tvåan är streckad till över 65% trots att spelbolagen endast ger laget runt 50% chans till seger. Med det sagt tycker jag värdet ligger på hemmalaget och 1X blir valet.

3. Spanien – Tjeckien 1

Spanien går in som en av kupongens största favorit och det med all rätt när de får besök av ett svagt Tjeckien. Nu lyckades Tjeckien förvisso sno åt sig en poäng hemma mot Spanien förra veckan men det var inget rättvist resultat och nu när hemmafördelen går över till Spanien ska ettan ligga väldigt nära till hands. Favoritskapet är pressat men jag tror det smartaste är att spara sina tecken och spika ettan, vilket jag gör.

4. Schweiz – Portugal 1X

Schweiz har haft en jobbig samling med tre förluster mot förvisso tufft motstånd i form av Spanien och Portugal bl.a. Här ska laget gå in som tydliga underdogs när de får besök av just Portugal där den senaste matchen mellan lagen slutade med en 4-0 seger till Portugal. Men jag tycker ändå svenska folket överskattar gästerna här som blivit streckade till 60% samtidigt som spelbolagen ger gästerna runt 45% chans till seger. Spelvärdet ligger på 1X som jag utgår från, tar ändå med alla tecken på mitt större system.

5. Grekland – Kosovo 1

Grekland har haft en fin trend de senaste åren vilket verkar hålla i sig då laget vunnit samtliga tre matcher denna samling. Här väntar en gruppfinal mot ett Kosovo som endast förlorat mot just Grekland och jag tror även här på en seger för grekerna. En tydlig klasskillnad mellan lagen på pappret och med sin hemmafördel ska Grekland vara tydliga favoriter här. Ettan lär bli något överstreckad men det är ändå en etta jag väljer att kliva på.

6. Georgien – Bulgarien 1

Georgien har gjort en oerhört fin samling med tre vinster och en målskillnad på hela 12-2. När dessa två lag möttes i Bulgarien förra veckan vann Georgien med 5-2 och nu när hemmafördelen går över till Georgien känns det som en väldigt trolig etta. Även här finns det en risk att ettan blir överstreckad men jag väljer ändå att utgå från en hemmaseger, tar dock med krysset på mitt större system.

7. Malta – San Marino 1

Blåbärsmöte när Malta tar emot Europas sämsta lag San Marino. Även om Malta är en väldigt svag nation så är de ändå klasser bättre än San Marino vilket oddsen tydligt visar där ettan står runt 1.20. Visst kan det locka med de låga procenten på X2 men jag tror det smartaste här är att spara sina tecken och spika den väldigt troliga ettan, vilket jag gör.

8. Kansas – New England 1X2

Vi tar oss till MLS och en match mellan två lag som inte övertygad inledningsvis i en dock väldigt jämn liga. Kansas har tre poäng upp till New England där hemmalaget dock har två matcher fler spelade. New England är det bättre laget här och ska gå in som favoriter trots bortaplan. Men jag tycker både odds och streck sitter som de ska och utan något större spelvärde vill jag få med alla tecken. Helgardering.

9. Frankrike – Kroatien 1X

Två lag som inte övertygat denna samling med tanke på vilket spelarmaterial nationerna sitter på, framförallt Frankrike. Senast lagen möttes slutade det 1-1 i Kroatien och nu när hemmafördelen går över till Frankrike så är det just Frankrike som ska vara tydliga favoriter. Men jag litar inte fullt ut på detta Frankrike och med en överstreckad etta vill jag iallafall få med krysset här. 1X ska räcka långt.

10. Danmark – Österrike X2

Danmark fortsätter sin fina form och har gjort det bra denna samling trots en hel del rotationer. Senast laget mötte Österrike blev det en 2-1 seger på bortaplan och hemma i Danmark ska de gå in som favoriter. Men Danmark har blivit alldeles för stora favoriter här då ettan är streckad till runt 70% samtidigt som spelbolagen endast ger laget runt 50% chans till seger. Med det sagt får vi ett enormt spelvärde på Österrike och X2 blir mitt val.

11. Island – Israel 2

Island är inte lika bra som de senaste åren vilket svenska folket verkar tro då Island i princip alltid blir översteckade. Här väntar en match mot ett Israel som ska värderas som det bättre laget och även om Island ska vara knappa favoriter med en tung hemmafördel så tycker jag ettan blivit för hårt streckad. Utgår därför från tvåan men tar även med krysset på mitt större system.

12. Kazakstan – Slovakien X2

Kazakstan har gjort en fin samling men jag tycker resultaten varit betydligt bättre än prestationerna och man ska inte överskatta Kazakstan här. I grunden ska Slovakien värderas som det klart bättre laget här och trots bortaplan ska Slovakien gå in som favoriter. Tar vi med krysset tror jag vi sitter bra på X2 som ska räcka långt och det blir mitt val i denna match.

13. Oddevold – Trollhättan X2

Vi avslutar i Söderettan där ligatvåan Oddevold tar emot ligasexan Trollhättan i en viktig match där framförallt gästerna behöver en seger för att haka på i toppen. Det skiljer endast fyra poäng mellan lagen och jag tycker det är två lag som ska värderas som ganska jämna. Oddevold ska vara favoriter med sin hemmafördel men jag tycker inte de ska ha över 55% chans till seger som de nu är streckade till. Tycker spelvärdet därför ligger på Trollhättan och X2 blir mitt val.

Stora raden – 2304kr

Norge – Sverige 1XSlovenien – Serbien 1XSpanien – Tjeckien 1Schweiz – Portugal 1X2Grekland – Kosovo 1Georgien – Bulgarien 1XMalta – San Marino 1Kansas – New England 1X2Frankrike – Kroatien 1XDanmark – Österrike X2Island – Israel X2
Kazakstan – Slovakien X2Oddevold – Trollhättan X2

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se