Europatipset Tips Söndag 17 juli » Förslag, Analys & Resultat

Europatipset Tisdag 29 Mars » Analys & Tips

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 17 juli hos Svenska Spel. 

🔩 Kupongens spik

💥 Kupongens skräll

1. Sverige – Portugal 1

Sverige såg riktigt bleka ut senast mot Schweiz men löste ändå tre poäng vilket var det viktiga. Tror vi kan förvänta oss ett Sverige som steppar upp här och i grunden ska Sverige vara klart bättre än Portugal. Favoritskapet är pressat men på en kupong med få spelvärda favoriter väljer jag ändå den raka ettan här.

2. Schweiz – Nederländerna 2

Schweiz stod upp bra mot Sverige men hade ändå stora bekymmer i defensiven som laget kommer bli straffade av mot Nederländerna. Holland imponerade inte mot Portugal men ska ändå gå in som stora favoriter här. Även om de låga procenten på 1X kan locka så väljer jag att spika tvåan här.

3. AIK – Kalmar X2

AIK har inlett hösten svagt med endast två poäng efter tre matcher och jag är inte lika övertygad som svenska folket att AIK kommer städa av Kalmar här. Ettan har blivit streckad till över 65% trots att spelbolagen ger AIK endast runt 55% chans till seger vilket känns mer rimligt. Med det sagt tycker jag spelvärdet ligger på Kalmar och X2 blir valet.

4. Hammarby – Elfsborg 1 2

Här kan vi nog förvänta oss en underhållande match när ligafyran Hammarby tar emot ligasjuan Elfsborg. Hammarby ska värderas som ett något bättre lag och hemmafördelen på Tele2 ska inte underskattas, vilket Göteborg fick uppleva senast. Två lag som behöver tre poäng för att haka på i toppen och jag tror inte krysset ska ligga särskilt nära till hands här. Väljer därför 1 2.

5. Göteborg – Mjällby X2

Efter två inledande vinster efter uppehållet kom Göteborg ner på jorden senast när de förlorade med 3-0 borta mot Bajen där det lika gärna kunde slutat 5-0. Nu får de besök av ett Mjällby som jag tyckte hade oflyt senast mot Häcken där Mjällby verkligen förtjänade poäng men förlorade tillslut med 1-2. Jag tror på en tight match här och tycker spelvärdet ligger på Mjällby. X2 blir valet.

6. Sirius – Degerfors X2

Här tycker jag vi har kupongens bästa skrälldrag då Sirius blivit för stora favoriter på kupongen. Sirius är det bättre laget här och ska vara tydliga favoriter på hemmaplan. Men jag tycker Sirius blivit för stora favoriter på kupongen där ettan står över 70%. Tycker spelvärdet ligger på Degerfors och X2 blir mitt val.

7. Halmstad – Utsikten 1

Toppmatch i Superettan när serieledarna Halmstad tar emot ligatrean Utsikten där endast två poäng skiljer lagen åt. Halmstad har inlett höstsäsongen knackigt men på hemmaplan är man svårslagna och Utsikten är inte ett lag som trivs på gräs. Även om ettan är överstreckad väljer jag den raka ettan här och hoppas på att många smarta system väljer X2.

8. Odd – Lilleström 1X

Odd placerar sig i mitten av tabellen i Eliteserien och tar nu emot ligatvåan Lilleström som dock inte är lika bra som tabellen visar utan har haft en hel del flyt denna säsong. Lilleström ska dock ändå vara favoriter här trots bortaplan men jag tycker tvåan blivit lite väl hårt streckad och jag väljer därför 1X. Tar dock med alla tecken på mitt större system.

9. Sarpsborg – Vålerenga 1

Ligaåttan Sarpsborg tar emot ligatolvan Vålerenga där fem poäng skiljer lagen åt och jag tycker hemmalaget Sarpsborg ska ses som det bättre laget här. Med sin hemmafördel ska de också vara tydliga favoriter och på en kupong med väldigt många överstreckade favoriter gillar jag ändå ettan här till runt 55%. Utgår från ettan men tar även med krysset på mitt större system.

10. Tromsö – Strömsgodset 1

Tromsö går tungt då laget placerar sig på negativt kval men jag tycker Tromsö är bättre än vad tabellen visar och uppe i norr har Tromsö en tung hemmafördel då en lång resa väntar Strömsgodset. Tromsö ska också vara favoriter med sin hemmafördel där spelbolagen ger Tromsö strax över 50% chans till seger. Kan ettan hålla sig under just 50% tycker jag det är en fin spik som jag kliver på.

11. Ålesund – Rosenborg 1X2

Två lag som står sig jämna i tabellen där ligasjuan Ålesund har en poäng upp till Rosenborg som dock har en match mindre spelad. Rosenborg är det bättre laget här och ska vara favoriter trots bortaplan. Men jag tycker ändå både odds och streck sitter ungefär som de ska och utan något större spelvärde vill jag få med alla tecken. Målar på med en helgardering.

12. Bröndby – AGF Århus X2

Premiär i danska Superligan och här tycker jag vi har ett fint skrälldrag då Bröndby blivit alldeles för stora favoriter på kupongen. Bröndby ska vara favoriter här men de ska inte ha över 70% chans till seger som ettan nu är streckad till. Spelbolagen ger endast hemmalaget runt 50% chans till seger och med det sagt tycker jag värdet ligger på X2 som blir mitt val.

13. Club Brügge – Gent 1

Supercupen i Belgien och stormatch när Club Brugge ställs mot Gent. Club Brugge får en hemmafördel här hemma på Jan Beydel stadion och med det sagt ska de också gå in som favoriter här. Ettan till runt 50% tycker jag är en vettig spik som jag väljer att utgå från. Men jag tar även med krysset på mitt större system.

Stora raden – 2304kr

Sverige – Portugal 1Schweiz – Nederländerna 2AIK – Kalmar X2Hammarby – Elfsborg 1 2Göteborg – Mjällby X2Sirius – Degerfors X2Halmstad – Utsikten 1Odd – Lilleström 1X2Sarpsborg – Vålerenga 1XTromsö – Strömsgodset 1XÅlesund – Rosenborg 1X2Bröndby – AGF Århus X2Club Brügge – Gent 1X

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se